torsdag 29 mars 2012

Jocke Nordström: "Det är bara att våga spela ut"


 (Jocke Nordström startade matchen som extraforward men fick kliva in mer när Pavlikovsky klev av i första. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Tredje längsta slutspelsmatchen genom tiderna, 110 minuter och 49 sekunder. Då kommer Joakim Nordström knappt ihåg vad som hände i första halvan av matchen:

– Näe, he, he. Men jag började och var reserv i första perioden men sedan… jäkla lång match men kul att lira var mycket böljande i de två sista perioderna. Kul att lira, mycket istid. Men det är jäkligt surt att torska… som alltid, konstaterar 20-åringen.


AIK började annars briljant, körde över ett Skellefteå som mest såg chockskadat och förvirrat ut. Richard Gynge spräckte sin slutspelsnolla redan efter 1.30. När Johannes Salmonsson drog in 2-0 drygt fem minuter senare i samband med en snurrfint … eller om det bara var en tvärvändning … höll taket på att lyfta.

Men samtidigt gick farten ner liksom intensiteten och aggressiviteten i forecheckingen och det passar inte AIK. Skellefteås reducering i slutet av första kom som på beställning liksom Oscar Möllers fina kvittering efter ett hönsgårdsbyte i andra:

– Ja jag vet inte om vi blev lite tillbakadragna … om de var de (Skellefteå) som vaknade till liv eller om det var vi som föll tillbaka lite.

Vad tycker du själv då?
– Svårt att säga, menar Nordström och försöker minnas vad som hände i starten.

Jag tycker det ser ut som att ni tappar farten helt (även om den kom tillbaka senare efter Melins time out i andra)?
– Ja kanske, vi kanske blev lite bekväma just där.

Roger (Melin tränaren) tog en tidigt time out, vad sa han?
– Ja vad sa han? Det var så länge sedan så det kommer jag inte ihåg! Konstaterar Nordström.

Det var definitivt hans livs längsta match. I juniorserierna är det inga spela till sudden death utan vanliga fem minuter plus straffar som gäller.  

– Men det känns ganska bra (i kroppen) ändå tycker jag. Men det är klart det tar på både skallen och kroppen, så visst blir man tröttare då. Men för att ha spelat fem och en halv period så… kände man sig ändå relativt fräsch ändå.

Vad sa ni i laget inför den sjätte perioden?
– Det var positivt ändå. Vi kändes fräschare än dem och hade mer kontroll på spelet, det var bara positivt innan vi gick ut

Hur laddade ni med mat och så?
– Nä alltså man fick fylla på lite med vätska och frukt och så… fylla på med socker och så.

Ingen extra pizza?
– Nej det blev det inte…

 (FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)

Om kroppen laddades med socker fick knoppen laddas med publikstödet som hördes ända ner till omklädningsrummet:

– Helt fantastisk. Riktigt bra publik, lätt elitseriens bästa. Vi hörde ljudet innan vi gick ut, stod här i gången och hörde hur de sjöng. Man blir ju fylld med energi och adrenalin.

Vad är det som gör att ni skjuter och har hur många lägen som helst men inte sätter fler än totalt fyra av dem?
– Jag vet inte. För det saknas ju inte chanser men jag vet inte. Jag tycker att vi tog ganska många avslut utifrån ändå. Det kanske var det? Sedan är det speciellt när det är så här … i overtime så behöver man bara en chans, ett mål…

Eller ett misstag från motståndarna?
– Ja precis men äh man behöver bara trycka dit pucken en gång så vinner man men… den ville inte in.

Hur mycket tänker man på att inte göra misstag och på att gå framåt istället?
– Nä men nu är det ju fem mot fem i sudden så man får försöka fortsätta med samma spel som man ha haft tidigare i matchen, det går inte att tänka att jag ska inte göra misstag. Utan det är bara att våga spela ut.

  (FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)

Nu räckte inte det modet och kanske var det 2+2 utvisningen på Dick Tärnström i mitten av sjätte som fällde AIK trots att hälften av de fyra minuterna neutraliserades ganska snart med en Skellefteåutvisning. Men AIK var en man mindre på planen när gästernas segermål kom. Och det känns, inte minst i mitten av en sjätte period:

– Lite så är det, det tar lite på krafterna när det är en man mindre.

Ni snodde hemmafördelen från Skellefteå i första matchen, nu har de snott tillbaka den?
 – Ja men det spelare inte så stor roll. Visst vi får extra energi av att spela här framför våra supportrar som sjöng fram oss något så otroligt här i dag men vi kunde ju vinna borta i första matchen så… det är inte så noga sådär. Vi kan fixa det ändå.Inga kommentarer: