torsdag 25 augusti 2011

Träningsmatch SSK-Timrå 2-0

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

TRÄNINGSMATCH SSK Timrå 2-0  (1-0, 1-0, 0-0)

Match: MMM+
Målvakter: Julius Hudacek (SSK) 100 % och Stefan Ridderwall (Timrå) 93,4 %
Publik: Hörde ingen siffra men det var knökfullt i hallen.
Domare: En amerikan från AHL som enligt en uppmärksam läsare heter Shawn Warshaw , själv hörde jag aldrig namnet.

Bäst i SSK
MMM Julius Hudacek, mv
MM Christofer  Blid, f,
M Mikko Kalteva, b.

Bäst i Timrå: Jonte Hedström, f och Stefan Ridderwall, mv.

FÖRSTA PERIODEN
... Det var en amerikansk domare på isen, någon som bor i Gävle och som var lite standin för Rönnmark som egentligen skulle döma. Han var väl… inte helt lättflörtad kunde om inte annat Timrå konstatera.

...Timrås tryoutspelare Jonte Hedström visade skön inställning när han – iklädd Viinanens tröja  - slängde sig och täckte Mikko Kaltevas skott redan efter tre minuter. Skottet styrdes rätt upp i taket, bra jobbat där Jonte!

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... Riktigt fint läge för Blaz Gregorc efter knappt sex minuter spelat, det var väl öppet mål  vid ena stolpen men pucken gick utanför.

... 1-0 (7.06) Mikko Kalteva (Christofer Blid, Julian Jakobsen) Spel fem mot fyra. Fint klapp klapp i pp, med en pass från Thom Flodqvist bakom kassen in till Christofer Blid vid ena stolpen, skarv rätt över till Mikko Kalteva som bara lyfte in pucken andra sidan, till vänster om Ridderwall.

... Thom Flodqvist var het efter 1-0, var nära att styra in mål nummer två bar någon minut senare.

... SSKs junior Jacob Dahlström fick Jonte Hedströms klubba i ansiktet vid tekningen. Men Jonte var gentleman och var fram och kollade hur det gick med Dahlström som låg en liten stund på isen.

... Christofer Blid hade ett klockrent stolpskott i slutet av första. På utsidan av stolpen. I samma sekvens åkte Yared Hagos ut för Timrå och SSK hade plötsligt fem mot tre i 27 sekunder men gjorde inget mål då.

...Riktigt bra fart, särskilt på SSK i första perioden. SSK hade klart övertag både spel och även även målmässigt men Timrå närmade sig lite på slutet kändes det som. Timrå hade å andra sidan några utvisningar också, det gjorde så klart att SSK var än hetare runt kassen.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

ANDRA PERIODEN

...Det vibrerade i nätet efter bara någon minut men det var inte mål utan SSK:s Tony Lagerström som hade en puck i utsidan av målburen, på gaveln.

....Bra tryck mot Timråkassen även i början på andra då Timrå hade en spellare utvisad. SSK:s pp har varit riktigt bra i de matcher som jag har sett och det var det verkligen nu med. Fin rörlighet, bra fart och många skottalternativ.

... Det blev lite grinigt i andra, bland annat så hade Yared Hagos och Jonas Engström ett litet gruff nere vid Timråmålet.

...Timrås Timo Pärssinen delade även ut en klockren höger på SSK backen Alexander Ytterell, det ledde till spel i fem mot tre för SSK i 33 sekunder men det blev inget mål då. Det blev det kort därpå.

 
 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

...2-0 (15.13) Christofer Blid (Julian Jakobsen, Alexander Ytterell) Spel fem mot fyra.  
Julian Jakobsen står vid ena tekningscirkeln, spelar upp till Ytterell på blå, han passar tillbaka till dansken som klipper till direkt. Såg ut som att det var han som gjorde målet men Blid får fram klubban och styr in pucken

... hallen i Gnesta saknade plexi på området mellan Timrås bås och ena hörnet. Det såg märkligt och lite farligt ut, tänk om någon får in en redig tackling där och pajar ryggen över sargen?!

... Härligt bra fart  även i andra även om några små gruff drog ner tempot emellanåt. Orkar SSK köra med den här farten hela säsongen kan det bli kul för lagets fans i vinter.


TREDJE PERIODEN

... Var nära ett tredje mål tidigt i tredje perioden då Andreas Gröndahl, eller om det möjligen var Robert Sabolic som var sist på pucken som återigen hamnade i nätet, utifrån burgaveln.

... inte helt vacker arm i ansiktet på Johan Bagarn Andersson från Ytterell i tredje men domaren märkte inget och spelet fortsatte.

... Hawaii i slutet av tredje, med skottkalas åt båda håll och inte helt solitt försvarsarbete. Gråa hår för tränaren, kul för publiken.

…Yared Hagos måste ha vaknat på fel sida. Han vevade lite  här och där, bland annat med Kalteva i tredje.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

… och mitt i alltihop gör Timrås Marcus Högström en snurrfint på väg ner mot SSK-målet.

…Den amerikanske domaren var som sagt inte helt glad emellan åt. Inte Jonte Hedström heller, som när han fick sin tredje utvisning för kvällen trots att han inte borde åka ut. Det var en annan Timråspelare som var skyldig till förseelse. Jonte blev så klart tvärsur, diskuterade hela vägen ut till båset, slog i ilskan klubban i plexit och fick tio minuter med tre kvar att spela. Bara gå och duscha efter det. Samtidigt som SSK:s Ytterell stod och garvade och applåderade när Jonte var sur där i båset. Snacka om psykning.

… Hudacek höll nollan för andra matchen på rad. Fick en stående ovation av fansen och tackade med en fin kullerbytta.

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

 …Jag har fått lite förfrågningar om Sörensen. Kollade med Nygårds och han var väldigt bestämd med att Sörensen INTE är klar för SSK och inte kommer bli det heller just nu. Och sa bland annat att ”Jag är sportchef, jag borde väl veta! Och han kommer inte hit nu. Det är en jättebra spelare men han är inte den speltyp vi letar efter. Vi behöver få in en center. Jag har pratat med både Sörensens agent och Skellefteå och sagt åt dem att det är en center vi letar efter nu. Sedan kanske han kan bli aktuell senare under säsongen men han är inte på väg in nu”


Skotten i matchen  33-33  (14-8, 14-11, 5-14)

7 kommentarer:

Ross sa...

Tack! Lite tråkig info ang. Sörensen. Dock väntad. Det är en center som behövs.

Anonym sa...

Ang avsaknaden av plexi: Ishallen är besiktigad och är en godkänd B-hall. Det är lika farligt att bli tacklad vid båsen, och dom största skadorna uppkommer vid hårt glas. Det har alltid sett ut så i Gnesta ishall!

Anonym sa...

Shane Warschaw heter han. Domare från AHL.

Marie Hallman sa...

Ross: Mmmm ska bli intressant att se vem den centern är.

Anonym: Aha! Mindes inte att det såg ut så förra året men jag böjer mig för expertisen. Hårt glas är farligt för huvudet - absolut, därför som tex Hovet nu äntligen bytt till mjuk sarg och bättre glas. Men vad jag menar är att spelarna är vana vid att det finns plexi där och därför i stridens hetta kan ladda på en tackling somman inte gör vid spelarbåsen och får du ryggen över åt fel håll där så kan det gå illa. Det är ju inte många meter kvar så jag fattar inte varförö man inte kör plexi där med. Även om det nu alltid har varit så och det är godkänt.

anonym: ah tack, jag hörde iinte vad speakern sa. Däremot hörde jag folk pratat innan om att han kom från Gävle. Vad han nu gör där.

Anonym sa...

Warschaw är här tack vare ett utbytesprogram med AHL. Han ska döma i Allsvenskan och eventuellt Elitserien i vinter.

BigDan sa...

Skönt att se en amerikansk domare som dömmer när TIK inte hängde med, riktigt bra nivå och tog för alla saker åt båda håll så spelarna vet vad man ska rätta sig efter. Man blir vansinnig på svenska domare där nivån skiljer från period till period.

DanieLos sa...

Håller med BigDan, tyckte domarn va riktigt bra och höll en jämn nivå i alla perioder!