tisdag 23 augusti 2011

TRÄNINGSMATCH AIK-Timrå 1 –4 (1-2, 0-1, 0-1)

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

TRÄNINGSMATCH AIK-Timrå 1 –4  (1-2, 0-1, 0-1)

Matchen: MM
Målvakter: Marcus Svensson AIK 84,6 % och Joakim Lundström 96,4 Timrå %
Publik: Hörde tyvärr ingen publiksiffra. Men det var fullt i Sollentuna ishall.
Domare Ulf Rönnmark, David BergmanBäst i AIK
MMM Victor Ahlström, f
MM Oscar Ahlström, f
M Patrik Blomdahl,f

Bäst i Timrå: Illka Pikkarainen, f


NOTERAT
FÖRSTA PERIODEN
... Det var heta känslor direkt nere vid AIKs mål där bland andra Fredrik Svensson, AIK och Illka Pikkarainen Timrå rök ihop direkt och blev båda utvisade efter en minut.

... 1-0 (4.03) Patric Blomdahl (Christopher Aspeqvist). AIK kommer med bra fart, alla störtar på mål,  det blir en pass tvärs över isen rakt framför mål och sen styr Blomdahl in pucken från vänster sida.

...1-1 (10.08) Anti Halonen (Yared Hagos) Lite märkligt mål, Halonen står plötsligt helt fri och lyfter ohotad in en puck från höger sidan

...1-2 (10.34) Ilka Pikkarainen (Matt Murley, Yared Hagos) Murley lägger en pass bakom mål, AIK spelarna är helt borta och vips står Pikkarainen vid samma läge som Halonen gjorde nyss och kör ett skott som ser ut som en repris av Timrås första mål.

... Timrå tog över efter de där två målen och hade även ett stolpskott efter drygt tolv minuter.

...Före detta AIK-forwarden Johan ”Gnagarn” Andersson var millimeter från 3-1 i slutminuten av första. Lyfte upp en puck som gick i utsidan av ribban innan den dansade ner framför linjen.

... Riktigt bra fart av AIK i första men sedan vete f.. vad som hände. Timrå bjöds in i matchen, tackade, tog emot och tog över. Svensson – som gjorde sin första ”riktiga” träningsmatch med AIK såg lite ringrostig ut.  

ANDRA PERIODEN

...Andra började som den första – med heta känslor. Fast nere vid Timrås mål. Anti Halonen grabbade tag i Daniel Bång och fick in en smäll så blodet rann. Halonen Fick 5+20 = game, bång fick två minuter för roughing. Bång knallade dock också av och såg resten av matchen från sidan. Jag frågade efteråt vad som hänt. Var ingen större fara med Bång men blodet i näsan ville inte sluta rinna då gick det inte att spela. Det kom lite till och med då efter matchen. Men spela nästa match det kan han.

... AIK kunde inte riktig utnyttja varken sitt fem mot tre eller fem mot fyra. Lite slarvigt spel där.

... Dick Tärnström var rutinerad när Timrå sånär fick in en puck  efter 11.50 men inte märkte det. Alla fortsatte ner mot hörnet utom Dick som såg pucken närma sig mållinjen – och kanske var den över?? – men rutinerat slängde fram klubban och drog ut pucken och fortsatte som om inget hade hänt. Stort.

...Det tog halva matchen, sedan fick Timrås Jonte Hedström äntra isen. Han är ju i klubben och provspelar märkligt att det tog sån tid innan han fick komma ut och spela.

... 1-3 (17.05) Illka Pikkarainen (utan assist) Rejäl målvaktstavla av Svensson som kom glidande runt stolpen efter en liten utflykt bakom kassen och skulle lägga upp pucken men råkade passa rätt ut till Pikkarainen som står vid långsidan sargen, tar emot och bara hivar in ett skott som går in precis vid bortre stolpen. Hm.

... andra perioden: var ingen höjdare. Ser ut att vara sega trötta ben hos båda lagen nu. Slarvig hafsig hockey. Långt ifrån det fina spel som AIK bjöd på mot Brynäs.

TREDJE PERIODEN

... Linus Videll har lite uppvisning efter någon minut och blir fri men inget mål.

... Lite bättre fart på båda lagen i första halvan av tredje. Vi kan väl kalla det  lite hawaiihockey med chanser åt båda håll. Svensson spelade upp sig också.

... Dick Tärnström klev av i tredje. En koll efteråt visade att det var lite problem med ljuskarna. ”Men det är inget märkvärdigt, det är ingen fara. Nu fick jag lite extra tid på gymmet istället” sa Tärnström som körde fys i gymmet  när de andra spelade klart matchen.
 Oklart varför. KOLLA

...4-1 (11.02) Timo Pärssinen. Timrå får ett två mot ett läge  som finländaren utnyttjar excellent.

…Om någon undrar varför David Lillieström Karlsson kallas DK och inte DLK så beror det på att han när han var yngre bara hette David Karlsson. Lilllieström kom senare. Det blir ofta felstavningar på namnet men varför inte köra med ”DK” som artistnamn på tröjan i vinter?(Obs att det är DAVID och inte Daniel som jag skrev först. Tröttmössa där i natt)

…Klart bättre fart faktiskt i tredje. Inte helt logiskt men AIK kom ut bättre och Timrå svarade bra på det. Lite för bra kanske… AIK hade några fina chanser på slutet men benen var trötta och skärpan i avsluten sådär.

…”Det är straffträning vet du”.  AIK-spelarna fick köra några varv ute på friidrottsarenan efter matchen. Straffträning för förlusten hävdade några spelare. Nej, helt normalt, planerad fysträning hävdade sportchef Gozzi med glimten i ögat. Kanske var ett mellanting? Jag tror mer på straffträningen.

… Jag glömde för övrigt kameran hemma. Tog en bild (den ni ser i början) men iphonen men det är  ingen vidare kamera i den så en bild fick räcka.

Skotten i matchen: 28-267 kommentarer:

daniel sa...

"Före detta AIK-forwarden Johan ”Gnagarn” Andersson"

Menar du inte "Bagarn" Johan Andersson? Som mig veterligen aldrig spelat i Aik.

Tack för en infernaliskt trevlig blogg annars.

Marie Hallman sa...

Daniel Det finns två Johan Andersson i timrå. Dels Bagarn som aldrig spelat i AIK och nu även "Gnagarn" so de andra i laget har döpt om Johan Andersson nummer två till... se citat i högersidan. Förvirrande när de heter samma :)

daniel sa...

Haha då förstår jag, har ingen vidare koll på varken Timrå eller Solna Aik men det där klargjorde ju åtminstone lite.

Tack för det. :)

Marie Hallman sa...

DAniel : Lugnt. I Örebro har de två Peter ANdersson, tränare coh en spelare som heter samma. Knepigt läge ha ha

daniel sa...

Heh, jo vet hur det är.

Mitt namn är inte direkt ovanligt heller i min årskull, när jag gick i skolan (för 15-16 år sedan) hade vi 5st Daniel i klassen... :P

Keep up the good work.

Marie Hallman sa...

Daniel: Men inte med samma efternamn hoppas jag?! :))

daniel sa...

:D Inte mitt namn som tur är, men 2st andra Danielsar hade samma efternamn i klassen... det gäller att hitta på bra smeknamn istället.

Bagarn & Gnagarn var ju lite småskoj.