torsdag 11 augusti 2011

Almtorp: "Vi är starka som lag"

(Se till att få med tröjan nu, sa Jonas Almtorp som nu målat i båda försäsongsamtcherna för sin nya klubb. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Ett mål mot Oskarshamn och ett mot Slavia Prag. Djurgårdens nyförvärv Jonas Almtorp har fått en bra start i sin nya klubb:

– Det kändes bra, det var kul att få en riktig genomkörare, säger han med ett stort leende.

 (Almtorp tar första teken, 1.12 senare gjorde Nilson 1-0. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Han gjorde 3-2 målet mot Oskarshamn i förra veckan i första träningsmatchen och avgörande 2-1 målet på torsdagskvällen när Slavia Prag var på besök på Hovet i första träningsmatchen hemma.

Det kan jämföras med förra säsongen då Almtorp gick mållös från träningsmatcherna. Men det var stor skillnad mellan de två första matcherna i år också säger han:

– Det går inte ens att jämföra. Då hade vi precis gått på is, nu har vi kört några gånger mer och har kommit in i det och det har det andra laget också gjort. Då blir det bättre tempo, bättre kampmoment och mycket bättre match överhuvudtaget, fast vi har fortfarande en bit kvar tills att vi hittar vårat spel ordentligt. Det finns mycket att jobba med, säger Almtorp.

Som den här kvällen spelade mellan Marcus Nilson och Mathias Tjärnqvist. Men det är inget han gör i normala fall:

– Nej, det är (Kristofer) Ottosson som gör det, men så länge han är sjuk så gör jag det.

  (Almtorp på puckjakt FOTO ANDREAS GRANDIN)

Vilka ska du spela med annars?
– Jag vet inte, vi testar lite men jag har spelat med (Jimmie) Ölvestad och (Daniel) Brodin innan i alla fall så det kanske är så det blir, vi får se.

Nu var du nära ett mål till, när du dribblade lite för länge i sista?
– Det kunde ju ha blivit två mål till ju! Men det du tänker på… jag fick ingen bra träff där. Sedan hade jag ett direktskott i första som jag hade kunnat göra ett mål till på. Men äh, det spelare ingen roll, vi är starka som lag. Det visar vi idag.

Det var din första hemmamatch på Hovet, hur har det varit att spela i Djurgården så här långt?
– Det är kul!! Det är en otrolig klubb med sin tradition, sin stolthet och all historia. Det är svårt att förklara men det märks redan när man sätter på sig tröjan. Sedan har vi ett så bra lag, med bra spelare och så är det skön stämning i truppen, jag är verkligen glad att jag får vara här.

Kan du utveckla det där med tröjan?
– Nä men det är svårt att förklara. Men man blir påmind - hela tiden - om historien och alla framgångar som klubben har haft. Man märker det bara, det sitter liksom i väggarna, det är svårt att förklara hur det märks men det gör det.



4 kommentarer:

Patrik sa...

Hej Marie!

Kul och intressant läsning om matchen mellan SSK-Örebro. Tack för det!

Fick du tag på någon med insyn i klubben som kunde berätta hur många nya det är som ska in? Helst då Nygårds.

Anonym sa...

Almtorp verkar trivas i DIF, hoppas han fortsätter såhär!

Anonym sa...

Almtorp RIKTIGT RIKTIGT bra, vilket fynd.

Marie Hallman sa...

Patrik: Hann inte fråga men detär väl max en som ska in, istället för putte. Om det nu blir så.

anonym x 2 : ja verkligen. Det lös om honom.