lördag 13 augusti 2011

Träningsmatch DIF-Sparta Prag 4-2


(Djurgårdens förstafemma var inblandad i tre av fyra mål. FOTO DANIEL PETTERSSON)

TRÄNINGSMATCH
DJURGÅRDEN-SPARTA PRAG 4-2  (1-0, 2-1, 1-1 )

Matchen: MMM+
Målvakterna: Gustaf Wesslau, Djurgården 92,86 % och Martin Falter, Sparta Prag 80,9  %
Publik 1 248
Domare: Christer Lärking o Niclas Johansson

Bäst i Djurgården
MMM Mathias Tjärnqvist, f.
MM Daniel Tjärnqvist, b och Kyle Klubertanz, b
M Marcus Nilson, f.

Bäst i Sparta Prag: Michal Bros, f


NOTERAT
FÖRSTA PERIODEN

...Sparta Prag var sena ut till nationalsången, eller så var det någon i musikbåset som stressade? Jag vet inte men en handfull Spartaspelare fick smyga ut under pågående egen nationalsång, såg väl sådär ut. En av dem Troy Milam, tvärnitade dock i spelartunneln, ställde sig utanför den och stod blickstilla där tills det var klart. Snyggt.

...Brorsorna Tjärnqvist spelade tillsammans i första femman. Lillebror Mathias såg tänd ut och hade ett fint friläge där han tyvärr inte fick till avslutet efter 3.09. Ett klart ”ooooh” läge.

(Mathias Tjärnqvist, Marcus Nilson och Kristofer Ottosson.. FOTO DANIEL PETTERSSON) 

...1-0 (6.13) Mathias Tjärnqvist (Marcus Nilson, Andreas Holmqvist). Fint samarbete framför mål med en puck rätt genom målgården som Tjärnqvist junior satte klubban på och styrde in. Riktigt snyggt. Lite kul att Nilson var med där igen. Han har ju gjort första målet i de två första matcherna och spelar nu fram till första målet i tredje träningsmatchen för säsongen.

... Kristofer Ottosson som var sjuk senast, var tillbaka nu mellan Mathias Tjärnqvist och Marcus Nilson. Almtorp som centrade där senast spelade i stället i tredjekedjan mellan Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin.

... Stefan Lassen drällde med pucken i egen zon och fick se Spartas Michal Bros sno den enkelt, blev ett friläge där men Wesslau var med. Såg enkelt ut.

... Första perioden: var helt klart Djurgårdens även om det bara med 1-0 i paus. Kändes som bättre fart på både fötter och passningsspel än i torsdag även om det mattades av lite på slutet. Sparta hade ett par chanser, den farligaste när Lassen tappade pucken (se ovan),

 (Tjärnqvist junior.  FOTO DANIEL PETTERSSON)

ANDRA PERIODEN

... Djurgården fortsätter trenden med tidiga mål även i den här matchen. 52 sekunder in i andra så small det. I power play, även det en trend då DIF gjorde tre av fem mål i pp senast.

....2-0 (0.52) Mattias Carlsson (Josef Boumedienne, Andreas Holmqvist) Spel 5 mot 4. Såg lite märkligt ut då Holmqvist sköt och pucken sedan gick från Carlssons blad via ansiktet (?) på Spartabacken Troy Millam och in. Men mål blev det!

 (Mattias Carlsson tar sig runt.  FOTO DANIEL PETTERSSON) 

... konstig skott räkning. Måste säga att skotten stämmer inte, jag kollade med Magnusson som tex hade 8-7 till DIFs favör i första samtidigt som det officiellt var 8-6 till Sparta. Hm.

... Marcus Nilson hade ett stenhårt skott, som gick stolpe ut efter fem minuter. Den for som en projektil från stolpen.

