fredag 12 augusti 2011

JVM-jakt i USA uppdaterat om Mika

Känns ju nästan lite halvjobbigt att tänka på jul och nyår så här i augusti men det gäng spelare som är ute med J20 landslaget i Lake Placid har säkert JVM lite i tankarna redan nu.

Sverige har spelat tre matcher. Djurgårdens Mika Zibanejad var, enligt den officiella statistiken, inte med i de två första, i tredje matchen var det John Klingberg och Rickard Rakell som fick sitta på läktaren.

Jag har inte sett matcherna, bara statistik men en av mina läsare har sett dem och såg att Mika inte var med i tredje matchen heller. Han ska ha varit med på uppvärmningen och sedan klivit av. Tack för den infon!!!

Sverige har två vinster och en förlust så här långt i turneringen, först en 3-4 torsk på övertid mot USA blå (där avgjorde USA efter 3.58 av sudden), sedan en fin 7-1 seger mot Finland följt av 4-1 mot USA (som i den matchen inte hade någon färg efter namnet).

John Klingberg, Johan Larsson och Johan Sundström gjorde målen i första matchen. Johan (väldig många med samma namn här) Gustafsson stod i mål, tog 25 av 29 skott. AIK-backen Patrik Nemeth fick matchstraff halvvägs in i tredje, för "unsportsmanlike conduct". Vad han gjorde mer exakt vet jag tyvärr inte.

Mot Finland spreds målskyttet på sju spelare: Rickard Rakell, Max Friberg, Johan Larsson, Ludvig Rensfeldt, Jonas Brodin, Pathrik Westerholm och  Erik Thorell. Där fick Finland ett tröstmål efter 14.12 av andra men annars får det väl kallas överkörning. Förre SSK-keepern Johan Mattson stod i mål och tog 21 av 22 skott.

I tredje matchen, mot USA stod AIK-talangen Joakim Nordström för två mål (1-0 och 1-0) medan hans lagkamrat hemma, Patrik Nemeth gjorde en kasse (3-0) och Ludvig Rensfeldt en (4-1). Johan Gustafsson stod i mål och tog 23 av 24 skott.

Djurgårdens Fredrik Claesson, som föll bort i sista gallringen förra året, har förresten spelat samtliga tre matcher men inte helt oväntat utan att göra poäng. Det är ju inte hans uppgift riktigt, DIF-backen är ju mer defensivt lagd och där verkar de ha funkat bra om man ser till resultaten.

Sverige spelar ny match i natt, mot Finland och tar sig åter an USA i morgon natt.

Ska man se vilka som visat framfötterna - poängmässigt - i jakten på en JVM plats så ligger ju onekligen Johan Larsson (sju poäng) och Johan Sundström (sex pinnar) bra till. Nu är det ju inte bara de här poängen och den här turneringen som avgör så klart men det är ju aldrig fel att trycka in lite poäng mot bland andra USA. Skönt att Sverige visar vad de går för redan nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Zibanejad har spelat sin första match igår mot Finland, d.v.s det är fel att han var med tredje matchen. Jag har kollat alla matcher.

Marie Hallman sa...

anonym: Jag har kollat statistiken och där var han uppsatt på den tredje matchen.Nu står det att han har spelat totalt två, med en assist i poängprotokollet.Så ombytt måste han ha varit men i såfall bänkad?

Anonym sa...

Han var med uppvärmning sedan kom inte tillbaka det sa även kommentatorerna. Jag vill bara informera den som jag såg och hört inget annat.

Marie Hallman sa...

anonym: ah men då hajjar jag. Skitbra info ju, tack! Ska peta in den.