fredag 2 mars 2012

SSK vs Bofors - sista chansen

Sista omgången i Hockeyallsvenskan och en riktig nagelbitare då fyra lag kan ta sista playoffplatsen.  Jo faktiskt, visst det krävs ett mirakel för att SSK ska ta platsen men ändå.

Inför omgången är läget så här:

6 Oskarshamn 80 poäng, +/- 0
7 Malmö 78 poäng -2
...................................................
8 Mora 77 poäng +19
9 SSK 76 poäng, -9


 För att SSK ska ta sista playoffplatsen krävs att båda Mora och Malmö förlorar och att SSK tar tre poäng. Svårt? Absolut. Omöjligt? Faktiskt inte. Varför skulle det egentligen vara svåra att det scenariot slår in i dag än att det gör det i omgång 32?

Konstigare saker har ju hänt. Man kan ju ta upp Vitryssland och Salt Lake City som ett exempel....

Kommer ni föresten i håg när Mora gick upp i elitserien, på minst antal poäng hittills bland de lag som har avancerat upp?

Mora mötte Bajen borta och vann med 6-3. Men Mora var borträknade på förhand, avsågade Leksand skulle behöva besegra Skellefteå som var stora favoriter att ta en av de två elitserieplatserna. Och inte skulle väl Leksand vilja hjälpa Mora upp när man loosat själv?

Nä det ville man inte men.... man var ju likförbannat tvungna att spela matchen. Lägga sig var inte ett accepterat alternativ. Att Leksand sedan åkte på en halv häl genom hela matchen var en sak. Grejen var bara den att ett handlingsförlamat Skellefteå - som hade allt att vinna - såg mer och mer stelopererade ut ju längre matchen gick.

Inför sista perioden var resultatet 2-2. Skellefteå behövde baaaara göra ett mål. Men krampen blev hårdare och hårdare och när superleksingen Niklas Eriksson fick öppet mål efter 14.08 kände han viss panik. Han ville verkligen inte skjuta upp Mora i elitserien. Ville. Så. Väldigt. Mycket. Inte. Men. Han är ju en sportslig kille Niklas så han satte det där 3-2 målet som avgjode matchen. Men utan någon glädje alls.

På väg fram mot målet såg han sig förtvivlat om och undrade var alla Skellefteåspelare var någonstans. Varför kom ingen och tog pucken av honom. Och till slut var han bara tvungen att skjuta för att inte snacket om läggmatch skulle ta fart. Klart pucken gick in. Klart Mora stod på Hovet och jublade som nytt elitserielag då Skellefteå dog - om möjligt - än mer efter det 3-2 målet.

Så visst kan det hända saker i hockey. Det gäller bara att ge sig själv chansen. Det ryktas dessutom att Örebro utlovat extra pengar till Almtunas lagkassa om Uppsalalaget vinner, detsamma ska Mora och Rögle ha gjort. Sägs det. Vet inte om det stämmer men det är många som vill se Malmö mosade, helt klart.

SSK ställer Idoff i mål. Bofors vilar succémålisen Bellissimo och kör med Ollikainen. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, det visar sig efteråt. Bara ösa nu SSK, inget att förlora. Det samma gäller de andra tre streckstridslagen. Det blir med andra ord en spännande omgång.

Ett litet ps när det gäller SSK... att Alexander Ytterell skadade sig på en sån freakskada som en fot i skallen under värmningen inför matchen hemma mot Almtuna är ju bara så... typiskt för den här SSK-säsongen. Vad var oddsen på den liksom?


Inga kommentarer: