tisdag 27 mars 2012

Kempe: "Tungt men vi ska ändå visa stolthet och köra på"


 (Mario vägrar ge upp hoppet. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården vann skotten i andra perioden med 21-9, hämtade upp 0-2 till 2-2 med två sekunder kvar till andra pausen. Och spelade med en desperation som andades en möjlighet att ta de där tre poängen som behövdes.

Men. I tredje perioden kom det igen. Det där enskilda misstaget som kostade alla poängen. Den här gången var det Kyle Klubertanz tur att tappa pucken och maktlös se på hur Timrå kom två mot en och pangade in 3-2 som visade sig bli segerpucken.


 (Ottosson kämpar mot ett vilt försvarande Timrå. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Nu återstår fyra matcher och – en teoretisk chans trots allt – att spela sig kvar i elitserien. Men om det var mörkt före Timråfajten är det minst sagt becksvart nu.

Trots det vägrar Mario Kempe att kasta in handduken:
– Det är tungt men ... vi ska ändå visa stolthet och köra på. Det finns ändå hopp... så vi måste fortfarande köra för det. Allt kan hända, säger Djurgårdsforwarden dämpat.

Första perioden blev mållös, Djurgården hade bra fart men också svårt att ta sig in på mål där Timrå stred heroiskt framför Joakim Lundström.

– Vi spelade på bra, krigade på bra där, konstaterar Mario Kempe.

Ni såg ut att spela med en desperation som jag inte har sett på jag vet inte när. Hur upplevde du själv andra?
– Jag vet inte, det är svårt att säga, för jag är så inne i matchen så det är bara köra och inget speciellt utan det var bara att vi fortsatte jobba på och inte gick ner oss för att vi hade släppt in två mål innan. Men ligger man under med 2-0 i en sån här match, då är det klart att man sliter för livet. Det handlar ju om att spela i elitserien eller inte så att... det är klart att vi måste göra det, säger Kempe och fortsätter:

– Man tänker inte så mycket, man ser bara att det står 0-2 och man vet att man måste vara... att man måste offra en hörntand och det tycker jag att vi har gjort i de senaste matcherna ändå men just i den perioden så studsar det in bättre. Det var väl det

 ( Hoppet tänds med Ölvestads reducering FOTO ANDREAS GRANDIN)

Och efter 16.09 av andra trycker Jimmie Ölvestad in returen på Andreas Holmqvists backskott. Reducerat till 2-1
– Det är klart att man får energi när de blir ett mål där och speciellt när det är ett så bra mål, där ett backskott spelar in framför och så krigar vi in en retur så att. det är klart man får energi av det, säger Kempe.

 (Glädje efter Eklunds kvittering. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Några minuter senare, med 19.58 spelat av andra sliter Christian Eklund in kvitteringen till 2-2 och Timrå ser helt uppsnurrade ut.
– Då var det lika igen och en period kvar så det är klart att man kände att vi kunde vända på det där men... ja...(suck).

Vad sa ni till varandra i omklädningsrummet inför tredje?
– Att vi skulle fortsätta som vi gjorde i slutet av andra perioden och bara fortsätta så, bara kriga på som vi gjorde då, det var väl det som vi sa.

 (Den tappert kämpande klacken har fått nytt hopp men..... FOTO ANDREAS GRANDIN)

Men i tredje skjuter ni bara sex skott, varför går intensiteten ner?
– Jag vet inte, Timrå kanske spelar bättre där också. Det är ändå två lag på plan men... äh jag vet inte. Det är svårt att säga.

Dina tankar när Kyle dräller med pucken och Matt Robinson sätter 3-2 för Timrå efter 9.03 av tredje?
– Det är sånt som händer och vi har snackat om det också att vi får vara beredda på att det kan komma att hända misstag och då får vi försöka backa upp honom så bra som möjligt. Nu hann vi inte riktigt hem men ... Det är sånt som händer. Man ska inte klandra en enda person bara för det där utan ... det är hela laget måste göra det där sista lilla lite bättre.

