måndag 8 april 2013

Silly season DIF: Christian "Fimpen" Eklund


(Fimpen hoppas kunna fortsätta men beslut kommer senare. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Kristofer Ottosson och Fredrik Bremberg har lagt skridskorna på hyllan.  Men Christian Eklund vill gärna fortsätta spela – om nacken tillåter fortsatt satsning och om DIF vill ha honom kvar:

– Jag fortsätter gärna men jag måste kolla min nacke först, sedan måste Djurgården ta sitt beslut när de vet hur min nacke är och vad den klarar, säger ”Fimpen” Eklund till bloggen.


Att vilja är en sak, att kunna är en annan. Så det finns en del att fundera på för både Eklund och Djurgården och först väntar bland annat en magnetröntgen för Eklund som dessutom för en fortlöpande dialog med Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson.

I slutet av april hoppas Eklund och klubben ha så pass bra info om nacken att det går att ta ett beslut – från båda sidor.

 – Om jag kan och nacken klarar av en fortsättning så vill jag fortsätta. Det här var ingen rolig säsong och jag tycker att jag har något år mer att ge, men mycket hänger på nacken så klart, säger Eklund.

Utöver magnetröntgen så går det att göra rehab och det som övervägs nu är att bygga upp kroppen runt de diskar i rygg och nacke som han har haft problem med så att kroppen blir stark nog att tåla smällar utan att diskarna påverkas.

– Jag har sagt till Challe att jag är sugen på att fortsätta om allt är bra med nacken och om DIF vill ha mig. De vet var vi har varandra, jag kommer ju inte gå till någon annan klubb hur som helst så vi får se hur det känns efter att vi gjort magnetröntgen.

Vad är det för rehab som ni diskuterar?
– Man kan rehaba musklerna runt omkring diskarna så man är stark där och undviker de här stötarna som inte är bra, så att en smäll inte påverkar bråcket. Och det känns mycket bättre nu men det här är ju en skada som kan slås upp - som vilken skada som helst – så det innebär ju en risk för Djurgården också.

Och just därför är Eklund noga med att invänta besked från läkarna kring om det går att köra för fullt eller inte:

– Jag vill ju kunna spela för fullt. Det ska inte vara att jag gör ett dåligt försök utan jag ska kunna höra hundra annars är jag ingen tillgång för laget. Jag vill att de ska kunna lite på mig till hundra procent. Jag vill inte skriva på bara för att vara där och mjölka DIF på pengar utan ska jag vara på kontrakt där då ska jag vara det på riktigt. Så ska jag kunna lägga ner hela min själ, annars har man inget i Djurgården att göra tycker jag.  Och jag hoppas det ska gå, sedan får vi se vad DIF säger också.

Inga kommentarer: