tisdag 23 augusti 2011

Markus Svensson " Jag kände mig lite ringrostig"(Markus Svensson fick en tuff första hel match Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Förlust 1-4 mot Timrå och den fart och energi som lös om AIK senast var som bortblåst. Eller inte helt. Vid första målet, de första minuterna av matchen var det samma känsla som mot Brynäs men sedan fick Timrå ta över matchen fram till tredje perioden.

Markus Svensson stod i mål, gjorde sin första träningsmatch från start och fick en tuff första match där han nog borde ha tagit tre av fyra mål.


 Är jag elak som ställer det kravet?
– Nä det kändes ju ganska… det kändes verkligen att det var första träningsmatchen från start, speciellt i första perioden. Jag kände mig lite ringrostig, visste inte riktigt vilken sida jag skulle titta på. Vid första målet behöver jag jobba hårdare för att se pucken. Där ser jag den inte alls och vid tredje så är det ju inget snack om saken… det blev helt fel.

Ja vad hände?? Du spelade rätt på Pikkarainen?
– Det blev så, tyvärr. Jag skulle slå upp pucken men det blev ingen bra träff och jag fick inte upp pucken som jag tänkte. Och det är klart jag är besviken men det är bara lära sig av det och jobba vidare, säger Markus Svensson.

Han kommer ju senast från spel med allsvenska Malmö men så stor skillnad är det ändå inte jämfört med elitserienivån.

– Nja, det är det egentligen inte men jag vet inte, det var mycket trafik och jag måste jobba hårdare med att se puckarna. Vid första målet såg jag inte pucken, vid andra är det spel bakom målet, där han spelar upp pucken medan jag är lite sen och blir kvar, jag är inte där när han skjuter. Sedan vet jag inte… det är svårt att säga men visst märker man lite skillnad och det är väl att folk är smartare i elitserien. De går inte in direkt och skjuter utan kollar vad de kan göra först istället.

Vad ställer det för krav på dig?
– Det är väl att man har koll på just vad som händer runtikring. Men det här var min första match från start, det är tidigt på säsongen då känns det alltid lika ringrostigt.

Å andra sidan, det är just träningsmatch och ingen större katastrof
– Nej, man får vara glad att det är det, ha ha

Hur mycket bryr du dig om hur målen går in i en sån här match?
– Ja man vill ju alltid vinna men det som känns viktigast är att man känner att man kan kontrollera situationerna som uppstår och så vidare.

Känns det som du hade kontroll då?
– Inte i början, både första och andra målet är lite…. Sådär.

Vad kan du ta med från en sån här match?
– Det är väl att fortsätta vara ännu mer noggrann på träningarna, jobba mer med att bli bra på att hålla koll på det som händer runtikring och bakom målet.

Vad säger du till de som nu tänker att hm, vem är det vi har som tvåa?
–Äh jag vet inte men det kommer nya matcher, det gäller bara att fortsätta jobba hårt.

7 kommentarer:

E sa...

Tack Marie.

Varför sprang du runt så mycket i hallen igår innan nedsläpp?

Skulle vara grymt om du kunde prata med DK. Han ser lovande ut.

Marie Hallman sa...

E För att jag 1) letade någonstans att sitta där det fanns ett eluttag 2) letade efter den kille som sa att han skulle hjälpa mig att hitta en sån plats och 3) sedan var jag bort till sekretariatet två gånger för att få tag i en laguppställning. De hade ingen första gången. Men till slut så hittade jag både el, en plats och en laguppställning :)

Jag tänkte vänta lite med DK men fortsätter han vara kvar i truppen så visst gärna det. Tack för att du läser :)

Norra Stå sa...

Hoppas inte Viktor Fast går sönder då blir det allsvenskan nästa säsong...

Mathias sa...

Norra Stå

Tycker inte att du ska döma ut Marcus efter endast en match. Som rubriken lyder "Jag kände mig lite ringrostig". Han måste få några träningsmatcher nu och få komma in i grejerna. Jag litar på Stefan Persson och det borde du också göra. Svensson verkar vara ett utmärkt val som andra målvakt.

Bra jobbat Marie!

Anonym sa...

Norra stå.

Eftersom att du inte ens kan stava till Fasths namn så tvivlar jag på att du ens är Gnagare.

Men med Sveriges bästa målvaktstränare så ska det här inte bli några problem. Hellre Svensson än Bjurling eller än en skadad Heino.

Marie Hallman sa...

norra stå och Mathias: Jag tror Markus kan bli riktigt bra. Hela laget gjorde en seg match.

Peter sa...

det är bara du som ställer dom frågorna man undrar över som supporter. Faaan va du är bra.