 (Daniel Tjärnqvist. FOTO DANIEL PETTERSSON)

... Djurgården har visat på bra pp i båda de här European Trophymatcherna. Snabbt, rörligt, många alternativ på skyttar. Och två bra pp femmor. Klubertanz och Daniel Tjärnqvist funkar riktigt bra ihop, det gör ju sedan tidigare Andreas Holmqvist och Josef Boumedienne också och när det bara matas på med skott från alla håll så blir det jäkligt jobbigt att värja sig för motståndarna.

 (Tjärnqvist jr tar sikte på fler mål.  FOTO DANIEL PETTERSSON) 

...3-0 (9.14) Mathias Tjärnqvist (utan assist) Riktigt elegant mål då Tjärnqvist tar pucken nere på egna planhalvan, trampar på över isen längs sargen, bryter in i hög fart och svosch lyfter in pucken i vänsterkrysset hur snyggt som helst.

3-1 (11.22) Michal Bros (Ivan Rachunek, Michal Sersen)  Lite oreda i Djurgårdsförsvaret där Spartaspelarna får såga sig igenom och lyfta in reduceringen med backhand.

...Jag såg inte vad som hände före men på väg av isen halvvägs in i andra så fick Radek Philipp ett mindre spel på Patrick Cehlin och försökte klippa till honom med klubban i huvudet. Blev inget av det där, då domarna kom emellan men han kanske var sur på underläget?

... Sparta var nära att göra ett mål i shorthand i slutet av andra, där Cehlin dribblade bort sig själv, tappade pucken vid sargen, Sparta kontrade och fick på ett bra skott som Wesslau fick ut benet på.

... Andra perioden blev lite jämnare även om DIF drog ifrån målmässigt. Syntes en del trötta ben på slutet i Djurgården också.

 (Christian Eklund fredar målet och Wesslau  FOTO DANIEL PETTERSSON) 

TREDJE PERIODEN

...4-1 (6.48) Mathias Tjärnqvist (Kyle Klubertanz, Kristofer Ottosson) Spel 5 mot 4. Skott av Klubertanz  in i gröten framför målet, där ser  Tjärnqvist till att få pucken på klubban och styra in sitt hattrick!

 …4-2 (18.50) Alex Foster (Yorick Treille, Jaroslav Kasik) Spel 5 mot 4. PP för Sparta, friläge, där Wesslau hamnar på rygg och överspelad får se pucken gå in. Den var han inte nöjd med utan konstaterade efteråt att ”fan det målet förstörde hela kvällen”.
Skott på mål: 21-28  (6-8, 11-6,  4-14)

 (Pontus Åberg ersatte Daniel Brodin i sista perioden. FOTO DANIEL PETTERSSON)

… Daniel Brodin såg tredje perioden från sidan men det var ingen skada utan på förhand bestämt att han skulle spela två perioder och Pontus Åberg den sista.

… I tredje slog Djurgården av lite på takten efter Tjärnqvists hattrick. Sparta jagade men inte så det blev jättefarligt. Sista målet får sättas på slarvkontot.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Varför spelade Sparta i Södertäljes reservtröjor????

Marie Hallman sa...

Anonym: ja det var verkligen likt... sammalika typ av S på framsidan ;)

Anonym sa...

Ja men dif är ju lika fantasilösa dem - har kopierat Carolina Hurricanes dräkt men har satt sina egna färger på den.

Marie Hallman sa...

Anonym: Håller jag väl inte med om.

Metal Machine sa...

Anonym2: Ja, för de är ju verkligen slående lika. http://pihlbaoge.blogspot.com/2010/12/nhl-matchtrojor-carolina-hurricanes.html

Pajas...

richardlj sa...

Klubbie-Tjärna och Bom-bom-Lill-Honk måste ju vara det i särklass bästa back-PP uppställning DIF har haft!

Marie Hallman sa...

richardlj och det tycker du för att? Jag håller verkligen inte med.

Metal Machine sa...

Marie: Jaså? Ge gärna exempel på säsonger då vi haft bättre PP-backpar än nu. Lockouten räknas naturligtvis inte.