lördag 31 mars 2012

Rudslätt inför semifinal 4: " Vi vill komma tillbaka till att vi spelar för varandra"


 (Rudslätt. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

AIK såg minst sagt bleka ut uppe i Skellefteå senast.  Hemmalaget fick göra lite som de ville framför en allt mer frustrerad Viktor Fasth.  Och just håglösheten störde många fans:

– Jag förstår att det såg ut så. Det kändes lite så också, inte uppgivet kanske men det kändes lite energilöst och jag tror inte vi hade några problem fysiskt men väl mentalt, säger Daniel Rudslätt.


Det här är en semifinal som laget taggat satan till och det är klart man undrar hur det kan bli ett energitapp då:

– Jo men det kan bli så ibland. Skellefteå hade den känslan i första matchen, vi hade den i går (fredag) men vi summerade matchen idag (lördag). Vi analyserade den och hade ett bra möte. Jag tror vi kommer hitta tillbaka direkt i morgon.

Vad sa ni på mötet?
– Jag vill inte gå in på exakt vad vi sa men det var just för att samla ihop truppen. Vad vi sa specifikt är inte så viktigt men vi ville komma tillbaka till att vi spelar för varandra och att vi hela tiden ger hundra procent för laget.

Hur gör man för att hamna där?
– Det viktigaste är att man får tillbaka glädjen, för glädje sprider energi. Vi ska komma ihåg att vi spelar semifinal och då ska vi ska njuta av varje sekund. Det är få förunnat att få vara med om en semifinal, så det är framför allt det. Och vi är ju som bäst när vi trummar på och åker mycket skridskor. Det är när vi gör det, som vi har fått resultat.

 Jo, det är ju lätt att säga men vad kan man göra de facto för att hamna där?
– Man uppskattar de små sakerna som vi bör bra på isen, de där små grejerna som gör att man får i gång flowet. Att man täcker ett skott, att man tar den där extra närkampen och så vidare. Det är inte bara vid mål man ska jubla utan man ska klappa om varandra i båset och i omklädningsrummet, efter varje byte, varje gång någon gör något för laget så ska vi ge varandra positiv feedback hela tiden, säger Daniel Rudslätt.

Förlusten uppe i Skellefteå har fått många att räkna ut AIK igen. Det här vänder AIK inte verkar vara temat hos expertkommentatorerna men Daniel Rudslätt skrattar bara åt såna kommentarer:
– Å andra sidan så var vi i final efter första matchen… det vänder snabbt och det står trots allt bara 2-1 till Skellefteå. De har haft två hemmamatcher, vi har haft en, nu kommer vår andra. Så det är absolut inte kört. Vi måste bara få in det i gruppen också, att vi är med i matchen och vi har en väldigt bra chans. Vi har ett väldigt bra lag och ska fortsätta tro på oss själva.

Något ni måste ändra i spelet till semifinal fyra?
– Ja jämför man med senaste matchen så vill men förändra ganska mycket… vi vill vara i deras anfallszon mer, och ha det spel som vi hittade mot Luleå med långa anfall, långa rörelser, få deras backar att röra sig. Nyckeln är att få stopp på deras fart. De vill ju också spela med fart, precis som vi, så det gäller att få stopp på deras fart och det får man genom att ligga nära och vara jobbiga för dem att möta.

Många ser ju likheter nu mellan förra årets semifinal och årets. Då tog bensinen slut mot Färjestad, finns det några likheter mellan då och nu tycker du?
– I går (fredag) var det en liknande känsla stundtals men som helhet så tycker jag inte att det finns några likheter. I första matchen spelade vi riktigt bra och i andra fanns det stora delar som var bra också tycker jag, säger Daniel Rudslätt.

Och samtidigt som AIK förbereder sig för revansch i sin semifinalserie, åkte Djurgården ur elitserien för första gången på 36 år. Många AIK fans jublar skadeglatt men Daniel Rudslätt gör det inte:

– Nej, jag tycker självklart lite synd om dem faktiskt. Och ser men egoistiskt på det för AIKs del så är det sämre för AIK, med ekonomin inblandat. Och som spelare så var derbyna höjdpunkter på året förutom slutspelet så klart, så på så sätt är det tråkigt tycker jag.

Inga kommentarer: