fredag 5 april 2013

Strömwall: "Det finns många bra saker att ta med sig"


(Strömwalls SSK fick avsluta med en vinst. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sista matchen för säsongen då kom SSK:s andra trepoängsvinst under kvalserien.

– Jättekul – för både laget och klubben - att vi får vinna en hockeymatch igen, konstaterar SSK-tränaren Johan Strömwall.


Kvalserien blev ju allt annat än vad SSK hade hoppats på men med redan Elitserieklara Leksand på hemmaplan var det givetvis extra skönt att få något positivt med sig in till nästa säsong och spelarna var taggade trots att matchen var helt betydelselös:

– Ja, de hade kul, framför allt i början av andra, då började vi spela med mer energi. Vi tyckte det var kul att spela så i andra och tredje perioden var bra från vår sida. Sedan har vi ändå gjort en – totalt sett – jättebra säsong. Vi har haft många unga spelare som har utvecklats, ha haft ett fantastiskt hemmafacit, så det finns många bra saker att ta med sig.

Eftersom allt varit klart sedan någon vecka tillbaka har SSK redan börjat utvärdera den nu avslutade säsongen och även om det finns mycket kvar att ta upp där så sammanfattar Strömwall kvalserien så här:

– Jag tror att nyckelmatchen var Rögle hemma, där vi spelar riktigt bra och borde ha vunnit med 5-1 men förlorar med 1-4 plus att vi fick Andreas Hjelm skadad, han har ju inte spelat sedan dess och har fortfarande problem med ljumsken och magmuskeln, fick en bristning. Efter det fungerade inte vårat pp heller. Vi har en väldigt ung backbesättning och när den erfarenhet som Hjelm, vår kanske offensivt bästa back har, gick sönder så var det väldigt kostbart för oss säger Strömwall och fortsätter:

– Sedan åkte vi upp till Timrå med stukat självförtroende… mot Rögle hade vi väl 11-2 i klara målchanser då det var väldigt tufft att förlora den hemma och efter förlusten mot Timrå borta så var det svårt att tro på det här.

 Lagkaptenen Tony Lagerström bänkades tidigt i kvalserien och rykten har gjort gällande att det skulle bero på att han redan var klar för en annan klubb men de ryktena vill Strömwall dementera, med kraft.

– Ja de stämmer inte. Att han inte spelade var för att han inte spelade tillräckligt bra i Timråmatchen. Vi spelade alldeles för snällt och han var en av de snällaste. Vi ville markera att det behövdes en ändring, berättar SSK-tränaren för bloggen.

SSK-spelarna har nu ledigt fram till 2 maj då det är dags att dra igång barmarksträningen inför kommande säsong. Under tiden kommer tränarna att börja jobba med sommarträningsplanering, jobba med nästa års trupp samt ta individuella samtal med de spelare som inte är bortresta på semester, på landslagsuppdrag eller bor på annan ort. Dessa samtal tas efter återsamlingen.

Exakt vilka lärdomar som kan dras och vad som bör ändras vill Strömwall återkomma till senare:

– Det är för tidigt att säga redan nu hur det känns inför nästa säsong. Det är några spelare som kan bryta för spel i elitserien, vi måste först veta hur det ser ut där, hur backsidan ser ut och vi ligger i förhandlingar med några forwards i laget också, så det är alldeles för tidigt att säga nu. Vi får ta det lite senare.

FOTNOT: Exakt vilka spelare som har elitserieout och som kan tänkas lämna ville Strömwall inte gå in i detalj på då det är sportchef Nygårds ansvarsområde. Så det får bloggen återkomma till senare.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Just Hjelm o Djuse är väl de som ryktas till ES, Frölunda o Luleå då. (Fast omvänd ordning)
När du pratar med nygge, kolla om de ska lära strömwall att man får ta timeout.

Stone sa...

Hej Marie!

Ny silly season säsong och som vanligt ligger all förhoppning om någon information ang. SSK hos dig. SSK:s hemsida har alltid varit extremt dålig på information i och omkring laget så det vore (ännu en gång) väldigt tacksamt om du kunde försöka nå Nygårds för några frågor.

- Hur är situationen mnd Hjelm och Djuse?
- Ryktas även att Lööv och W. Nylander är på väg bort?
- Hur går arbetet med Jeglic och Bergin?
-Någon/några nadra från årets trupp som det förhandlas med. (j. Jonsson, J. Andersson?)

- Något konkret intresse för
- Smotherman (TAIF)
- Tim Eriksson (DIF)
- Heed (Anaheim/Växjö/VIK)
- Saviano (Växjö)
- Soares (Vienna)

Tack på förhand!
Stone

Marie Hallman sa...

anonym: okej...

Stone: diger lista där....första frågan är besvarade i alla fall, både Hjelm och Djuse lämnar, utnyttjar sina outs.

Jag har inte hunnit börja jaga nygge än, sorry för det, får återkomma.

Anonym sa...

When someone writes an post he/she keeps the thought of a user in his/her brain that how a user can
know it. So that's why this article is outstdanding. Thanks!

Take a look at my web-site: übersetzungen deutsch italienisch