torsdag 11 april 2013

Silly season DIF: Johner stannar, Pickard på väg ut, kraftigt sänkt spelarbudget med mer

(Dustin Johners kontraktsförlängning är nu officiell. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Djurgården hade informationsmöte i kväll och då blev det bland annat officiellt att Dustin Johner blir kvar i klubben även nästa säsong.

Johner har ju själv skrivit tidigare på twitter att han kommer tillbaka till Stockholm och har även undrat skrivit ”do know what the holdup is” men nu är det alltså officiellt. Eller som Johner själv konstaterar nu i kväll på twitter:


”Glad to hear today that its official, that Ill be putting on the beautiful DIFjersey again next season! New season, same goal!!

Jag var inte själv på mötet som var till för medlemmarna i klubben (jag är inte medlem)  men Henrik Sjöwall som är Djurgårdssupporter var där och har twittrat flitigt under kvällen (tack för det Henrik!) och bland det som kommit fram kan nämnas bland annat att:

* Forwarden Henrik Eriksson har en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan lämna fram till sista april. Men Erikssons avsikt är enligt Berglund att spela kvar i DIF.

*DIF ligger i förhandlingar med backen Philip Holm som Challe Berglund tror och hoppas kommer stanna. Den åttonde backplatsen kommer sedan att hållas öppen för egna juniorer. Även Michael Holmqvist väntas bli kvar, dessutom verkar det finnas ömsesidigt intresse för en förlängning av Petr Kalus kontrakt.

*Chet Pickard ser ut att vara historia. Liksom Elias Granath som hade en plus ett som gällde vid elitseriespel. På frågor om just Picard och eventuell fortsätting ska svaret ha blivit ”Chet var inte bäst när det gällde” samt ”kommer troligtvis inte tillbaka” och ”ekonomiska skäl”  

*DIF fick enligt Berglund 100 000 kronor för Alexander Wennberg av Frölunda  och 200 000 kronor för Pontus Åberg  av Färjestad (och inga andra...9 när de båda spelarna använde sina elitserieouts och bröt sina kontrakt.  Erik Gustafsson fick DIF däremot inget för.

*DIF räknade med spel i Kvalserien i den budget som fanns och går nu enligt ordföranden Kaarel Lehiste minus just det antal kronor man hade budgeterat för under spel där.

* Kommande års spelarbudget väntas ligga på 12-13 miljoner (som väntat, maries anmärkning). Detta är inklusiva sociala avgifter och kan jämföras med senaste säsongens spelarbudget som låg på 18,8 miljoner kronor. Allt användes tydligen inte.

Henrik Sjöwall har som sagt kommit med all denna info på twitter. Stort tack för det. Vill ni ha mer detaljerad info från mötet och även fråga Henrik vad som sas/inte kom upp – finns en hel del om framtida planer för såväl klubben som Hovet/Globen/träningsarenor – så gå gärna in på hans twitter https://twitter.com/HenrikSjowall och läs och prata med honom där.

Det finns en del info också på Djurgårdens hemsida om ni vill läsa där.4 kommentarer:

ryder sa...

HV71 tog hand om Färjestads nota för Åberg? Lol

Peter sa...

Tycker det var snällt gjort av HV. ;)

Anonym sa...

informationsmöte

Öppet för:alla, medlemskap krävs ej

Marie Hallman sa...

Ryder och Peter: HV är generösa! Närå jag skrev fel i hastigheten. FÄRJESTAD är det givetvis som har pyntat för Pontus eftersom det var dit han gick, vilket det står i artikeln under också.
Men nu har jag ändrat så att det står rätt på båda!

Anonym: Förvisso men vi från media brukar inte vara så där jättevälkomna. Speciellt inte med att ställa frågor och det kan jag på ett sätt förstå, det är ju Djurgårdsfansens möte.