onsdag 31 augusti 2011

Träningsmatch AIK-SSK 2-1


(SSK stod upp bra men AIK vann med 2-1. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

TRÄNINGSMATCH AIK-SSK 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Matchen: MM+
Målvakter: Viktor Fasth, AIK %  och Sebastian Idoff, SSK %
Publik: 1 565Bäst i AIK
MMM Linus Videll, f,
MM Patric Blomdahl, f,
M Robert Rosén, f.

Bäst i SSK
MMM  Thom Flodqvist, f,
MM Andreas Hjelm, f,
M Sebastian Idoff, mv


PERIOD ETT
... Det var en lite konstig laguppställning på AIK som saknade en hel del spelare och hade plockat in Patric Gozzi och Mathias Franzén från Almtuna samt några juniorer.

.... Någon – förmodligen assisterande tränaren Gunnar Persson – hade även fyllt i en rad med den märklige spelaren... Bertil Batterri som givetvis inte existerar. Humor.

.... Det blev en ganska lugn och avvaktande inledning på matchen. Det mest dramatiska var väl att Victor Fasth fick åka och sätta ett plåster på fingret efter en sex, sju minuter.

... Patric Gozzi gjorde för övrigt ett någon slags halvgymnastisk övning när han blev tacklad, flög upp i luften och sedan landade lite mjukt på magen. Stilpoäng där.

... Det blev en ganska seg första period från AIKs sida, och klart vaknare och bätter spela av SSK som hade mer fart och vilja här även om Gnaget vaknade till på slutet av perioden.

PERIOD TVÅ
... Blaz Gregorc fick en tuff öppning på andra perioden. Viktor Fasth drällde med pucken, lämnade retur rätt ut till SSK-backen som bara hade att lyfta in pucken men... han la pucken i utsidan av målet i stället. När han åkte tillbaka till båset och skakade på huvudet kontrade AIK in kvällens första mål i stället.

... 1-0 (0.55) Linus Videll (Fredrik Svensson) Det blev som sagt en kontring där efter SSK:s målmiss, och när Videll kom bra upp mot Idoff där var det inget snack. Bara lägga in pucken. Lite ironi där att det var just Videll och Svensson bakom målet. ”Lite flyt” sa han själv om målet och konstaterade även i periodpausen att det var ”lite speciellt ” att möta SSK. Så klart.

.... AIK spelade för övrigt i nya hemmaställ. Det är ingen jätteskillnad på framsidan, största skillnaden syns på numren som har fått mer tydligt markerade kanter/linjer, samt att ränderna på ärmarna har flyttats upp någon centimeter och istället för att vara under siffran nu är i jämnhöjd och liksom omsluter spelarens nummer på ärmen.  

....SSK var klart piggare i första men i andra hade även Gnaget vaknat till och drog upp farten.

... AIK fick ett fem mot tre överläge i mitten av andra men lyckades inte få till något vidare pp, eller så var det SSK som saboterade det med bra boxplay kan man väl säga. Det var väl en kombo där. Ett skott i stolpen från Patric Gozzi blev det dock när man spelade fem mot fyra och Patric Blomdahl hade ett halvfarlig läge också som Idoff var bra med på.

...AIK-Junioren  Mattias Janmark gjorde en riktigt snygg stöld, då han snodde åt sig pucken från SSK:s Kurt Davis och drog iväg ett skott som smet precis utanför stolpen.


... 1-1 (15.52) Thom Flodqvist (Alexander Ytterell, Andreas Hjelm) Spel 5 mot 4. Ett riktigt viljemål då han åker fram och trycker helt sonika in pucken vid Fasth ena stolpe.

... Apropå de spelare som inte är med så lider Daniel Bång fortfarande av en lätt hjärnskakning, Gynge har varit magsjuk, Liwing har varit febersjuk, Sandberg sa att han var lite småkrassling och Salmonsson har ju sin axelskada som han rehabar.

... AIK fick klart bättre fart på spelet i andra efter lite snack i pausen och så klart lite extra energi av det första målet men SSK fortsatte stå upp bra tycker jag, framför allt defensivt då AIK vann skotten i andra med 15-6.

TREDJE PERIODEN

... 2-1 (1.26) Stefan Johansson (Joakim Nordström, Oscar Ahlström) Spel 5 mot 4. AIK-backen lägger in pucken diagonalt mot målet, pucken styrs via en SSK-spelare och går under/mellan benen på Idoff.

... Spelet rullade mest på här, inget som stack ut så där jättemycket. Några chanser från vardera laget men inga superlägen från någon sida.

...SSK fick en sista chans mot slutet då man fick pp med cirka 2.30 kvar och tryckte på riktigt bra. Dock utan att få in pucken.

Skotten i matchen 38-23 (10-8, 15-6, 7-9)

(Bara en bild från matchen i dag tyvärr, min kamera strejkade totalt. Hade bara iphonen och det blir riktigt uselt på avstånd. Sorry för det.)

4 kommentarer:

Justus sa...

Du får nog putsa linserna Marie. 1921 står det, inte 1891. AIK:s hockeysektion bildades nämligen 1921.
Sen är inte ränderna uppflyttade. De är bara avskurna på ena sidan. Jättefult men tydligen jättepoppis hos lagen numera av någon anledning. Både Färjestad och Frölunda har samma sak på sina dräkter.

Marie Hallman sa...

Justus: Jag tyckte Adam som är presskille sa 1891.... men jag ska titta lite närmare då. Tack för info.

Marie Hallman sa...

justus: Men ränderna är visst uppflyttade. Kolla på en gammal tröja får du se, då var siffran ovanför ränderna, nu är ränderna lite högre upp och börjar och slutar på var sin sida om siffran. Du får putsa linserna lite du med.

Soffcoach sa...

Nu tycker jag att du är lite snäll mot SSK Marie. Varje gång som AIK höjde tempot var det ju spel mot ett mål. Detta trots att laget var fyllt med juniorer och inlånade spelare. Däremot var det riktigt dåligt tempo hos gnagetspelarna långa stunder men då spelade de ändå jämt med ett ibland ganska hårt kämpandes SSK. AIK borde ha vunnit med betydligt större siffror.

Tror dock att SSK kommer att gå mycket bättre än vad folk tror i HA. Och själv ser jag gärna att de byter plats med t.ex. Timrå i ES till nästa säsong.