Hur bearbetar ni det här inom laget nu?
– Vi snackar nog inte så mycket i kväll, sedan i morgon så är det träning igen och då måste man börja om på nytt och så där. Alla är ju proffs, så det är grubbla ikväll på det som hänt, sedan i morgon är det bara ut och ta nya tag och köra på träningen för fullt igen

Men hur mår du inombords i det här läget?
– Det är tungt just nu men som sagt, det är inte klart än. Det finns ändå hopp, vi måste se det positiva och försöka köra på och tror vi inte på det så kommer det aldrig att lyckas. Så det är det (tro på det) som vi måste göra.

 (... det blev ny förlust efter 3-2 av Timrå i tredje. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Det är lätt att säga hur gör du för att verkligen orka fortsätta hoppas?
– Jag vet inte, det är bara sån jag är. Jag tycker bara att det är roligt att spela hockey och jag försöker alltid ge järnet och ge allt jag kan och spela varje match som om det är min sista match.

Hur ska ni peppa varandra i jakten på det sista lilla halmstrået som finns?
– Genom att vara positiva och tro på oss själva och veta att vi har chansen. Nu måste vi hoppas på att Rögle förlorar en match Timrå och sedan ska vi se till att de förlorar mot oss också. Men vi får se till att vinna våra egna matcher först och främst så får man se vad som händer sedan. Det finns ju en teoretisk chans att vi ska klara det och då måste man tro på det, att det kommer att gå. Det tror jag alla där inne (i det stängda omklädningsrummet) gör också. Det är jag säker på att alla gör.

19 kommentarer:

Pricken sa...

Visst Kyle var inte bra och har inte varit det på hela säsongen men kolla för fan vem som ALLTID är inne på baklängesmålen. På de två första idag: Fredrik Claesson. HUR I HELVETE kan han få fortsätta lira i match efter match efter match? Skicka honom och hans parhäst Erik Gustafsson ned i J20 igen och plocka upp lite hungriga lirare som kan leverera. Just nu är Djurgården allt annat än Stockholms stolthet och vinner de inte på torsdag, då har jag svårt att svara för de konsekvenser som kan komma att bli mot spelare och ledare därefter.

Anonym sa...

Marie varför ställer ingen journalist Bajen-Janne Järlefeldt mot väggen och avkräver honom svar på varför det har gått som det har gått och varför han älskar Bajen mer än han är mån om att det går bra för Djurgården?

Anonym sa...

Avgå Challe!!!!
Att få spelarna att prestera så fruktansvärt dåligt är bara för uselt. Challe har aldrig varit en vinnare. Anställ en ny VINNANDE tränare medan det fortfarande finns någon chans att rädda det som räddas kan.

Anonym sa...

Får man skit i boxplay oxå? Hur fan ska spelarna kunna ta sig ur detta när fansen är så töntigt larviga och går ut och skriker och skriver så andra lag hör er! Pinsamt! I vått och torrt! Gäller inte alla dif- fans ! Det är pinsamt att vissa fans är så. Inte alla men många. Det är ändå challe och ledarna som plockar in spelarna och ser deras kompetenser ihop. Stöd dif inte spotta på dem!

Mattias sa...

Som AIK-supporter känner jag igen mycket av det DIF nu går igenom, tyvärr även mönstret med att en klick "supportrar" kritiserar och hotar på ett mycket destruktivt sätt.
För att prestera som lag måste spelarna ha självförtroende och trygghet i sig själva, med gruppen och med sin spelidé. Den tryggheten har DIF inte haft och då blir resultaten därefter. Att tro att det finns enkla svar och en snabb lösning på problemet är bara att lura sig själva. Djurgården har ju redan bytt tränare en gång och det hjälpte inte. Ingen enskild person kan trolla fram ett mirakel, det är hela laget, hela föreningen som måste hjälpas åt - inklusive supportrara.

Nu tror jag säkert att majoriteten av DIF-supportrarna är positiva supportrar, men det är ironiskt att en klick skiljer ut sig genom att bua under matcher, köra banderoller, kritisera allt och alla och till och med hota spelare och ledare. Hur tror man att det ska hjälpa laget att hitta den trygghet som behövs för att klara den här situationen?

Självklart ska man som supporter ha höga krav på spelare och ledare, men man måste välja rätt forum och tillfälle för att framföra kritiken. Som alltid är det ju också bra om man har ett förslag på hur man kan göra något bättre i stället för att bara kritisera det som är.

Och du Pricken, om du på fullt allvar menar att du inte kan ta ansvar för dina handlingar om DIF förlorar igen så tycker jag du ska söka hjälp. Var vuxen, var positiv, ta ansvar och stötta - på ett positivt och konstruktivt sätt.

Niklas Persson sa...

Lite lusigt att den mest nyanserade och smartaste kommentaren kommer från en AIK:are. Mattias sätter pricken över i:et.

Jag ska ärligt erkänna jag är förbannad, arg, besviken och i chock. Men jag fattar ju att jag INTE hjälper laget genom att bua, hata och hota.

Att det finns folk som på fullt allvar tror Järlan med flit försöker förstöra för Djurgården är ju så korkat att jag saknar ord. Alla ni som klagar på spelare och tycker dom ska plockas bort och petas. Vad ska vi kasta in istället??? Eller ska vi spela med 7-9 spelare?

Va förbannade och missnöjda men fortsätt stötta laget och ge dom den uppbackning dom så väl behöver!

Det där med att vi älskar er ändå! Känns ju galet viktigt just nu!

Anonym sa...

Från en ändå positiv Djurgårdare:

Kanske även kvalserie-trean kan gå upp till Elitserien?

Timrå är ju nämligen mkt nära en konkurs och har en skuld på flera miljoner att hosta upp i dagarna. Ngt de inte verkar klara av. Vad innebär då detta för den ev. Elitserielicensen? Kommer de möjligen riskera att degraderas enl regelboken?

Minns ex. fotbollens Allsvenska där ju Assyriska gick upp pga att Örebros ekonomi var dålig (var det väl?). Kan samma sak hända här? Dvs att även kvalserietrean går upp om detta sker?

Marie, har du koll? Ganska intressant.

Som DIFare letar man ju lite halmstrån...

Anser för övrigt att det är HÖG tid för 14 lag i Elitserien. Till nästa säsong! :D

Men jag kommer stå där ändå nästa säsong och heja på DIF. Oavsett serie.

DIF - ALLTID Oavsett

Calle

Anonym sa...

Bra kommentar Niklas Persson . Vi har dem vi har! Det gäller att använda det och mingla om match för match! Alla är inte på topp varje match och då spelar man mindre tycker jag. In med de heta och starka för dagen. Det gör ju att man måste kriga för platsen. Det vet vi ju att man själv att alla dagar på jobbet inte är bra och man är fokuserad till hundra! Nu bara positivt tänk och stackars stacks Kyle! Det är sånt som händer men olyckligt. Just nu! Go dif go!

Pricken sa...

Niklas Persson: Det är såna mysjulgranar som du som förstör mer än vad ni tillför som supportrar. Godkänner man vad som helst och rycker på axlarna och är likgiltig inför situationen och tycker allt är fantastiskt ändå, då sker heller inga FÖRÄNDRINGAR. Lägger man ner x antal tusen kronor på Dif varje år har man fanimej rätt att STÄLLA KRAV på den produkt man köpt och i synnerhet med hur mycket pengarna spelarna själva tjänar. De borde fanimej spela UTAN LÖN resten av säsongen tills de har grejat nytt kontrakt.

