onsdag 10 augusti 2011

Träningsmatch SSK-Örebro 5-4 e förl

 (SSK värmer upp. Gick inte att fota där jag satt sedan under matchen tyvärr. Sorry för det. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jag funderade på liverapport men mitt mobila Teliainternet la ner lagom till matchen så det gick inte. Det får bli lite noterat i efterhand istället, det har ni här.

TRÄNINGSMATCH
SSK-ÖREBRO 5-4 e förl (0-2, 1-0, 3-2, 1-0 )

Matchen: MMM Kul första, mycket heta känslor. Otroligt seg andra period. Tredje blev öppen, många chanser och pp, i sudden såg SSK hetast ut från start)


Målvakter: Sebastian Idoff SSK, Nicklas Dahlberg, Örebro
(Obs dock att Dahlberg spelade i en tröja som det stod 31 Svensson på)

Publik: Runt 800 och fullt i hallen.
Domare: Thomas Andersson.

Bäst i SSK
MMM Blaz Gregorc, b
MM Alexander Lagerström, f
M Ziga Jeglic, f

Bäst i Örebro: Marcus Weinstock, f.

Noterat:
PERIOD 1
.... SSK spelade förra säsongens tröjor eftersom de nya inte har kommit än. SSK kommer ju inte att byta ställ, så de kommer se likadana ut sedan som nu men det är annan reklam som ska på tröjorna och därför var det här ”tillfälliga” ställ. Några nummer var lite fel, till exempel spelade Kalteva i nummer 13 istället för 57. Å andra sidan hade Örebro totalt kaos på sina nummer, ytterst få stämde så det blev rätt rörigt.

... Örebros storstjärna Conny Strömberg saknades, på grund av en fotskada som har gjort att han har haft svårt att träna på ett tag. Johan Sjödell Wiklander spelade inte då han fick ryggskott samma morgon. Örebro saknade även Jon Palmebjörk som blev magsjuk på morgonen. SSK kom utan Mathias Månsson (som dock var med som stöd bredvid isen). SSK:s nye målvakt Hudacek var reserv, då han har fått ruggiga skavsår av nya skridskorna och därför inte har kunnat träna ordentligt. Han har nya grillor nu men Idoff fick ta den här matchen.

... Första SSK-chansen: Fick Kurt Davies som var nära att lyfta iin 1-0 redan efter ett par-tre minuter. Amerikanen presenterades för övrigt som just Kurt. Men det svenska uttalet. Smeknamnet torde vara givet, Kurtan.

... 0-1 (11.47) Marcus Weinstock (Emil Kåberg) Snyggt mål köksvägen. Smack bara så satt pucken där.

....Blaz Gregorc täckte skott på ett skönt sätt när han agerade extramålvakt precis framför SSK:s mål halvvägs in i första, hade garanterat gått in annars.

.... 0-2 (15.07) Thomas Enström (Johan Adolfsson, Jens Skålberg). Elegant genomskärare framför mål, som Enström satte klubban till.

... Propp: Fin insats av Viktor Lööv när han helt sonika ställde sig i vägen/körde någon typ av tvärstops open ice på Örebros Henrik Björklund. Örebroforwarden lackade och gav igen, det gav SSK pp. Bra där.

...Heta känslor. Var lite gruff här och där, Örebros Kåberg var inblandad i mycket liksom SSK:s Blaz Gregorc.

 
 (Idoff styr bort en puck under uppvärmningen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
 
PERIOD 2
... Gästspelare: SSK hade med sig en junior som inte ens fanns med på laguppställninge men på isen var han  Jakob Dahlström. Han spelade i tröja 27 och tog för sig bra.

...1-2 (6.12) Alexander Lagerström (Thom Flodqvist, Fredrik Sonntag) Örebro går bort sig i mittzon,  SSK kommer tre mot två, Flodqvist tar med sig pucken hela vägen fram till mål lägger in den mot mål där lägger Lagerström in pucken med ett snabbt handledsskott.

...Plus så här långt: offensiven. SSK har hungriga, speediga forwards som verkligen öser på även om avsluten går att putsa en hel del på. Men viljan att få in pucken var det sannerligen inget fel på.

...Minus så här långt: Defensiven, det var hönsgård mer än en gång. Slovenerna snirklade lite väl mycket också, kul att se på men inte så effektivt.

PERIOD 3

… spel i fem mot tre: Blev det ett antal gånger i matchen, åt båda hållen. I slutet av tredje var det nästan parodi då utvisningarna stod som spön i backen. Å andra sidan var de väl befogade. Är det första försäsongsmatchen så är det.

… 2-2 (7.26) Tony Lagerström (Ziga Jeglic, Andreas Hjelm). Spel 5 mot 3. Elegant pass av Jeglic som storebror Lagerstöm sätter i mål. Tony hade en fin chans precis innan, missade men fick en andra chans, då satt den.

…2-3 (9.03) Matt Keith (Marcus Weinstock). Jag såg ärligt talat inte hur det gick till. Just den sidan av planen var emellanåt lite bökig att se bakom alla som stod upp. Själv stod jag på en stol men det hjälpte inte alla gånger.

…3-3 (9.21) Ziga Jeglic (Emil Billberg, Viktor Lööv) Lite rörigt där borta på andra sidan planen… såg ett tag ut som Sabolic stötte in pucken men han tror själv att Jeglic satte den så då säger vi så.

…3-4 (14.36) Andreas Gröndahl (Mikko Kalteva) Gröndahl snor åt sig pucken, tappar den nästan men får tag på den igen och slår in pucken vid högra stolpen.

…räddning: Idoff fick det svettigt på slutet när Örebro hade det ena 5-3 överläget efter det andra men stod pall och bjöd på en riktigt fin räddning med fem minuter kvar av tredje. Där var det riktigt nära.

…4-4 (16.24) Peter Andersson (Henrik Björklund, Marcus Weinstock) Spel fem mot tre. Örebro öste på ner mot Idoff, fem mot tre och pang där satt den. Inte mycket att göra åt det för Idoff.

 
( Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

SUDDEN

…5-4 (1.07) Robert Sabolic (Julian Jakobsen) Sabolic passar Jakobsen som missar, tar då hand om pucken själv och lägger in den (Läs mer i intervju).

…Tredje perioden var den klart mest öppna, kanske för att SSK nu var i fatt och det tvingade båda lagen att öka farten för att vinna. Bra tempo, mycket vilja och den klart roligaste och bästa perioden i matchen.

Skotten: 34-30

3 kommentarer:

kollen sa...

SSK hade 3 juniorer, Lööv ,Lundberg,Dahlström

Marie Hallman sa...

Kollen: Jo men Dahlström var lite extra. Han fanns inte ens med i laguppställningen ;) men var med på isen... :)

Anonym sa...

Hi all, i black seo webmaster. If you delete this message, i will crying
Also visit [url=http://google.com]my best google[/url]