måndag 15 april 2013

På andra sidan pölen - Enroths superhelg


(Jhonas i rampljuset. I dag utan päls! Här i skärmdump från Buffalo Sabres hemsida)

Vilken helg han har haft Jhonas Enroth! Först tredje nollan i NHL-karriären på lördagen (natt mot söndag), sedan ny seger på söndagen (natt mot måndag svensk tid) mot Philadelphia Flyers.

Bara ett mål insläppt där och totalt 61 tagna skott av de 62 han har fått emot sig i de här två matcherna. Starkt!


Det här var för övrigt Jhonas första vinst i två matcher dagen efter varandra sedan 2011. Han har fyra vinster och en förlust, en räddningsprocent på 95,1 och ett GAA på 1,55 på de fem senaste matcher han har spelat.

Som lite extra godis så har de här två vinsterna gjort att Sabres tagit ett kliv tillbaka in bland de som nu kan sno åt sig sista slutspelsplatsen med fem matcher kvar att spela. Och Jhonas blev så klart first star även i den här matchen (precis som i nollan dagen innan).

– Det känns bra att få spela två matcher i rad och vara en mer bidragande del i laget, svarade han efteråt på en fråga om det här med att få spela mer matcher och inte bara hoppa in.

Nu älskar ju Jhonas tuffa lägen så det här, att det är vinna eller försvinna ur slutspelet, är verkligen perfekt 
läge för honom. Men. Han var som alltid väldigt diplomatisk i vad som låg bakom vinsten och la mesta redden på sina lagkamrater.

– Vi har spelat ganska enkelt i försvarszonen, och killarna är verkligen alerta på returerna också så det är mycket som vi gör bra nu helt enkelt.

2 kommentarer:

Bajare! sa...

Om mindre än ett år möts Hammarby och Djurgården i kvalserien till hockeyallsvenskan. Då kanske du släpper din Bajenbojkott.

Marie Hallman sa...

Bajare! Det är ingen bajenbojkott. Utan jag jobbar gratis med den här sidan vid sidan av de jobb som gör att jag liksom du kan betala hyra och mat med mera. MItt dygn har precis som ditt 24 timmar. Jag hinner helt enkelt inte med Bajen och Huddinge och alla andra stockholmsklubbar under HA. Men fixar du någon som betalar så jag kan lägga all tid på bloggen så fine...