Jag har på Djurgårdens forum läst om en tyst bojkott från läktarplats på torsdag och om att kat C-supportrar "ska ta sig ett snack" med spelarna och tränarna under matchen om Dif hamnar i underläge. Man kan inte tolerera hur mycket som helst och som spelarna borde tänka på vilka det är som betalar deras FETA löner. Det är vi supportrar som gör det år ut och år in och då ska fanimej spelarna också få höra ett och annat om de inte PRESTERAR.

Pelle sa...

Själv tycker jag den största syndabocken för läget som Djurgården är i nu är David Printz, VAD gör han på isen för ett elitserielag?? Han gjorde väl en helt okej match igår, men är det nån som har svart bälte att fumla med pucken i egen zon och lägga indianare upp i slottet till motståndare är det ju han! Kyle har vart under all kritik denna säsong, och jag är inte förvånad att det just han som står vid blå och fumlar med pucken, och tappar den för ett mål i baken. Spelas det så här, så är Allsvenskan ett faktum..

Marie Hallman sa...

Pricken. Jag håller med Mattias och Niklas Persson. Och "ta sig ett snack under matchen" Hör du inte själv hur hjärndött det låter??? Det låter i själva verket som du och "vissa kat Csupportrar" vill förstöra så mycket som möjligt. Hur fan ska de kunna ta de sista poäng - som faktiskt än så länge kan ta de kvar i elitserien om det blir som du vill? Herregud. Man har självklart rätt att vara arg, besviken, förbannad. Och att kritisera högljutt EFTER SÄSONGEN är slut. Men att ösa ur sig sin galla under matcher (?) till spelarna, att hota spelarna och deras familjer är hål i huvet. Som du resonerar så låter det som att DU och dina polare mer än gärna sabbar de små chanser som finns kvar. I så fall är ni medskyldiga till degraderingen. Anser jag.
Så please, använd hjärnan så länge säsongen är i gång åtminstone!!

Anonym: Han älskar inte Bajen mer än han är mån om DIF. Det där är någon slags vulgäruppfattning som folk sitter och slänger runtikring sig. Han mår dåligt. Jävligt dåligt.Om nu vetskapen om det får dig att må bättre?
Hans jobb kan och bör man ha synpunkter på. Laget är helt felbyggt och det är delvis hans fel - och delvis styrelse ohc sportkommitte och Hardys fel. Och det måste ju självklart tas upp - efter säsongen. Just nu hjälper det ingen.

Anonym: Ni som vill ta bort Challe och spelarna. Vilka ska ni ha i stället`? Transferdeadline för spelare var 31 januari. Man har det man har och måste försöka göra det bästa av det nu.

Mattias och NIklas: kunde inte sagt det bättre själv.

Calle: OM Timrå degraderas av ekonomiska skäl kommer det lag som var närmast att spela sig upp att plockas upp, så som skedde när Björklöven gick i konken och Sundsvall fick den platsen för två år sedan. Men det är inget som händer över en natt, kan dra ut på tiden några månader i såna fall. OM, säger OM Timrå inte får licens.

Pelle: Jag ser inte poängen att sitta och leta syndabockar nu. Sorry men jag gör inte det.

Anonym sa...

Tack för klockren kommentar från AIK:are o lycka till med fortsatt slutspel. Håller helt med Marie.
Och dom "snack med spelare" det skrivs om är ALDRIG ok inte ens efter säsong även om vi åker ur.
Lovar att dom mår sämre än fansen ändå!
Går som sagt inte att göra nåt åt alla fel nu.
D enda vi kan göra är att stötta och hoppas.
O d ska vi göra!
Går d inte ska stötta i Alsvenskan oxå!

Pricken sa...

Presterar inte spelarna är det dags för NÅGON att berätta lite sanningar för dem, så att de blir medvetna om att de ska PRESTERA bättre. TVINGA DEM att spela bra helt enkelt. Det är för mycket ryggdunksmentalitet. Ibland måste man säga ifrån och vad är bättre än att göra det under en match?

