söndag 7 augusti 2011

Kolla in den här killen...

Öppen träning för Djurgårdsfansen under måndagen (mellan 11.10-12.30 och sedan autografskrivning) och ni som tar er dit ska ta en extra titt på den här killen - Pontus Åberg. (Stats hittar ni här)

Han var ombytt under en match i elitserien förra året men fick inte spela då, det lär han få göra desto mer i år hoppas jag.



Jag hinner sällan se juniormatcherna så jag har bara sett honom någon enstaka match men enligt de som har riktigt bra koll så är 17-åringen en utpräglad sniper som spelar lite "amerikanskt", går rakt på mål och har enligt uppgift ett riktigt bra skott.

Åberg petades ur landslaget lagom till U18VM i våras och redan då hörde många av sig till bloggen och berättade att det var "skandal" att Djurgårdsforwarden inte var med i laget. Vad jag har förstått var många NHL-scouter minst sagt förvånade över landslagsledningens beslut.

Åberg har en rätt så kompakt kropp och vid en snabb titt är han lik Patrik Hörnqvist, tycker jag... Om de sedan är lika som hockeyspelare är ju en annan sak, det får visa sig.

Jag vet inte hur mycket han kommer att få spela i vinter men det ska bli kul att se honom under försäsongen i alla fall.

9 kommentarer:

Metal Machine sa...

Jag hoppas också på att få se mycket av honom under ET. Verkar vara en riktigt intressant framtidsspelare. Hoppas att han spelar till sig en plats och tar ES med storm!

Jojje sa...

Så fruktansvärt imponerande är det inte. Här har du en spelare som är desto mer intressant att följa och som kan låta tala om sig ordentligt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=13026

Marie Hallman sa...

Metal Machine: jo man hoppas ju det. Vara talang är en sak, ta vara på den och göra något av det en annan så det ska bli spännande att se vad det kan bli

Jojje: Absolut: Finns fler intressanta AIK:are (och fler spelare i DIF och SSK för den delen). Hade tänkt ta upp det framöver. Bland annat Joakim Nordström som enligt vad jag har hört har tränat grymt bra i sommar. Ska bli kul att se honom också. Och Daniel som du länkar till :)

Anonym sa...

Ja en 17 åring mot en 20 åring med jämförbara stats... hmmmmm vem är mest intressant?

Anonym sa...

Ja en 17 åring mot en 20 åring med jämförbara stats... hmmmmm vem är mest intressant?

Anonym sa...

DIF tar fram otroligt många talanger - jag lyfter på hatten!!

Anonym sa...

Jojje - när Olsson-Trkulja var 17år producerade han 5 poäng i J20 SuperElit, vidare har Åberg representerat landslaget både i U16, U17 och U18,totalt 27 matcher. Olsson-Trkulja har aldrig spelat en U-landslagsmatch.. Men i dina ögon är den 3 år äldre spelaren "desto mer intressant".. Gammalt hederligt gnaget-tänk..

Marie Hallman sa...

anonym 1, 2, 3: Det ena behöver ju inte förta det andra. En del blommar ut tidigt, andra sent, en del är talanger tidigt men slockar snabbt. Jag vet inte hur det kommer gå för någon av de, men det är ju det som är spännande också. Hoppas det går bra för båda.

talangkoll sa...

åberg är en stor talang, Liksom Lundberg i ssk, lika gammal och de fyller år samma månad. Han lirar i ssk-alag iår och har meriter med u-17landslaget samt var med i linka samt vm för u18 i våras, värt att kolla in, stänkte in 3mål isin första träningsmatch iår.....stor,stark och kommer blomma ut var så säker.