måndag 1 augusti 2011

Brodin: " Ingen har haft det förr "


 
(Brodin i vintras, nu har han bytt #34 mot #64. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Djurgården gick på is i dag, måndag. Skulle testa grejerna var det sagt men det blev fullt ös direkt, konstaterar Daniel Brodin som vänligen skänkt 34:an till Daniel Tjärnqvist:

– En av materialarna frågade om det var okej, jag visste att han hade haft 34 förr så det var inga problem för mig, konstaterar Brodin generöst.


Hur nygamla backen Tjärnqvist ska få betala för numret återstår att se men …
– Med några assist kanske? Säger Brodin med ett skratt.

Han själv kommer nu att spela i nummer 64:
– Dels så var det ganska likt 34, sedan har ingen haft det förr och så är farsan född då.

Så då är han glad i alla fall?
– Ja, ha, ha, det är klart! Jag funderade först lite när (Lill) Johan (Engdahl) frågade om jag ville byta men det (64)  kändes rätt bara.

Första träningen blev som sagt inget ”testande av grejer” som tränaren Tomas Montén sa förra veckan, det blev ett riktigt pass med de vanliga övningarna, lite tvåmål och några konditionsvarv på slutet.

– Det känns bra faktiskt. Jag trodde det skulle vara värre efter än det är, men det känns ganska bra, säger Daniel Brodin när bloggen får tag på honom på eftermiddagen.

Säsongen som gick förde med sig ett oväntade inkallningar till Tre Kronor. Det får det gärna bli fler av säger Djurgårdsforwarden.

– Det ska bli jävligt kul i vinter, jag ser fram emot att allt drar igång nu som fan. Och jag har en bra känsla. Det känns som att vi har ett bra lag, att det kan gå bra.

Ditt personliga mål?
– Det är väl att fortsätta på förra säsongen, att ta nästa steg från där jag var då. Jag vill ha en stor roll i Djurgården, fortsätta spela bra och så klart vara kvar i landslaget.

Vad krävs för att lyckas med det?
– Det är väl att spela mitt spel, göra det jag är bra på. I sommar jag har bara försökt bli starkare och snabbare. Jag har tränat bra för att ha bra förutsättningar den här säsongen.

Vad kan fansen förvänta sig av dig?
– Det är väl det man har sett tidigare. Att jag jobbar hårt och spelar för laget.

Har mer spel i landslaget varit en morot under sommarträningen?
– Nej, det är väl så att man vet att man måste ha en bra sommarträning för att prestera. Så jag vet inte om det är en extra morot direkt, det är mest fullt ös med Djurgården. Det är det viktigaste, säger Daniel Brodin.

Som gillar att Djurgården har förstärkt laget lite extra på backen:
– Det är jäkligt bra att vi har fått in Kyle (Klubertanz) och Tjärna (Daniel Tjärnqvist). Det kommer stärka oss riktigt bra, de kommer passa oss perfekt.

****
JO jag vet. SSK gick på is också. Jag försökte hitta någon som kunde fota åt mig men det gick inte. Och eftersom jag jobbade åt Expressen på kvällen hann jag inte ringa heller förrän nu vid midnatt  och det går ju inte. (Den här Brodin- intervjun är gjord före Expressenjobbet) Ska försöka hinna med ett SSK snack under tisdagen i stället!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det gör inget att du inte gjorde teljelaget. Det är lugnt.

Anonym sa...

Ska bli spännande att se om Brodin kan utvecklas ytterligare!

Marie Hallman sa...

anonym 1 nä men du vet vad jag tycker, vill få med lite av alla tre.

anonym 2 absolut!

R sa...

@Marie: Hur är egentligen läget med Mika Hannula? Är spel i Dif helt uteslutet eller är han en tänkbar ersättare om Zibbe drar till NHL? Eller kan han bli kvar hur som helst, om han inte får något bra erbjudande någon annanstans? Jag gillar Hannula och skulle gärna se honom i laget även i vinter.

Jerker sa...

Har du hört något mer om vad som händer med Zibanejad?

Marie Hallman sa...

R: Vet inte, men som det har låtit hittills är ju Mika mest sugen på mer deg utomlands än vad DIF kan betala här hemma. Jag tror han drar dit där de betalar bäst. Det brukar hända saker, bland annat i Ryssland i augusti, september, han siktar säkert på det.
Är ju lite skillnad på vad han och Zibanejad vill ha för lön om man säger så.

Jerker: nä inte mer än det han sa på DIFs hemsida att först Lake Placid med Småkronorna sedan camp i Ottawa, sedan beslut var det blir.