lördag 2 januari 2010

Ridderwall " Vi har större klack kvar 20 minuter efter matchen än de andra har under hela sina matcher"

Galet bra drag på Hovet som sagt – mycket uppskattat av spelarna och ledarna.


(Vilken inramning som mötte spelarna! Foto Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


Jag såg tränartrion – som brukar ånga från båset och ut till omklädningsrummet med raska steg så fort matchen är slut – stå kvar bakom Djurgårdsmålet och mysa åt efterspelet när klacken och laget hyllade varandra


Klacken, med mer sång och spelarna med både kullerbytta (tror jag, såg inte riktigt) plus någon slags ”paddla kanot glida framåt på baken” grej. Och lite till.(se bilder från järnkaminerna.se i inlägget under)


När de hyllningarna var slut stod stora delar av klacken kvar och sjöng och till slut även dansade.



(Lill-Riddarn hyllar fansen. Foto: Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall blev så glad att han knallade ut i underställ på överkroppen och hela matchstället på underkroppen och tackade publiken en extra sväng.


Jimmie Ölvestad fick (som ni kan se i inlägget ovanför) höra sitt namn sjungas om och om igen så han åkte ut och gjorde ”Riddarn” sällskap.


Efter en hel del mer sambadansande och sjungande från en galet glad klack – jag stod bredvid sportchefen Janne Järlefelt på andra sidan kortsidan och jag kan avslöja att han såg ut som ett litet barn på julafton, så glad var han åt allt sjungande – så kom till slut ett gäng spelare ut i underkläderna och skakade händer och applåderade fansen som sjöng lite till.

Stort.


(Stefan utan mask. Foto Marie Hallman.)


Jag haffade Stefan Ridderwall när han var ut första extrasvängen och frågade varför han ville ut och hälsa på fansen igen:

– Jo men de står kvar och sjunger, det är grymt mäktig, säger Ridderwall med ett brett leende och fortsätter:


– Vi har den största klacken av alla. Det är ju bara kolla, vi har mer folk kvar i klacken 20 minuter efter att matchen är slut än vad de andra lagen har under hela sina matcher!


Försök beskriva känslan när man åker inpå isen och ser tifot och hör ljudet inför matchen?

– Alltså... vi har ju haft bra tryck hela säsongen men när man ser hela tifot och sånt och det är sånt jättetryck att det inte går att beskriva. Det är väl det som man när man slutar, om en himla massa år får man hoppas, kommer att ha med sig och som man kommer att sakna. Det är gåshud. Så jävla häftigt!



(Foto: Hamid Shokatyan/järnkaminerna.se)


Det kan ju bli en press också, så det knyter sig?

– Ah men det hjälper bara. Man blir bara taggad. Sen visst, om man hade legat under med 0-3 snabbt i första så hade det varit tungt när de jobbar så, men så här som det var idag, då är det bara ut och köra. Att det var mycket folk blev bara en extra skön krydda, avslutar Ridderwall.

6 kommentarer:

Johannes sa...

Publikvärdarna och ordningsvakterna i kurvan verkade inte så överdrivet glada över att få jobba övertid efter matchen. Men det får de ta! ;) Det här var en av de roligaste matcherna på väldigt länge.

Samba Djurgår'n!

Marie Hallman sa...

Johannes: Det tyckte nog dem med,att det var en rolig match alltså. :)

Jimmie sa...

Johannes det är ju deras jobb, ska ska inte klaga. En del brukar vara grymt otrevliga då är det bara att höra av sig till DIF så kontaktar de anrenavärdarna. Skönt att se att DIF tar alla som raporterar saker på allvar. Grymt bra bemötande av Janne bla!

Ridderwall räddade oss i matchen flera gånger! Kung Ridderwall!

Anonym sa...

Ge mika h ett långt kontrakt nu Jan Järlefelt.Mika blir bara bättre och bättre.Han känns som den naturliga ersättaren till mattias tjärnqvist.
/Blue Saints

Marie Hallman sa...

Jimmie: ja bra förslag där, Djurgården brukar lyssna.
Jag tycker han fumlade lte med pucken i plocken vid 2-2 MEN å andra sidan har du rätt i att han räddade DIF ett antal gånger så han ligger på plus ändå :)

Anonym: Jag försökte fråga både Janne och Tommy Engström i går. Fick lite blandade svar. MIn spekulation, obs bara spekulation, är att det går att få loss kulor till Mika från någon utomstående. Sedan är bara frågan hur bra anbud han hinner få från andra lag och hur han ställer sig till det. Tror inte DIF kan vinna någon budgivning men mest troligt fixa fram en okej summa pengar om Mika nöjer sig med det.

Daniel P sa...

Hörru Marie, den första bilden är min. ;)