onsdag 10 augusti 2011

Sabolic " Det är mitt jobb att göra mål"


(Robert Sabolic fick en kanonstart och avgjorde i sin första match för SSK. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

De snirklade och for i första, slet på i andra och hittade rätt i tredje. SSK:s slovenska duo fick en bra start på sejouren i SSK. Jeglic med 1+1 och Sabolic med det avgörande målet på övertid.

– Vi vet att det kommer bli en tuff säsong men jag och Ziga känner varandra bra, vi har spelat ihop sedan vi var juniorer och även nu i landslaget så det underlättar, säger en mycket glad Sabolic efter matchen.


Den var duons första i Sverige och det gick undan lite mer än de hade trott:
– Det var en tuff match med mycket tacklingar och bra skridskoåkning. Örebro flög fram i första sedan blev de lite trötta medan vi bara blev bättre och bättre. Vi visade att vi är i bra form.

Vad förväntade du dig inför matchen?
– Jag förväntade mig att vi skulle vinna och vi vann ju, he, he. Sedan spelar själva resultatet, vilka siffrorna blir, ingen roll utan det viktiga är att vi spelar bra, blir bättre och bättre varje match och så att vi vinner förstås, säger Sabolic.

Och tredje slovenen i laget, Blaz Gregorc hade både peppat sina landsmän att välja SSK samt förberett dem på hur Örebro skulle spela:
– Blaz har berättat för mig hur lagen spelar här, vi känner ju varandra sedan juniortiden och han har spelat här ett tag. Sverige är the land of hockey, och det här är en av de bästa ligorna i världen så det kändes naturligt att välja ett lag här.

Hur bra koll hade ni på motståndet då?
– Vi hade hört från Blaz och andra i laget att Örebro är ett bra lag, att de har varit i kvalserien de två senaste åren och att det kunde bli tufft, så det visste vi.

Extra skönt att slå ett tippat topplag som Örebro?
– Ja absolut, och hela laget är glada, vi firade som du såg och jag måste tacka fansen. Det var ju jättemånga som hade kommit hit, vi har bra fans, det är lättare att spela då.

Vid 3-3 målet såg det ut som om pucken studsade på Sabolic och in men Jeglic fick målet och Sabolic trodde själv att Jeglic gjorde 3-3. Men det var ju Sabolic själv som avgjorde:

– Jag passade ju fram till Jakobsen men han gjorde inte mål då fick jag ta ansvar, kliva fram och göra det själv. Det är viktigt att vi gör mål som lag, sedan vem som gör dem är inte så noga.

Alla förväntar sig att du och Ziga ska göra mål?
– Ja jag hoppas vi gör det också, det är ju mitt jobb att göra mål och jag ska göra allt för att vi ska ta oss till kvalserien och sedan kämpa hårt där för att vi ska ta laget tillbaka till elitserien.

SSK har ju ett nästan helt nytt lag, ni har haft en vecka på er att spela ihop er, är det inte bökigt att få ihop det så här snabbt?
– Jo lite men vi kämpar och krigar verkligen för varandra, vi är ett bra gäng som hjälper varandra både på och vid sidan av isen. Det hjälper. Sedan fick vi behålla två av de äldsta killarna i förra laget, det är viktigt, de bidrar med erfarenhet. Sedan är det så klart svårt i en sån här match när alla är nya och vi inte har hunnit träna tillsammans. Men vi kommer bli bättre och bättre ju fler matcher vi får köra ihop.

6 kommentarer:

Lossenlad sa...

Tack för en bra intervju, som vanligt!

BigDan sa...

Tack Marie vad skulle man göra utan dig!

Suttit i flera timmar och uppdaterat alla hockey sidor man känner till för att läsa lite om matchen som den hockey nörd man är (trots att jag var i Åkers haha) och du levererade som alltid räddningen så tack igen!

Anonym sa...

Bra intervju, gillar ditt sätt att skriva. Ser fram mot dina artiklar under säsongen.
Stig

Marie Hallman sa...

Lossenlad, BigDan och Stig: Tack, det värmde :))

Erkki sa...

Tack Marie! Fick du tag i Nygge för att fråga om Viinanen?

Marie Hallman sa...

Erkki: Nej, vi ringde om varandra på vägen dig och efteråt blev det för rörigt. Får ta det en annan gång, sorry