onsdag 31 augusti 2011

Daniel Fernholm klar för Atlant - Uppdaterad med kommentarer av Fernholm


 (Fernholm flyttar tillbaka till Ryssland. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Nu är det klart var Daniel Fernholm kommer spela kommande säsong  och det blev KHL-laget Atlant Mytishi.

-Daniel har skrivit på för säsongen ut, men Atlant har en option att de kan säga upp kontraktet senast 1 oktober, berättar Fernholms agent Joakim Persson för bloggen.

Fernholm själv flög till Moskva i dag (onsdag) och är redan på plats.

- Om allt går som planerat så spelar han redan i morgon mot CSKA Moskvar, säger Persson.

Fernholm får nu två gamla bekanta, Jan Åke Gustafsson och Janne Karlsson som tränare. Han blir dessutom återigen lagkamrat med Patrik Zachrissson.

Den förre Djurgårdsbacken har under sommaren tackat nej till några andra klubbar i KHL, men nu blev det alltså Atlant:

-Jag har bara haft Daniel som klient i en månad men under den tiden har vi för lite diskussioner och sonderat terrängen, och som du sa tackat nej till några klubbar men han kände att Atlant passade bra, det är en bra klubb som är intressant sedan att de ligger i Moskva passade så klart också bra

Nu har jag fått tag på Daniel själv också. Så här säger han om:


... varför det blev Atlant?
- För att det är en toppklubb i KHL plus att det är två svenska coacher som jag gillar sen tidigare, då jag  har haft båda som tränare förr i både klubblag respektive landslag. Sedan är ju Zacke (Patrick Zachrisson)  och Jonas Andersson med i laget. Zacke hade jag en bra tid ihop med i Linköping!

... vad han tror att han får för roll?
- Jag har fått en ganska klar roll om hur jag ska spela här. Det blir samma roll som i landslaget. Jag ska spela aggressivt, täcka lite skott och bara vara en jätte därbak, he he.

... det bli skönt att hamna i en klubb lite närmare Sverige den här gången:
- Ja, det  ska bli kanon att få vara i en klubb nära Moskva. Dels för att det är en av mina favoritstäder i världen och så är det ju närmare för nära och kära att hälsa på!


...den option som Atlant har till 1 oktober?
- Det är tufft men är samtidigt en utmaning. Det gäller verkligen - mer än någonsin - att ligga i och att få ut max av sig själv, dag ut och dag in . Så det är ju klart mer kul än tufft!

... att han nu får svenskduon Bengt-Åke Gustafsson och Janne Karlsson som tränare?

 - Det ska bli jättekul. Jag gillade att spela under Bengt-Åke i landslaget och Janne hade jag ju en hel säsong i Linköping och fick stort förtroende för och av. Så bättre tränarpar tror jag blir svårt att hitta!

Inga kommentarer: