onsdag 31 augusti 2011

Videll: "55? Det är ju helt logiskt egentligen"


 
 (Videll gjorde 1-0 mot SSK, nu i nytt tröjnummer. www.hockeymedmariehallman.se)

Seger för AIK mot SSK och lustigt nog gjorde Linus Videll ett av AIKs två mål, med Fredrik Svensson som framspelare. Båda före detta SSK-spelare.

– Det var lite speciellt att möta SSK. Det känns konstigt när de säger Södertälje i högtalarna så spelar man inte där själv, men det är skönt att vara här också, konstaterar Videll.


Matchen var inte AIK:s bästa den här säsongen men den var ett fall framåt efter matcherna mot Timrå och Finlandsmatcherna. Och för Vidells egen del har försäsongen varit ojämn.

– Det har känts som den har varit lite upp och ner men jag är oftast lite trögstartad även om jag har haft några matcher nu som har känts bättre så var det klart bättre idag.

Vad säger du om ditt mål?
– Jag får en lång pass av Svesse (Fredrik Svensson) så utmanar jag backen och drar pucken mellan benen på honom. Sedan ser nog inte målvakten pucken, jag ser inte heller hur den går in riktigt men jag tror att den går in mellan benen på målvakten, säger AIK-forwarden som nu därmed har spräckt målnollan för den här säsongen.

Eftersom Daniel Bång och Christian Sandberg satt på läktaren med skavanker fick Videll bilda ny kejda med Oscar Steen och Daniel Rudslätt:

– Vi hittar varandra bra tycker jag, bra för att vara första gången vi spelar tillsammans. Det var många bra intentioner där i alla fall, så det finns något att bygga på.

Är det stor skillnad på din roll här och i SSK?
– Nej, det känns som jag har samma roll här, men det är svårt att säga för vi har inte haft så utpräglade roller än utan har mest rullat runt, så vi får se.

Har du fått anpassa ditt spel mycket?
– Nja, det handlar mer om att man får vänja sig vid lite andra detaljer och vissa smågrejer men det är ingen jätteskillnad så i spelet. Det känns bara som det är lite mer rörelse här i spelet än vi hade i SSK, det var mer statiskt där.

Hur tror du det kommer att gå för SSK den här säsongen?
–SSK tror jag kommer att göra bra ifrån sig (i allsvenskan). De har gjort en bra försäsong och körde på bra i dag med. Jag får positiva signaler men de får akta sig så att de inte åker på många utvisningar för alla hakningar de kör med men de vill mycket, det känner man, de smäller på mycket och visar att de vill köra hårt, säger Videll och fortsätter:

– De fick en bättre start än vi i dag, sedan kom vi in i det. De var bättre än oss i första och det ska de inte få vara. Men det var ingen underskattning från våran sida, vi hade lite problem i början av perioderna mot Timrå och Finland också men det här var lite mer stabilt. Sedan har vi kört hård träning och då blir det sämre energi, man lite trött i skallarna.

Ja det har varit lite ojämnt så här lång?!
– Ja det har varit lite upp och ner och fram och tillbaka och vi har fått många spelvändningar emot oss. Jag vet inte hur många men i Finland hade vi fler emot oss under en match än man ska ha på en hel säsong och det fick vi bort i dag tycker jag. Och det måste vi få bort i elitserien annars vinner vi inte många matcher, säger Videll.

AIK spelade i sina nya hemmaställ, med – som det såg ut på de svarta tröjorna - tydligare siffror. Videll – som haft Engbloms tröja med 33 hela försäsongen spelade nu i 55 som kommer vara hans ordinarie nummer.

Varför 55?
– Jag hade bestämt mig redan innan jag kom hit men vi har inte fått tröjorna klara förrän nu så därför jag har spelat med 33 fram till idag. Att det blir 55 nu... det får du klura ut själv. Det är helt logiskt egentligen, men du får klura lite själv nu först ett tag, säger Linus Videll med ett finurligt jätteleende.

Att spela permanent i tröja 33 som David Engblom hade innan han la av var aldrig på tal och det var en lite underlig känsla att dra på sig den tröjan även på försäsongen säger Videll:

– Ja, det kändes lite fel och när jag först fick frågan om jag kunde spela i den på Gotland så sa jag till Dawwa att det kan jag inte, det känns fel, då sa han att någon var tvungen att spela i den eftersom de inte hade med sig tröjor så det räckte annars. Och då tänkte jag att okej jag spelar i den tills jag får min ordinarie tröja men jag gör det för att hedra Dawwa!


(Fotnot Det logiska i 55? Nu är gåtan löst. Så här svarar Videll själv: Det är främst att initialerna LV blir 50+5 på latin som är förklaringen. Men det kändes ännu mer rätt när i och med att jag är född 5/5)

9 kommentarer:

Mathias sa...

Marie: Peter Mellqvist har givit oss gnagare svaret. Så här är det… Linus Vidells initialer är ju LV, och om man istället läser LV enligt Numeri Latini så blir det talet 55 ;-). Nu vet du det!

Justus sa...

Backen Christopher Aspeqvist som AIK haft på tryout fick fullvärdigt kontrakt för resten av säsongen i samband med matchen också.

Marie Hallman sa...

Mathias:aha! Ska kolla med Linus. Han är ju annars född femte maj dvs 55.... Men tack för info där! VIll bara kolla med Linus själv :)

Justus: Sedär, det sa Gozzi inget om. Hm.

Eddie sa...

Heder till Videll angående #33

E sa...

Tack Marie.

Hoppas verkligen inte Asperqvist får kontrakt. Nilsson + Norin är bättre spelare så möjligtvis så fall om man skickar han till almtuna och tar hem en av dem.

Marie Hallman sa...

Mathias. Har nu kollat med Videll som säger så här
"Det är främst att initialerna LV blir 50+5 på latin som är förklaringen. Men det kändes ännu mer rätt när i och med att jag är född 5/5"
Så båda var rätt med andra ord :)

Eddie: ja verkligen.

E: Har inte hunnit kolla det där än!

Eddie sa...

Enligt vad man sa på kickoffen så har Aspeqvist (så fort han skriver på) kontrakt med AIK kommande säsong

Mathias sa...

Marie: Hehe okej. Det tänkte jag inte på! Det är som du säger, båda fick rätt!

Marie Hallman sa...

Eddie:Ja, de la ut en sån I er tjänst också, lite märkligt sätt att berätta det på men hur som. Grattis till honom!

Mathias:)