fredag 26 april 2013

Silly season AIK: "Han känner ett jättesug inför det här"


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

En säsong i division ett och tre i HockeyAllsvenskan. Men till hösten blir det Elitserien för Mark Hurtubise som kritat på för ett år i AIK.

– Det är en spelare som har rätt utvecklingskurva. Han är inte jätteung men han gör framsteg varje år, han har en jättehunger och är väldigt motiverad att få komma till AIK. Han ser det som världens chans för honom, säger AIK:s sportchef Daniel Rudslätt till bloggen


Hurtubuise väckte stor uppmärksamhet när han gjorde 75 poäng (35+40) på 40 matcher i division ett-laget Olofströms IK under sin första säsong i Sverige. Almtuna värvade kanadensaren som behövde lite tid att komma igång i HockeyAllsvenskan men som trots allt slutade på 37 poäng (11+26) på 52 matcher i grundserien och två assist under sex matcher i playoff för Uppsalalaget.

Säsong tre och fyra i Sverige spelade Hurtubise för Leksand, där han gjorde 32 poäng (14+18) i grundserien och 4 poäng (1+3) i kvalserien ena året och 45 poäng (18+27) i grundserien och två assist i Kvalserien det andra.

AIK:s sportchef Daniel Rudslätt vill inte säga hur många poäng han väntar sig av AIKs nya forward och vill inte säga var i lagets interna poängliga han förväntar sig att Hurtubise hamnar. Han ser i stället andra mål:

– Jag vill att han ska komma hit och jobba hårt och bli en viktig kugge i vårat lag. Sedan är han en offensiv spelare som gör många poäng. Han kan gå både som center och forward och är inte minst en mycket bra kille. Alla man pratar med säger att han är en toppenkille. Det är det första folk nämner förutom hans spelegenskaper. Det är en skötsam kille som är positiv och det är viktigt.

Ni har ju den här kravprofilen med AIK:are i första hand, stockholmare i andra och svensk i tredje och där passar ju inte Mark in någonstans?!
– Nä men han är nästan svensk!!, säger Rudslätt med ett skratt och fortsätter.

– Han är redo för elitserien nu, han är äldre än när han kom, han har acklimatiserat sig till ett liv i Sverige, förstår svenska, förstår det svenska spelsättet och sättet att vara. Jag tror han kommer att klara sig bra i Elitserien. Och man märker, framför allt på det sätt som han visat tydligt nu att elitserien har varit ett mål, att få komma till AIK är något han verkligen vill så han känner ett jättesug inför det här.
  
Mark Hurtubuise själv skriver så här på twitter:”so excited for the opportunity to play in Stockholm in front of great passionate fans. Can´t wait to get it started”

Kanadensaren kommer på en kortvisit till AIK under maj för att träffa lite spelare och göra lite tester, sedan kommer han vara på plats när AIK drar igång sista veckan i juli. Det är alltså riktig lön och ingen artistskattelösning som gäller.

Inga kommentarer: