tisdag 2 augusti 2011

Nya SSK drog storpublik


(Runt 1 800 SSK-fans var nyfikna på nya laget. FOTO MAGNUS KARLSSON)

Det kändes ju lite osäkert hur många som ville se nya, allsvenska SSK gå på is men det kom ungefär lika mycket folk som förra året det vill säga någonstans mellan 1800-2000 personer. Kul.

Jag missade ju tyvärr att vara där själv på grund av jobb men fick lite bilder av en jättesnäll läsare, tack Magnus för det!!!



Förutom spelarintervjuer så var det tvåmålsspel och straffläggningstävling. Bra att SSK kör sånt här, inte minst nu när det varit så turbulens med degradering och ett så gott som helt nytt lag. Det är många nya ansikten att spana in och lära känna och förhoppningsvis så fortsätter publiken att komma.
 
(Idoff i målet i straffläggningstävlingen. FOTO MAGNUS KARLSSON)

Jo jag vet, SSK har inte haft världens bästa publiksiffror direkt men det finns en desto mer trogen hardcorekärna på runt 2000- 2 500 personer och fortsätter de att komma på matcherna så är det ju en bra början. Lär bli tufft ändå att locka folk mot lag som Borås och Tingsryd.  Å andra sidan finns det en hel del höjdare att se framemot som Leksand, Örebro, Rögle och inte minst... Malmö.

Så det finns ljuspunkter. SSK kommer dessutom att slippa favoritskapet, vilket är bra. Då slipper de den tyngden på axlarna och kan slå ur underläge. Jag har inte rankat allsvenskan (och för den delen inte elitserien heller) än, vill se lagen spela lite först. Inte för att resultaten nu på försäsongen säger så mycket men det är bra att se spelarna lite så det inte bara blir utifrån vilka spelare man har på pappret.

9 kommentarer:

E sa...

ssk borde fan byta tillbaka till sina gamla färger och märke.

typ visa att "nu kör vi på nytt" för deras märke är äckligt fult i dagsläget och tröjorna också. Deras gamla var bra mycket bättre.

Anonym sa...

Nästan lika mycket folk på första träningen som dom hade i elitserien:) .
Man kommer iaf inte sakna den tomma arenan...

Anonym sa...

Tack för ditt underbara jobb! Har du möjlighet att kolla med Janne J angående DIF:s tankar om Mika Z vore det toppen! Tänker de ersätta honom redan nu etc.

Erik sa...

E: Jag tycker helt tvärtom. Jag gillar färgerna och ett "S" räcker gott och ger mer reklamplats. Pengar, det är pengar SSK behöver. :)

Marie Hallman sa...

E: Men har de råd med det då? Kostar en del, känns som det finns bättre saker att lägga stålarna på.

Anonym: nä men tänk så här. Upphaussade Malmö 200 pers, hånade SSK 2 000. Bra jobbat av SSK fansen tycker jag.

Anonym två: tack själv. Jo jag kan lyssna med honom, men inte precis nu. Sitter lite tajt till då jag jobbar för Expressen också den här veckan men till slut så ska jag väl hinna. OM han nu drar, helt säkert är det fortfarande inte även om det lutar åt det.

Erik jag håller med dig

E sa...

Marie; De har ju redan alla rättigheter till märket, det finns redan färdig och det enda är att man behöver göra om dräkterna först och främst. Ser inte så stora utgifter med tanke på intäkterna man kan få för nya prylar som säljs istället.

Anonym sa...

coolt att en klubb kan ha fler besökare på en träning än en match. :)

Marie Hallman sa...

E: jo i ofs jag är inte så brydd om det där faktiskt. Byter de så byter de , typ. Många klubbar har ju samma ställ ett par, tre år så det är ju inte så konstigt om SSK har det också.

Anonym sa...

hehe, Solna AIK 2006/2007 samt 2007/2008 hade ett snitt på 1200-1400 på sina hemmamatcher, så vilket lag som har mest och flest medgångssupportrar i Sverige är otvivelaktigt Solna AIK, sämst publik helt enkelt!

Både Malmö och Mora hade sämre publiksnitt än SSK någonsin har haft i ES!