onsdag 31 augusti 2011

Ytterell: " Jag tycker inte vi visar någon respekt alls"


(Alexander Ytterell spelade fram till SSK:s mål. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

SSK var klart bäst första perioden och visade återigen att man kan spela bra mot på pappret bra lag, även om AIK saknade en handfull ordinarie spelare. 

– Vi startade bra, arbetar oss in i matchen. Första sju, åtta minuterna får vi bra tryck på AIK och borde ha fått in en puck till. Sedan jobbar de sig in i andra och får två mål där som är lite olyckliga, säger SSK-backen Alexander Ytterell.


SSK var nära att ta ledningen men när Blaz Gregorc inte fick ordning på pucken vände AIK och gjorde kvällens första mål. Typiskt nog efter ett samarbete mellan före detta SSK-spelarna Fredrik Svensson och Linus Videll:

– Ja, vid första målet är det en kontring, det är sånt som händer, Videll är en bra målskytt, det vet vi sedan förra året att han är bra på att få in pucken. Vid andra målet (2-1) studsar pucken lite olyckligt på någon av oss. Det var inte mycket Idoff kunde göra där.

Hur känns det annars så här långt tycker du?
– Det känns bra! Vi har ett bra lag med unga hungriga spelare. Jag tycker inte att vi visar någon respekt alls när vi har spelat mot lagen uppifrån. Vi visar vad är bra på och har kommit ut bra mot elitserielagen, vi har följt vår gameplan med mycket skridskoåkning och enkel hockey. Det har funkat bra.

Ni har mött nästan bara elitserielag, som ska vara bättre på pappret. Är det bra?
– Ja absolut, det är inspirerande, speciellt för de unga som inte har spelet mot de här stora lagen innan. Det är kul för de unga att få komma upp mot ett sånt här motstånd och visa vad de går för.

När ni möter elitseriemotstånd så spelar de med bra organisation, kan det vara en nackdel när ni sedan ska spela allsvenskt där det är lite rörigare?
– Nja, i allsvenskan är det lite mer tuta och kör, som i J20 och det vet man hur man ska spela mot också så det spelare ingen roll, säger nyss fyllda 20-åringen Ytterell som själv fick vara med och nosa på elitserien redan förra säsongen.

Nu är det allsvenskan som gäller, men de erfarenheterna han fick i elitserien har han tagit till sig riktigt bra även om han själv inte är helt hundra nöjd med sin egen insats på försäsongen.

– Jag har väl spelat stabilt men poängen har saknats.

Fast det blev en assist nu och ett mål har du ju gjort?!
– Mot (norska) Lörenskog ja. Men jag vill göra poäng oftare, så ofta som möjligt eftersom jag är en offensiv back som ofta får spela pp. Där vet jag att jag har mina styrkor, i ett bra skott och bra spelsinne så jag hoppas att puckarna börjar trilla in sedan när serien startar.

2 kommentarer:

Tobbe sa...

SSK saknade i rättvisans namn också flera spelare, Bemström, Månsson och Hudacek b la.

Marie Hallman sa...

TObbe: Absolut, men det skrev jag också, i inlägget under. Det med noterat från matchen.