lördag 27 augusti 2011

Gunnar Persson " Vi var bättre överlag i dag"
 (Christian Sandberg, Fredrik Carlsson, Fredrik Svensson mfl segerjublar. "CHOKE" NYGREN)

Förlust senast men i dag (lördag) blev det vinst för AIK, mot HPK.
Gnaget vann med 4-3, Richard Gynge gjorde de två sista AIK-målen och AIKs assisterande tränare Gunnar Persson säger så här om dagens seger:

– Det var en ganska hafsig match egentligen. De har spelat match två dagar på rad och vi har haft ett ganska intensivt schema vi med, men jag tycker vi var bättre överlag i dag. Allt kändes bättre.


  (Blomdahl efter 1-0 FOTO  "CHOKE" NYGREN)

Om du ska jämföra med Ilvesmatchen i torsdags?
– Då fick vi en jäkla dålig start och spelade upp oss efter första och gjorde sedan två okej perioder. I dag startade vi bra, ledde med 2-0 (mål av Patric Blomdahl och Joakim Nordström), sedan blev det ganska hafsigt men vi vann rättvist tycker jag.

  (Josh Mac Nevin körde tre matcher på rad, två med AIK en med HPK. FOTO  "CHOKE" NYGREN)

Josh MacNevin som är utlånad till HPK var med även idag mot just HPK:

– Ja, så han har spelat tre matcher på tre dagar nu. Han var bra mör efteråt, ha, ha. Men han var bra. Foten är helt hundra nu, det är inga problem alls. Han är i bra form, har kört på bra hela sommaren, säger Persson.

Som även konstaterar att:
– Vi har kört hårt ett tag nu, är inne i en period där vi är ganska nerkörda. Så det är bra att vi ändå jobbar på och sliter och försöker hitta positionerna i spelet. Och det mest funkar bra även om vi har mycket att jobba med i boxplay och pp.

  (Nordström sätter 2-0 FOTO  "CHOKE" NYGREN)

Hur mycket har ni hunnit träna på det?
– Inte så jättemycket, vi har testat lite men vi har inte plockat ihop formationerna (till special teams) än. Vi har väl några idéer på hur det ska se ut sedan men har inte satt ihop dem än.

Var i uppladdningen är ni nu?
– Ja, alltså, vi har som sagt tränat hårt och mycket mängd, vi har inte brytt oss om att pricka formen nu utan allt kan bli bättre och det kommer det att bli när vi är piggare i kropparna. Jag tror alla vet vad de ska göra på isen men vi är inte där helt ännu.

  (Svensson var bra i målet .... FOTO "CHOKE" NYGREN)

Nye målvakten Markus Svensson hade en riktigt jobbig kväll mot Timrå tidigare i veckan och släppte då in tre mål som han kanske borde ha tagit. Mot HPK var han klart bättre säger Persson som ger honom betyget:

– Bra! Riktigt bra. Målvakterna har ju också jobbat hårt och målen i dag… det är inte så mycket att säga om dem.

  (... och tog därmed lite revansch för tavlan mot Timrå.  FOTO  "CHOKE" NYGREN)

Richard Gynge gjorde som sagt AIK:s tredje och fjärde mål. När bloggen peka ut vilket av matchens fyra AIK-mål som var snyggast funderar han en lite stund och säger sedan:

  (Nemeth klappar om tvåmålskytten Gynge. FOTO JAN-ÅKE "CHOKE" NYGREN)

– Gynge gjorde ju något fint mål där i pp, det gjorde han. Det var spel i sidled, ett bra skott – han har ju bra skott – som han satte upp i nättaket. Kul att Gynge fick göra två mål, det behöver han. Han är ju en bra målskytt och det är alltid bra för målskyttarna att göra lite mål.

  (Richard Gynge gjorde AIK:s tredje och fjärde mål. FOTO "CHOKE" NYGREN)

 Som du redan nämnt så kör ni hårt nu, när börjar ni lätta på träningen?
– Det blir lite lättare hela tiden ju närmare seriestarten vi kommer. Till exempel har vi kört längre löpningar och åkningar (skridsko) fram till nu, men det kommer vi lätta p nu och inte springa och åka lika långa längor, det blir kortare nu.

  (Lite gruff och puff. FOTO  "CHOKE" NYGREN)

Och Finlandsturnén som helhet?
– Det är jag nöjd med, mycket nöjd. Nu ska vi bara åka hem så är vi klara sedan.

Bloggen vill ge ett stort tack till Lars-Åke "Choke" Nygren för bilderna! Vill ni se fler av hans bilder kan  ni gå till hans hemsida som ni hittar här.

4 kommentarer:

Mathias sa...

Tackar! :-)

Mange sa...

Ingen annanstans kan man läsa så bra frågor som på din blogg. du betyder mycket om ger en mänklig bild av tränare och spelare.

Anonym sa...

Letade överallt efter kommentarer om denna match, klart man hittar det här. STORT TACK! :)

Marie Hallman sa...

Mathias: Tack själv för att du läser.

Mange: Tack du. Det där värmde, det är nämligen en av grundtankarna jag har. Att hockeyspelarna ska bli lite mer mänskliga och inte bara vara anonyma klicher bakom sina skydd. Så det glädjer mig att det funkar :))

anonym tack själv för att du läser :)