torsdag 25 april 2013

Platt fall och respass ur U18-VM för Småkronorna

Tre fina vinster sedan storförlust mot Kanada och som spiken i kistan kom nu platt fall och respass ur U18 VM när Sverige förlorade med 0-4 mot USA i kvartsfinalen.

Sverige har haft svårt mot USA och Kanada även andra år men det känns ju för tråkigt att man inte gör ett enda mål framåt och släpper in tio bakåt på två matcher mot Nordamerikanska lag. Så stor skillnad ska det inte behöva vara. Trots allt.Sverige har ett lag med fina målskyttar och artister men enligt de rapporter jag har läst från folk som såg matchen på plats hade Småkronorna stora problem i egen zon, både med defensiven (för veka och generösa framför egen kasse) och i uppspelen.

USA vann skotten med 42-28 och det är klart att får man mest försvara och slå i från sig så blir det ingen bra offensiv heller.

USA hade för övrigt 2-0 efter första, andra var mållös och i tredje kom 3-0 och 4-0, den sista i tom kasse efter att Sverige plockat målvakten med sju minuter kvar till full tid. Det tog två sekunder från att Jonas Johansson lämnade kassen till att USA hade skickat in pucken....

Ska man se det positiva så är det ju att det finns - trots de två avslutande mållösa matcherna - fina talanger i det här laget (bland andra André Burakowsky och William Nylander Altelius - som i framför allt de andra matcherna ska ha spelat riktigt bra, så man får ju hoppas att den här tjocksmällen ger en rejäl revanschlusta till de äldre JVM-turneringarna.

Inga kommentarer: