tisdag 9 augusti 2011

Månsson: " Det är ju dumt att chansa"


(Månsson får peppa från sidan. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

SSK spelar sin första träningsmatch i dag, onsdag, mot Örebro i Åkers Styckebruk.  Mathias Månsson kommer däremot inte att vara med.

– Jag har lite problem med nacken och vi vet inte riktigt vad det är för fel än. Men vi ska göra lite undersökningar nu i veckan så får vi se då, säger Månsson.


Vad är det som ligger bakom skadan?
– Jag gjorde illa mig på gymmet, lyfte lite allt möjligt, bland annat bänkpress när det högg till. Det kändes inte så farligt då men det har blivit lite sämre efter det och jag har problem med nacken fortfarande, så jag kommer vila lite till.

Hur mycket kan du träna?
– Jag kan ju cykla till exempel och har varit med och kört på is sedan vi klev på där men jag kan inte köra alla övningar fullt ut och då är det ju dumt att chansa och spela match när det är bara är försäsong. Det är bättre att ta det lite lugnt nu så att jag inte riskerar något inför serien, säger Månsson.

Han kommer dock finnas på plats i Åkers Styckebruk och heja fram lagkompisarna när SSK nu möter en av toppkandidaterna i hockeyallsvenskan:
– Det är ju en viktig match på så sätt. Det är viktigt att vinna och skapa vinnarkänsla i laget, speciellt som vi har ett nytt, ungt lag. Och eftersom vi ska möta Örebro som är ett topplag, så är det lika bra att slå dem så att de vet att vi är så här bra. Vi har inte ett så namnkunnigt lag men vi har många unga, hungriga, bra killar som vill visa sig.

Ni kommer möta många elitserielag på försäsongen efter den här matchen, det låter tufft?
 – Jomen det är bättre att möta bra lag, så att alla unga killar får känna hur det är på den nivån.

Vilka ser hetast ut inför Örebromatchen?
– Vi har ju en bra back som heter Andreas Hjelm och så slovenerna som har sett heta ut. De är bra en mot en och spelar säkert ihop också.  

4 kommentarer:

Patrik sa...

Tack för ännu en intressant intervju!

Kan du kolla med någon med bra insyn i klubben hur många nya som ska in? Först talades det om två nya framåt (en c och en fw) sen nämndes det en ny och senast sa Strömvall någonting i stil med "vi kanske kör med det laget vi har".

Det märkliga är att vi i så fall inte ens har fyra fulla lines (jag förutsätter att PC spelar i HV nästa säsong) att ställa upp med även om alla skulle vara skadefria hela säsongen vilket i sig inte är speciellt troligt. Blid har ju try-out.

Att laget sen ser väldigt svagt ut borde ju också innebära att någon eller några nya ska in.

Erkki sa...

Härligt Marie! Kan du inte kolla med Nygge om Mika Viinanen är på tapeten? Han har ignet nytt kontrakt och hans fru har fått jobb i Norrköping.

Marie Hallman sa...

Patrik: Ska lyssna lite i kväll men det som har sagts senast till mig i allaa fall är ju att antingen Putte eller någon som ersätter honom och sedan är det färdigvärvat för nu. Men det var ett tag sedan de sa det Strömwall och Nygge så jag ska yssna lite om det hinns med i kväll vid matchen.
Jag tror de tänker sig ta in en och annan junior. Det är knapra dagar nu.
Tack själv för att du läser!

Erkki: Absolut, ska se om jag hinner prata med honom i kväll.

Glader sa...

Tjena Marie!
Du är lika lysande som vanligt!! Jag tänkte bara höra vad för intryck fick du av vår nya klubbdirektör då du interjuvade henne? Skulle vara riktigt intressant att höra vad du tycker och kanske några kommentarer på/om sveriges första kvinliga klubbdirektör? Har inte varit så mycket i media om henne så jag är lite undrande(positivt). Tack på förhand!