Marie Hallman sa...

anonym: håller med dig i varje ord

Pricken: Alltså ibland undrar du. Vakna upp. Man kan inte TVINGA någon att prestera. Det sämsta man kan göra i ett pressat läge är att hota folk. Och det här är inte fotboll. Det är hockey. Här kan allt vända på en sekund. Åt båda håll. Att ens komma på iden att man ska gå ner och "snacka igång" eller "tvinga igång" någon är så korkad så det finns inte.
Om du inte förstår vilken press de redan lever under då förstår du ingenting. Det finns en anledning till att flera spelare håller väldigt hårt i klubban - vilket ger sämre spel - och den anledningen stavas bland annat Kat C supportrar och andra som tror sig kunna hota och tvinga fram ett bättre spel. Lägg ner det skitbeteendet och stötta istället. Och vill du inte stötta. Stanna hemma. Diskussioner - i öppna former inte under hot eller fåniga "kvartssamtal" får tas efter säsongen, allt annat är ju lönlöst.

Pricken sa...

Marie: Man kan väl säga så här: Hade de PRESTERAT så och visat lite HJÄRTA FÖR SKÖLDEN i stället för att bara tänka på hur mycket stålar det trillar ned i plånboken så hade de inte behövts några samtal överhuvudtaget. Spelarna har bara sig själva att skylla för att de inte presterar. Man kan sammanfatta det som PRESTERA eller stick. Detta är in Brynäs eller någon annan bonnförening. Detta är Djurgården och då är kraven LITE HÖGRE om man säger så...

Anonym sa...

Analys får nog ske efter säsongen och oavsett hur det går.Tycker att det är för djävla dåligt att bua ut sitt lag att under match försöka ta sig ett "snack" med spelarna vid båset. Sjung när vi har vinst på gång och sjung när det går snett !! Alla Djurgårdare lider och bättre blir det inte av att ett gäng muppar beter sig taskigt !!!!

Marie Hallman sa...

Pricken: Självklart måste truppen ses över EFTER säsongen men jag fattar fortfarande inte poängen med att hålla på och stöka och hota under en match. Det är väl bonnfasoner om något. Kom igen nu. Låt spelarna göra det de kan i matcherna som är kvar så får man göra bokslut sedan.
Och hur det än går så måste det så klart hända något i DIF både i organisation och i laget men det hjälper - som sagt -. inget att hota och ha sig här och nu.

anonym. exakt!

Mattias sa...

Pricken: någonstans inser jag att det inte går att resonera med dig. Men låt mig ändå försöka..

- Tänk dig att du har en 100-meterslöpare som normalt bruka springa under tio sekunder. Nu har han en dålig period och tvivlar på sin egen förmåga. Tror du på fullt allvar att det hjälper att sätta ett vapen mot huvudet på honom och säga att "nu jävlar springer du under 10 sekunder, annars..". Eller tror du att det kanske funkar bättre att säga "kom igen, vi vet att du kan. Vi tror på dig och vi vill dig väl - nu kör vi!".

- Om du skulle få för dig att försöka ta ett kvartssamtal under pågående match, hur tror du att det skulle sluta? I bästa fall blir du gripen, utburen och åtalad. I värsta fall startar det ett större bråk och då är konsekvenserna enkla att förutspå: böter för DIF, skandalrubriker, krav på fler vakter, ännu fetare nota från polisen till nästa match och - inte minst - en mängd andra mer familjära DIF-supportrar som blir skrämda och inte sätter sin fot på en DIF-mach på länge.

Jag försöker, men jag förstår inte - hur tror du att detta kan hjälpa DIF?

Carl sa...

Det kommer inte bli lätt att värva förstärkningar när spelarna hotas av egna supportrar. Det kanske blir nödvändigt med några år i Allsvenskan för att skaka av sig dessa pseudosupportrar.