lördag 2 januari 2010

Djurgården – Färjestad 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0 )

Plats: Hovet

Publik: 8 094.

Matchen: MMM

(Tifo före matchen. FOTO Marie Hallman)

Kvällens....


.... nationalsång: Mycket mäktigt framförd av Järnkaminerna.


... hyllning: Hockeyligans Tommy Töpel var märkbart rörd när det hölls en kort minnesstund för bortgångne Rickard Fagerlund. Jag förstår honom, det känns redan lite tomt och kallt.


... kvällens räddning: stod Henrik Karlsson för i Färjestadsmålet. Det hann bara gå ett par minuter så var Timmy Pettersson nära att göra 1-0 för Djurgården men Karlsson lyckades på något märkligt sätt stoppa pucken.


(Mer Tifo. FOTO Marie Hallman)


... kalldusch: Djurgården såg ut att vara närmast ett mål när Färjestad plötsligt fick ner spelet framför Stefan Ridderwall där det blev full kalabalik, folk föll som furor och Färjestadsforwarden Dragan Umicevic snodde åt sig pucken och lyfte in den ovanför en lätt mosad Djurgårdskeeper.


... svacka: Djurgården såg allt annat än hemma ut i andra perioden. Det fina spelet från före Färjestadsmålet var plötsligt helt bortblåst. Och helt ologiskt så kom då ändå både 1-1 och 2-1 i slutet av den perioden.


... stolpskott: Mika Hannula kom fri och satte, via Karlssons benskydd, en av få DIF-chanser i andra i stolpen.


...fajt: Djurgårdsbacken David Printz och Färjestadsforwarden Lee Goren slängde handskar, hjälmar och bjöd upp till fight, men så mycket mer än en rak höger hann det inte bli. Goren träffade Printz i ansiktet sedan var det slut. Båda fick varsitt matchstraff (game).


... ljudexplosion: Eller kvällens dubbel om ni så vill. När först Kristofer Ottosson och sedan Andreas Engqvist gjorde 1-1 respektive 2-1 inom loppet av 29 sekunder visste jublet i Hovet inga gränser.


... stolpskott nummer två: Färjestadsforwarden Anders Bastiansen drog ett skott i stolpen som inte kan ha varit mer än någon millimeter från att gå in.


... gäst: Mats Sundin med vänner var också på plats. Kollade in matchen från ett av VIP-båsen (eller vad man nu ska kalla träholkarna där radio och tv sitter) på långsidan.


... ut och in: Färjestadsforwarden Jesper Mattsson klev av i första men kom tillbaka och kvitterade sedan i tredje. Men fick sedan ändå se sig besegrad då Jimmie Ölvestad satte segerpucken i semi efter en fin pass av Mika Hannula (fast jag tror de sa Marcus Ragnarsson i högtalaren, var å andra sidan lite svårt att höra vad de sa där mitt i allt jubel).


(Lite sång och dans efteråt. Foto Marie Hallman)


... samba: Stora delar av fansen stannade kvar och sjöng och dansade ringdans – eller ”samba-Djurgården” som de sjöng tills ett gäng spelare kom ut i underställen och tackade för underhållningen. Några fans svarade då med ”sova på Hovet, ja vi ska sova på Hovet” men försvann sedan till sist ut i vinterkylan.


(Några av spelarna på väg ut till fansen igen. FOTO Marie Hallman)

5 kommentarer:

Johan sa...

Varför finns det så mycket hat och bråk i vår värld? Vid Gullmarsplan hördes det: "Inget SM-Guld till Djurgården... Inget SM-guld till Djurgååården" och "Vi är överallt och det är inte ni, för ni är Djurgårdsjävlar". Det var några AIK:are som hade åkt dit bara för att söka bråk och stök mitt bland alla vanliga människor och lördagsresenärer...

Vissa saker förstår man aldrig...

Marie Hallman sa...

Johan: Ja jag begriper inte heller. Häckla varandra och sjung och stöd laget i hjärtat på matcherna men sedan är det bra. I min värld i alla fall.

Jimmie sa...

Sjukt bra tryck i dag, kul att Ottosson stänkte in ett till som han nämnde i din förra intervju. Jag tror du får fortsätta med de där intervjuerna med Ottosson där han lovar att göra mål då blir det ju bra :P

Sjukt kul att se så många stanna kvar i klacken så länge efter avblåsning i dag. Fast bästa var ju att sittplats stog upp under vissa delar av matchen och man såg en och annan där som manade resten av sittplats att ställa sig upp! Äntligen!

Marie Hallman sa...

Jimmie: ja, precis, Otto är inbokad varje dag före match fram till finalen nu, hahahaha.
Publiken var ju behållningen. Matchen var sådär tycker jag men inramningen var magisk. jag säger som Linus Klasen härom dagen : Jag vill ha mer! :)

Jimmie sa...

Bra där med Otto :P

Vi får hoppas publiken når upp till 50% av vad det var mot FBK då blir det drag i dag mot Skelefteå! Sitter hemma och är taggad redan nu, vill bara att klockan ska gå :P