tisdag 16 april 2013

Silly season AIK - lägeskoll med Rudslätt


Tiden tickar på och än så länge har AIK ingen ny tränaren klar. Jag pratade lite med Daniel Rudslätt under tisdagen och han konstaterade just att tränare och backar är det som han lägger ”en del fokus på”.

Hur långt har man kommit då? Svaret blev lite suddigt:


– Vi har ju satt en kravprofil och har en intern tidsplan som vi jobbar efter. Vi för ett par dialoger med ett par kandidater som är hetare än andra, sedan vet vi inte hur lång tid det kommer ta. Men det är förhoppningsvis klart inom en snar framtid.

Det har florerat en del namn och en och annan artikel men enligt AIK:s sportchef har han sagt samma svar till alla som frågat, nämligen att han inte vill kommentera några namn.   

När det gäller backar så jobbar Rudslätt på att få in tre backar till. En av dessa bör vara ”en pp-back som kommer få mycket istid.” konstaterade han.

Viktor Lööv som lämnar SSK med en elitserieout ryktas vara en tänkbar backförstärkning.  Men det ryktet ville Rudslätt inte kommentera – däremot kunde han sträcka sig till att konstatera att Lööv är en bra spelare.

När det gäller forwards är det i högsta grad oklart om Joakim Nordström stannar i AIK eller om han drar till NHL. För AIKs del handlar det alltså antingen om ett lån av honom eller att han inte spelar i Gnaget alls, berättade Rudslätt som inte vågar räkna med Nordström.

Behovet bland forwards ligger på två-tre nyförvärv, beroende på vad som händer med just Nordström. 

Rudslätt vill inte kommentera några spelare men kör fortfarande enligt den i fallande fasta skalan – AIK:are, Stockholm, Svensk innan han går vidare på andra namn.

Om någon är nyfiken på hur de tränar just nu i AIK så ser det ut så här: tre veckor gemensam träning, sedan en vecka individuell träning där Ritorp står öppet för de som vill köra där istället för hemma, sedan börjar det om med tre veckor gemensam träning igen.

 Så här ser lagbygget i AIK ut tisdag kväll 16 april:
   
Målvakter: Daniel Larsson, Niklas Lundström
Backar: Jonathan Andersson, Daniel Josefsson, Jonas Liwing, Christopher Aspeqvist, Fredrik Carlsson.
Forwards: Oscar Ahlström, Victor Ahlström, Patric Blomdahl, Fredrik Hynning, Mattias Janmark, Björn Melin, Marcus Nilsson, Esa Pirnes, Christian Sandberg, Oscar Steen, Edgars Klavins, Oscar Steen.

Mars 2013
*Nicklas Jensen åkte direkt efter  säsongen till NHL och blev nerskickad till AHL
* 7 mars: Förlänger kontraktet med Mattias Janmark, Niklas Lundström och Jonathan Andersson.
* 19 mars: Skriver tvåårskontrakt med Marcus Nilsson, poängsprutande forward från BIK Karlskoga.
* 20 mars: Förlänger Christian Sandberg på för tre nya år. AIK Går ut officiellt med att Daniel Rudslätt är ny sportchef
*28 mars: Det blir officiellt att backen Andreas Frisk (klart sedan februari) samt forwardsduon Kristopher Beech och David Lillieström inte får förnyat kontrakt.

APRIL 2013
*3 april: HV71 går ut med att man värvat AIK-backen Stefan Johansson som därmed lämnar Gnaget efter fem säsonger. Johansson var en av dem som tog upp AIK i elitserien.
* 4 april: AIK gör officiellt att Fredrik Carlsson (även kallad Fish) förlänger sitt kontrakt.
* 12 april: AIK går ut med att man förlängt kontraktet för backen Christopher Aspeqvist och forwarden Edgars Klavins.


4 kommentarer:

Unknown sa...

Tack för infon :)

Björn H sa...

Kioskvältare :)

Cartman sa...

Ang. Marcus Nilsson förmodar jag att du menar tvåårskontrakt och inte som det står - två årskontrakt. Det blir en annan betydelse då. :D

Marie Hallman sa...

Andreas coh Björn: Tack själva! Önskar det gick att få fram lite mer som han inte vill berätta om men det kräver mer tid än jag har!

Cartman: precis