lördag 27 april 2013

Czech Hockey Games: Gustafsson höll nollan när Tre Kronor tog andra raka

Det blev bara ett mål men det var ett svenskt mål och det gav tre poäng. Bra där Tre Kronor (som sparade på många tongivande blivande VM-spelare, målskytten Pär Arlbrandt och Lulelåmålvakten Johan Gustafsson som höll nollan.

Sverige har nu chans att vinna Czech Hockey Games och det kan låta som ett stort jaha men visst är det bra för självförtroendet att vinna turneringen och slå Tjeckien inför VM även om det kommer bytas ut spelare på båda håll.

Gustafssons nolla är för övrigt den andra för Tre Kronor i EHT den här säsongen, lockoutade Jhonas Enroth höll den första i Channel One Cup i december. (Johan Backlund höll ju nollan mot Tyskland nu i april också men det var ingen match som ingick i EHT)

Just Gustafsson slåss med Johan Backlund (som spelade mot Ryssland) och Joacim Eriksson (spelar i morgon mot Finland) och i min bok står det mellan Gustafsson och Backlund  om den plats som verkar vikt åt en icke NHL-målvakt.

Ska bli intressant att se vilket lag Mårts sätter ihop under de sista skälvande dagarna här. En sak som är lite märklig är ju att medan det i Sverige pratas om hur många hinder det är på vägen för att få hit NHL-spelare, så verkar både Kanada, USA och Tjeckien inte ha några såna besvärligheter att kämpa med.

Där finns redan NHL-spelare uttagna så jag förstår inte varför Sverige som enda (?) land ska vänta snällt med mössan i hand. Märkligt.

Nu har ju Mårts och Popovic med flera i ledarteamet haft en tät kontakt med NHLspelarna i vinter verkar det som så förhoppningsvis spelar det ingen roll i det här sammanhanget.

Inga kommentarer: