lördag 20 april 2013

U18-VM. Nylander junior briljerade när Sverige krossade Schweiz


Småkronorna öser på i U18-VM i ryska Sotchi. Efter 9-1 segern i premiären följde man under lördagen upp med en stabil 6-0-seger mot Schweiz.

Brynäsmålvakten Jonas Johansson tog i och med det resultatet sin första nolla i turneringen och har som ni själva räknat ut bara släppt in ett mål på två matcher, starkt. I den här matchen fick han 24 skott på sig.


Sverige fick för övrigt en halvgalen start på matchen. Det hann bara gå 46 sekunder så kom första utvisningen, på grund av för många spelare på isen.

Den utvisningen utnyttjade…Sverige bäst då Leon Bristedt  gjorde 1-0 efter bara 54 sekunder, i short hand (spel 4 mot 5).

Småkronorna körde sedan på, ledde med 3-0 efter första, gjorde ett mål i andra och två i tredje perioden.

William Nylander Altelius gjorde sitt andra mål i mästerskapet när han satte 3-0 efter 4.52 av första i spel fem mot fyra.

Att han har en fantastisk teknik och snabba fötter har alla som sett honom kunnat konstatera och det gäller att ta vara på chansen att se honom här hemma då alla möjliga scouter och NHL folk får ståpäls när de ser honom på isen.

Till exempel skriver  Thomas Roost, NHL-scout för Central Scouting Europé på sin twitter att ”Nylander har en sjukt bra puckbehandling och är en bättre skridskoåkare än pappa”. Precis det som även hans lagkamrater i Småkronorna konstaterade förra året när jag frågade hur de tyckte William var på isen.

Ross MacLean, som är utvecklingskoordinator på Hockey Canada och headscout för ISS (International Scouting Service) konstaterar efter lördagens match att ”Nylander gör 3-rip on the PP. Utmärkt tålamod, ser ut som han ska göra en sak men gör en annan och sedan ett jättebra handsledsskott rätt upp i krysset”.

MacLean plussade för övrigt även för Leksands Jacob de la Rose och konstaterade att han ”de la Rose har varit exceptionellt bra den här perioden. Täcker skott som en galning i boxplay tre mot fem. Spelar utan någon som helst rädsla, bra ledarskap således”

En annan kul detalj i matchen var ju att Sverige gjorde TVÅ av sina sex mål med en man färre på isen. 1-0 av Bristedt som redan är nämnt men också 5-0-målet av Anton Karlsson.

Dessutom blev Oskar Lindblom tvåmålsskytt i matchen.

Här har ni målen:

FÖRST PERIODEN
1-0 (00.54) Leon Bristedt (Victor Öhman) Spel 4 mot 5.
2-0 (02.56) Oskar Lindblom (utan assist)
3-0 (04.52) William Nylander Altelius (Robert Hägg, Jacob de la Rose) Spel 5 mot 4.

ANDRA PERIODEN
4-0 (06.16) Oskar Lindblom (André Burakowsky, Julius Bergman)

TREDJE PERIODEN
5-0 (06.10)  Anton Karlsson (Jakob Forsbacka Karlsson) Spel 4 mot 5
6-0 (16.27) Robert Hägg (Lucas Wallmark)

Skotten: 32-24 (8-10, 16-9, 8-5)

Målvakt: Jonas Johansson stod i mål, tog 24 skott och höll därmed sin första i årets U18-VM.

Inga kommentarer: