onsdag 31 augusti 2011

Stefan Lassen " Det var det som var bäst för alla parter "


(Stefan Lassen byter Stockholm mot Malmö. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Det har både snackats om och avfärdats ett par gånger under sommaren men efter många om och men så blev det till slut en flytt för Djurgårdsbacken Stefan Lassen till Malmö. Lassen bryter kontraktet med Stockholmsklubben och har signat helt nytt nere i Skåne.

Det har ju som sagt varit turer i månader kring detta, så vad hände där egentligen?


– Äh det hände inte så mycket. Det blev klart i går bara så gick de ut med det idag nu på eftermiddagen (onsdag), säger Lassen till bloggen.

Varför tar du det här steget?
– Nämen… det har varit lite tufft läge för mig. Jag hade otur och bröt benet och missade ganska många matcher. Sedan är det bra och tuff konkurrens i Djurgården, jag känner väl nu att jag behöver få spela och vill spela mer också. Då kändes det som ett bra val att få åka dit ner (till Malmö) och köra på.

Har Djurgården sagt att du måste söka ny klubb?
– Nej, det har de inte gjort men jag har pratat lite med Järlan (sportchefen Janne Järlefelt) och tränarna och lite så och visste hur det såg ut nu så det var det bästa det här.

Stefan Lassen har bara fått spel tid i två, tre av Djurgårdens sju spelade försäsongsmatcher och det var väl en indikation tydlig nog för hur det skulle bli under säsongen. Men frågan är ju varför det här kommer nu och inte tidigare när snacket ändå var igång?

– Jag vet inte, det blev bara så. Jag hoppades få mer speltid i Djurgården, det hoppas man ju alltid och trivdes väldigt bra här men nu blev det så här.

När saken kom på tal i somras avfärdade både du och Djurgården och Malmö att något var på gång. Varför?
– För att det var ingenting på gång då. Inte något riktigt. Det var egentligen bara det att de (Malmö) hade kontaktat min agent och visat intresse. Det är så mycket snack alltid och jag ville verkligen stanna i Djurgården, jag var glad att jag var här och kommer sakna både klubben, grabbarna och fansen men man får flytta runt lite ibland, så är det bara.

Hur ser dealen ut?
– Vi bryter kontraktet, jag och Djurgården sedan har jag skrivit på nytt för Malmö. Det var det som var bäst för alla parter som jag förstår det.

Hur känns det då? Du som så gärna ville stanna!
– Ja, jo, det är klart det är så. Jag har verkligen gillat att vara i Djurgården, det är ett fantastisk lag, jag gillar alla grabbarna i laget och publiken är helt unik om man säger så. Det var en upplevelse att få spela derbymatcherna mot AIK i Globen och mot Luleå i kvarten. Det är något jag alltid kommer komma ihåg lite speciellt och något jag kommer sakna. Absolut. Sedan har jag många polare i laget och det är ju ett jobb det här. Det roligaste med hockeyn är att få spela matcher och får man inte spela så är det tufft, då får man röra på sig, så kan det vara ibland. Men jag är glad för tiden jag var här, jag kommer alltid minnas det som ett positivt och skönt minne.

Nu hamnar du i Malmö som sagt, varför just där?
– Jag hoppa jag får spela lite mer. Ibland får ta ett steg tillbaka för att sedan kunna ta ett steg framåt och Malmö är ett skitbra lag. De satsar hårt och det känns bra. Jag vill jättegärna spela där, jag kommer ha bra möjligheter att ta ett steg framåt där så jag ser verkligen fram emot det.

Har de sagt något om istid?
– Nej, det är väl ingen som har sagt något så för istid det måste man alltid förtjäna. Men jag känner ju tränaren (Leif Strömberg) han var i Leksand när jag var där och sportchefen Nyman lite också. Jag vet att de känner mig och det är en trygghet i sig. Det är klart att man alltid måste prestera för att få speltid men jag vet hur de vill att jag ska spela och de vet hur jag vill spela och det är en bra trygghet i sig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trots att Stefan inte fick till det speciellt bra i DIF så känns attityden sanslöst bra. Hoppas att det går bra i Malmö och utvecklingen kommer igång igen!
// mgc

Pluggen sa...

Trist att det inte fungerade i Djurgården Stefan, men stort lycka till i Malmö! Jag uppskattar din attetyd den gångna säsongen!

Anna sa...

Kommer sakna honom väldigt mkt, fattar inte va alla hade emot honom. Tråkigt att de blev som de blev, men jag önskar honom lycka till i Malmö & hoppas att han kommer fortsätta följa DIF iaf!

Marie Hallman sa...

Anonym, pluggen och Annna: Ja attityden var det inget fel på. Jag hoppas också han kommer igång där nere, så han kan ta sig till elitserien igen oavsett hur det går för Malmö