söndag 28 augusti 2011

Nisse Ekman! (se intervjun längre ner i inlägget)

Vet inte hur många som var uppe vid strax efter tio i morse och såg TV4:s intervju med Nisse Ekman. Han var med i studion hos Kristin Kaspersen och det blev ett samtal som gick rakt in i hjärtat måste jag säga.

Det var snack om det berömda bråket i Brynäs, mediadrevet efter detsamma, ödmjukhet, stroke, vägen tillbaka och tankar inför framtiden. Bland annat.Det var mycket tänkvärt som sas - oavsett vilket lag man håller på. Intervjun ser ni här:

Intervju%20med%20Nisse%20Ekman

 Det är en lång intervju men ta er tid att lyssna. Det är det värt.

Det var för övrigt gott att se att Nisse ändå mår, efter omständigheterna bra. Det är stor skillnad på hur man mår nu och gjorde direkt efter stroken, det både ser och hör man även om det självklart är jättelång väg kvar att vandra.

Nisse berättar i intervjun att han är med på årets lagfoto. Det gillar jag. Stort.

10 kommentarer:

Niklas sa...

Har varit lite kritisk till att han fortfarande står med i spelartruppen, den har känts lite jobbigt men ändrade mig totalt efter den här intervjun.
Kolla bara på glädjen när han berättar om att han var med på lagbilden.

En otroligt känslosam intervju

Kämpa Nisse!

Anonym sa...

Kämpa Nisse! Hoppas kräket Nyström på expressen såg intervjun och skämdes för det han skrivit om PERSONEN Ekman. Fast det är nog bara önsketänkande, den förmågan är det nog inte spec många journalister har idag.

Sotarn sa...

Håller absolut med hoppas "Touman" Nyström ser intervjun.
Du Marie har ju jobbat på expressen och bör ju känna honom kan du inte fråga honom hur han idag ser på sin vidriga hetsjakt på Ekman? Vore ju lite knäppt om han som journalist inte vill svara på frågor.
Tack för en grym blogg,
Mvh Sotarn

Marie Hallman sa...

Niklas: Ja han såg verkligen ut att vara glad åt det så varför inte?! Är ju bara kul.

anonym och Sotarn: Nyström får stå för det han har skrivit så står jag för det jag skriver. Hör av er till Nyström på hans blogg så svarar han kanske.

Det blev ju ett helt absurt drev. Jag tyckte redan då (och skrev det också med elaka kommentarer till följd) att det var osmakligt. Det spårade ur. Inte bra. Visst han gjorde fel som vevade, det säger han ju själv, men det drev som följde efteråt var ju helt sjukt.

Anonym sa...

I september 2010 drabbades jag av en stroke i högra hjärnhalvan orsakade av bankens "egen" syn med vänsterhjärnan på min företagsgrupp. Det generlla trycket mot kroppens funktion märktes inte förrän jag låg förlamad på golvet.
Det känns som att det finns ett orsakssamband med media för Nisses stroke.
Hjärnan förändras och därmed personligheten efter en stroke. Man blir aldrig frisk efter en stroke utan man blir en ny och annan person med nya egenskaper.
Nisses ödmjuka egenskaper blommade fram i intevjun. 50% av alla 40-åringar kommer att drabbas av stroke under sitt liv. Hoppas att detta leder till ett ödmjukare samhälle.

Peter sa...

Ödsla inte tid och kraft på att maila till sopan Nyström för han lär inte svara, jag har både skrivit på hans blogg 2ggr och mailat 2ggr men inte fått något svar tillbaka.

Som Anonym skrev så hoppas man ju att han har någon som helst skam i kroppen men det är nog som sagt att hoppas på för mycket.

Innan påhoppet på Ekman från Nyström så tyckte jag att Nyström var helt okej, bra mycket bättre än många andra men när han i sin hetsjakt på Ekman och blandar in personen Nisse som han inte på långa vägar känner så har man gått för långt.

Sotarn sa...

Jo alla sanna Djurgårdare borde ödsla massa med tid på att maila och kommentera på hans blogg,gärna ett par hundra gånger om dagen så han får veta hur det känns när DIFdrevet går,,,,,

Anonym sa...

Det finns EN vettig journalist på Aftonbladet och Expressen och det är Bjurman! Resten av "journalisterna" är inget annat än ett gäng nollor! Det tråkiga med Bjurman är att han skriver om NHL, vilket kap det hade varit att ha både han och Marie som journlister på varsin tidning skrivande om ES!!!!

Marie Hallman sa...

Anonym: Det är väl tyvärr först när man själv eller någon nära råkar ut för en svår sjukdom som man stannar upp och tänker till. Hoppas du mår bättre nu, sköt om dig!

Peter, sotarn och anonym: Jag tror nog Nyström mådde så där efter det som hände. Han är ju inte mer än människa han heller.

JAg tycker Nyström hade helt fel om Nisse men tycker oxå att det känns olustigt att diskutera andras åsikter så jag avstår. Det är bättre han får ta det själv.

Pelle sa...

Hej Marie, kan åter igen upplysa dej om att den här sidan går före Hockey på både Ex o Ab, sen om det säger en hel del om dom eller dej det får du tolka =) Gällande intervjun på nyhets morgon tyckte jag som Djurgårdare att det var jobbigt att se Nisse Ekman hålla tilbaka tårar och verkligen lida igenom den. Sen vill jag tycka att det är ynkligt att Brynäs var den enda klubb som skickat blommor och önskat lycka till, speciellt med tanke på vad som hände silverberg några veckor innan. Tycker endå flera spelare och klubbar hade kunnat önskat lycka till, till en hockey spelare som har spelat så pass mycket för Sverige. Önskar bara dom hissar tröjan hans på hemma premiären!