söndag 3 januari 2010

Peter Larsson: "Ibland har man inte en bra dag bara"

SSK avslutade 2009 strålande med tre raka segrar (varav en på övertid)..

2010 däremot, började med en braksmäll. Hela 3-6 mot Modo, utan Peter Forsberg.


Jag fick tag på en restrött tränare, Peter Larsson, i bussen på väg hem från Övik, han analyserar matchen så här:

– Jag tycker att vi börjar bra. Första tio minuterna är vi det bättre laget men sista tio i första får de tre power play och gör tre mål, det sista med fem sekunder kvar av första. Efter det så blir det att vi måste öppna upp oss och chansa. De gör mål i spel fyra mot fyra, får någon konstig studs där vid nästa mål. Det bara rann iväg. Men vi studsade tillbaka i sista, snyggade till siffrorna där. Men deras sex mål... nä, det var bara en sådan dag.


De här tre pp-målen som Modo får... jag tittade lite på klippen från matchen. Det ser väldigt öppet ut för dem:

– Ja, första målet var ett flygande anfall där vi springer bort oss helt. Det andra gör Marcus Näslund, han missar skottet först så det studsar i stolpen eller något och ställer Björne Bjurling helt. Vid det tredje spelar de bra samtidigt som vi blir för breda i vår box. Någon hittar Skröder, det var ett snyggt mål av dem, men dåligt av oss.


Men man blir ju fundersam. Ni har spelat bra de tre senaste och så kommer det här????

–Jo men samtidigt så är varje hockeymatch unik där ute. Ibland har man inte en bra dag bara, då blir det så här. Bara en sån sak som att vi nu mötte samma lag som torskade med 2-6 mot Skellefteå senast, säger Peter Larsson.


Peter Forsberg var inte med på isen i dag (lördag). Han skulle vara med, stod det i ett pressmeddelande som Modo skickade ut efter morgonvärmningen. Men Foppa drog sig ur efter matchvärmningen på kvällen, bara minuterna före nedsläpp.


Märkligt tyckte Peter Larsson:

– Jag vet inte varför det var så där men det var väl något pr-trick eller något. Han var ju med på matchvärmningen så det var säkert något pr-trick för att sälja biljetter eller något, ha, ha.


Men tillbaka till SSK. Hur ska nu Kringlorna göra för att behålla den fina formen man hade före Modomatchen och inte falla tillbaka till de gamla synderna med sju raka torsk på rad:

– Nä men det är som förr när man åkt på en torsk, då gäller det att studsa tillbaka. Vi har en viktig match på måndag, ska rätta till lite småsaker som vi började tumma på och jobba vidare på den inslagna vägen.


Jag såg att ni har kollat på videos med utvalda positiva delar av matcherna för att peppa laget?

–Ja, vi har gjort det lite till och från. Gjorde det under uppehållet också för att hitta tillbaka till tron på oss själva.


Läge att köra en sån ”best of tre sista matcherna i december” rulle när ni kommer hem då?

– Ja, absolut. Det (som SSK gjorde bra då) är något vi ska trycka på efter träningen i morgon (läs söndag). Vi ska ta någon där vi spelat bra och vunnit...


Hur ska ni göra för att inte falla tillbaka ner på looserspåret nu?

– Det har vi lovat oss själva att det ska vi inte göra. Det här var ett olycksfall i arbetet. Ibland torskar man bara, det är bara så. Det är bara jobba sig tillbaka och ta en ny seger i matchen på måndag, säger Peter Larsson.


Noterbart i matchen mot Modo var att Linus Klasen, återigen, gjorde två poäng (ett mål och en assist). Bjurling byttes mot Pontus Sjögren efter Modos fjärde mål och Robert Carlsson gjorde dessutom mål för fjärde matchen i rad.


Vad fick Robban av tomten egentligen???

– Ja, ha, ha, jag tror bestämt att han kanske fick någon fin present av frugan, ha, ha, ha. Nä men det är skönt att Robban fick hänga dit en, jag välkomnar alla målskyttar.


Danske Julien Jacobsen gjorde sitt första elitseriemål?

– Ja, det var en styrning på en tekning. Kul för honom. Pucken? Hm jag tänkte inte ens på det, men det har han nog fått, he, he. Men det var kul för honom att få göra det där målet. Det var skönt för honom att spräcka nollan och göra första elitseriemålet. Det kan kanske ge energi till fler mål. Annars ligger det som ett ok över en, när man inte få in pucken fast man som han har haft jättebra lägen innan.


SSK tar emot Timrå hemma på måndag och det finns en liten öppning nu när det gäller Yannick Lehoux och hans comeback efter den tuffa hjärnskakningen:

– Ja det är mycket möjligt att han är med på måndag. Vi ska läsa av honom i morgon och prata med honom och rådfråga läkaren. Förhoppningsvis så är han med nu på måndag, om inte så handlar det nu om dagar. Är han inte med på måndagen så lär det bli på torsdag, avslutar Peter Larsson.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Marie//

Vet du hur det ligger till med Stefan Johanssons skada? i AIK alltså :)

Marie Hallman sa...

Anonym: Visste inte så ajg ringde. han hälsar nu på söndagskvällen att allt är bra med axeln, han har kört för fullt ett tag nu och är med mot Troja i morgon.

Anonym sa...

Okej, tack så jättemycket Marie :)

Du gör ett kanonbra arbete.

Marie Hallman sa...

Anonym:
Ah, tack du och tack för att du läser :)