onsdag 10 augusti 2011

Nisse Ekman lägger grillorna på hyllan - definitivt


 (Nisse Ekman och sonen Melvin i december. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Det är ju inte oväntat, snarare tvärtom men det känns ändå sorgligt att behöva konstatera att Djurgårdsforwarden Nisse Ekman tvingas ge upp sina drömmar om att komma tillbaka till hockeyn - som spelare.



Jag har ju försökt kolla hur han mår -men då via Djurgårdens läkare - då vi journalister (eller i alla fall jag) har lovat att inte ringa Nisse själva för att han ska slippa få den ytterligare stressen på sig i en redan tuff sits.

Det har inte kommit något besked om hur han mår tilllbaka från Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson men nu ser jag på DIF:s hemsida att Doktor Bengt klargör att det definitivt är slutspelat.

"Han är förbjuden av neurologerna på Karolinska sjukhuset att spela hockey igen. Nu gäller det för Nisse att hitta ett liv vid sidan av isen och att hålla kontakten med hockey." säger han på difhockey.se


Bilden här ovanför är tagen på kvällen innan Nisse fick en stroke. Han hade gjort en kanonmatch och var verkligen glad över att inte vara förkyld igen och sa att han mådde bättre än på länge. Några timmar senare var hans liv vänt upp och ner. Det känns ju öken, verkligen även om han varit inne på en tränarkarriär och han mår, efter omständigheterna, bra säger Gustafsson:

"Det går sakta men säkert för Nisse. Om ni skulle se honom i dag skulle ni inte märka stor skillnad på honom mot innan stroken. Talet har normaliserats och rörelsemönstret är som förut. Han blir däremot väldigt trött.

Jag hoppas verkligen att  kan Nisse komma igen inom någon annat område - till exempel tränare - inom den sport han älskar.

Jag hoppas verkligen det.

7 kommentarer:

Erixon sa...

Lycka till med allt Nisse!
Hos oss i DIF har du förevigt en plats i hjärtat!

Marie Hallman sa...

Erixon: Ja det är ledsamt, när sjukdomar och/eller skador avslutar en karriär är verkligen astrist.

Anonym sa...

Lycka till med allt Nisse. http://www.youtube.com/watch?v=AWI1DEOkDMo
/DJJJJJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Anonym sa...

Inte direkt oväntat att det skulle sluta såhär, men lika tråkigt är det! En stor profil tvingas sluta, men ska nog vara rätt glad över att han lever överhuvudtaget!

Lycka till Nisse och familj!

Nisse har för alltid en plats i DIF hjärtan!

/Jepe

viktor sa...

Det ända man hoppas på är att Nisse kommer kunna leva ett normalt liv igen, kunna umgås med sin familj och jobba på ett "vanligt" jobb.

Det finns bara en Nisse Ekman!

Anonym sa...

Synd för nisse, men som sagt så kommer vi familjen alltid vara med dig, alltid oavsett.

Marie Hallman sa...

joman kan ju inte mer än hålla med