fredag 30 mars 2012

AIK blev frånåkta

Patrik Nemeth sammanfattade det bra redan i första periodpauserna. Han konstaterade irriterat och frustrerat att lagamraterna inte var med. Att det inte hade "slagit på" Att de inte visade sig. Att de inte tog striden. 

Kort sagt - AIK spelade inte så intensivt som AIK kan spela. Och de spelade framför allt inte med den aggressivitet, vilja och snabba skridskoåkning som de behöver för att vinna och som är det fina spel som har tagit Gnaget till semifinal.Det var det spelet som gjorde att AIK kunde köra över Skellefteå i första semifinalen. Det var det spelet som gjorde att Skelleflteå såg ut som koner första tio minuterna på Hovet i semifinal två, då AIK rivstartade matchen med snabba, snabba fötter och två raska mål.

Då , i onsdags, tappade AIK farten efter de där två målen, började glida lite bekvämt och bjöd in gästerna i matchen men vaknade till rätt snabbt och kom sedan upp i fart igen.

I dag var AIK inte med överhuvudtaget. Det var som att matchen susade förbi medan AIK-spelarna tittade på och såg tid, potentiella målchanser och en viktig match av sju passera revy.

Varför? Svårt att svara på tyckte Nemeth. Jag förstår honom. AIK har fysiken, farten, talangen, viljan och kunnigheten att både ge Skellefteå en match och för att kunna köra en repris på första matchen. Det där - varför man vill men ändå inte är på - är en sån där tiotusenkronorsfråga som man skulle bli miljonär på att lösa. Så någon förklaring har jag inte.

Å andra sidan är det fyra matcher kvar att spela - om AIK vaknar till hemma på Hovet på söndag och ger Skellefteå en fajt. Det tror jag de gör.

De har längtat något så förbannat efter den här semifinalen. De är galet taggade även om det såg precis tvärtom ut nu. Och eftersom det inte är svårläkta skador som står i vägen utan "bara" en mental blockering där alla drogs med,  finns alla möjligheter att använda fredagens zombieinsats till tändvätska, het nog att kvittera på söndag. Sedan är det bara att blåsa på.

(Blev ingen intervju i kväll. Lovar inget men hinner jag så gör jag nytt försök i morgon. )

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tackar, hoppas på ngn intervju! Någon Info om Tärna? Känns som han blir ruggigt viktig att få tillbaka imorgon.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag har ringt en spelare men inte fått tag på honom. Så hör han av sig tillbaka blir det, hör han inte av sig så blir det ingen. vi får se!

Marie Hallman sa...

Anonym: Nu har jag fått tag på Rudslätt. Det kommer en intervju men senare i kväll.

Anonym sa...

Okej! Såg nu att Tärna verkar tillbaka. Återigen stort tack Marie för den tid och energi du lägger ned!