onsdag 3 april 2013

Silly season AIK: Backkuggen Stefan Johansson till HV71

(Stefan Johansson i AIK-tröjan. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Han har ryktats till både Luleå, Linköping, HV71, att vara kvar i AIK ja och det var väl några klubbar till som det ryktades om men det blev Jönköping och HV71 för AIK-backen Stefan Johansson.

Piteåkillen var en av dem som var med och tog upp AIK i elitserien, är en som håller humöret uppe i omklädningsrummet och har varit stabil på isen så det är klart att AIK ville ha honom kvar. Men. Så blev det alltså inte.


AIK hade lämnat ett kontraktsförslag men jag antar att det var mer deg i kuvertet från HV71 eftersom Stefan Johansson har trivts bra i AIK.

Sportchefen Daniel Rudslätt lät skeptisk till att Johansson skulle bli kvar då det har dragit ut på tiden med besked så man får väl hoppas han har lite andra krokar ute som kan fylla den platsen.

Spelare under kontrakt  i AIK (4 april)


Målvakter: Daniel Larsson, Niklas Lundström

Backar: Jonathan Andersson, Daniel Josefsson, Jonas Liwing

Forwards: Oscar Ahlström, Victor Ahlström, Patric Blomdahl, Fredrik Hynning, Mattias Janmark, Björn Melin, Marcus Nilsson, Esa Pirnes, Christian Sandberg, Oscar Steen.


Det här har hänt under silly season:

Mars 2013
*Nicklas Jensen åkte direkt efter  säsongen till NHL och blev nerskickad till AHL
* 7 mars: Förlänger kontraktet med Mattias Janmark, Niklas Lundström och Jonathan Andersson.
* 19 mars: Skriver två årskontrakt med Marcus Nilsson, poängsprutande forward från BIK Karlskoga.
* 20 mars: Förlänger Christian Sandberg på för tre nya år. AIK Går ut officiellt med att Daniel Rudslätt är ny sportchef
*28 mars: Det blir officiellt att backen Andreas Frisk (klart sedan februari) samt forwardsduon Kristopher Beech och David Lillieström inte får förnyat kontrakt.

APRIL 2013
*3 april: HV71 går ut med att man värvat AIK-backen Stefan Johansson som därmed lämnar Gnaget efter fem säsonger. Johansson var en av dem som tog upp AIK i elitserien.Inga kommentarer: