lördag 20 augusti 2011

Wesslau "Vi blir inte kaxiga för att vi vinner"

(DIF tuffar på utan hybris lovar Wesslau. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Fjärde raka segern i European Trophy, femte segern av fem möjliga den här försäsongen. Djurgården fortsätter segertåget men någon hybris med följande platt fall inför seriestarten är det inte risk för, enligt Gustaf Wesslau:

– Jag tror inte det är någon fara för oss. Vi blir inte kaxiga för att vi vinner. Men vi har ett bra grundspel och så här långt har det gått våran väg, säger Djurgårdsmålvakten.


DIF inledde med 4-2 mot Oskarshamn, följde upp med tre raka segrar hemma: Slavia Prag 5-2, Sparta Prag 4-2 och Red Bull Salzburg 4-2. Nu är laget ute på en trematchersturné i Finland och det blev seger där med när Djurgården inledde med 4-1 mot Jokerit.

(Fullt fokus. Wesslau tog 34 av 35 skott och blev matchens främste. FOTO ANDREAS GRANDIN)

– Det är lite mindre rink här så det var lite annorlunda för oss. Rinken är samma längd som vår men lite smalare, det gjorde det svårare för oss men de är ju vana så klart. Så sättet som vi spelade på blev inte riktig som det brukar men det var mycket försvar och det gjorde vi bra. Sedan kontrade vi bra också.

Försvarade sig bra låter ju lite motsägelsefullt med tanke på att ni vann med 4-1?!
– Jo men så kan det vara, det blir såna matcher ibland. Vi har bra defensiv, ligger på rätt sida hela tiden och försvarar oss, sedan får vi lite frilägen, vi gjorde väl mål på två, tre frilägen. Kontringsspelet funkar bra också, liksom försvarsspelet.

(Marcus Nilson toppar interna skytteligan på fyra mål  FOTO ANDREAS GRANDIN)

Du fick en assist såg jag?
– ja, jo men assist… vet jag inte. Det var ingen riktigt pass utan det var ett skott från blå från deras kille som jag räddade och sedan släppte retur på, pucken gick ut till Marcus Nilsson som sedan gjorde mål. Så jag passade inte utan det var bara slumpen att pucken kom till honom.

Fick ni träna på rinken innan matchen?
– Nej, den var helt ny för oss, eller i alla fall för mig. Vi har tränat i Jokerits träningshall. Den här hallen ligger i någon förort. Träningshallen är ännu mindre och ligger långt ner i berget. Det är ett skyddsrum egentligen. (Tim) Sandberg berättade att stan har finansierat hela bygget, så bergrummet tjänstgör som ishall när det inte är skyddsrum. De har två rinkar där men det är inte alls rätt mål utan smalt och kort och med blålinjerna på fel stället, säger Gustaf Wesslau.


(David Printz tar för sig i närkamperna. FOTO ANDREAS GRANDIN)
Den ovana rinken och den än mer ovana träningsarenan spelade dock ingen som helst roll. Djurgården vann ändå och visst är det mer än flax med fem raka vinster där alla har varit med två eller tre måls marginal:

– Ja det är det väl men vi har ett bra lag, även om vi blir tillbakapressade så är det ingen panik vi slår inte bort några puckar för det. Utan vi har ett bra grundspel, bra spelare, bra coacher som vet vad de ska göra, bra tankar och en bra och stabil grund att stå på, säger Wesslau och fortsätter:

– Sedan har vi ju bara spelat fem matcher, det är inte så mycket att bli kaxig över. Visst har vi fått en bra start på säsongen men vi lägger ingen större vikt vi det. Vi är så klart glada över att vi har vunnit och glada över att vi har spelat stabilt men mer än så är det inte.

Jokerit gjorde ett mål, enligt hemsidan via en fläkt i taket?
– Nja nej, så var det inte. Det var ett skott och isen var dålig så pucken gick i en båge över mig och ribba in. Det var lite flax för dem, den borde jag ha tagit. Någon fläkt var inte inblandad vad jag vet utan det var ett direktskott i slottet, en dålig träff som blev en fladderpuck som gick i en båge. Lite som en chipp i fotboll.


(Wesslau och Claesson fredar målet.  FOTO ANDREAS GRANDIN)

Okej, vem gjorde snyggast mål då?
– Oj, nu ska vi se… Kyles var snyggt i PP, sedan hade vi några snygga frilägesmål också, där är det väl hugget som stucket men Mackan gjorde en snygg dragning när han fick friläge där så det var snyggt i så fall.
Djurgården, som givetvis toppar sin grupp i European Trophy möter i morgon Helsingfors, i samma hall som man slog Jokerit i i dag (lördag).

5 kommentarer:

Madde sa...

Du är bra snabb du, Marie ;)
Gillar skarpt allt du skriver.

Marie Hallman sa...

Madde Tack :) Det värmer! Wesslan var snabb på att svara också, det tackar jag för :)

E sa...

Ännu en gammal AIK:are i dijf. Man ser hur de försöker göra.

Men iofs skulle jag inte vilja ha varken Wesslau eller Printz. Speciellt med tanke på riskfaktor printz innebär.

Men Zibanjad hade man ju inte tackat nej till men vi får våran del av kakan nu ändå när han drar till nhl.

Väl mött! Men nästa år har ni bara hockeyn i högsta nivån!

Malin sa...

Alltid lika bra skrivet Marie! :)

Anonym sa...

E:

Din språkliga kompetens är i nivå med ditt hockeykunnande, något som verkar vara synonymt för de flesta gnagare..