måndag 12 mars 2012

Kvartsfinal 2 AIK vs Luleå

Dags för andra kvartsfinalen mellan AIK och Luleå på ett - verkar det som - fullt Hovet. Härligt i så fall.

Luleå - som vann första kvarten med Johan Gustafsson i mål, ställer i dag David Rautio i mål. Det var han som stod när AIK vann den enda matchen man tog av fem i serien mellan lagen.Om det sedan är en fördel eller inte vete fan. Det är ny match, nya förutsättningar och jag tror inte att varken han eller spelarna åker runt och tänker på det där.

Johannes Salmonsson, som var bänkad senast uppe i Luleå, är tillbaka i laget i dag. Jag var ju på Hovet i förmiddags för att filma lite kvalseriesnack med DIF och då taggade Salmonsson upp inför matchen genom att springa och hoppa uppför trapporna på Hovet.

De enda namn som verkar vara på frånvarolistan är backarna Fredrik Svensson och Christopher Aspeqvist.

Det var mycket tjafs efter första matchen, jag hoppas att det blir spelarna och inte funktionärerna som står i centrum i kväll. Viktigt senast för AIK var ju att målskyttet kom i gång och att en spelare som Patric Blomdahl klev fram och visade att det gör ont att möta Gnaget. Det är såna mentala detaljer som är viktiga i ett slutspel.

Luleå fick ju också fart på målskyttet, kul att det blev lite mer öppet och målrikt än man på förhand kunde tro. Ingen vill ju se tillknäppta hockeymatcher så ös på båda lagen!


Ska bli kul att se vad AIK kan göra, jag hoppas och tror på en fajt in på målsnöret, i sjunde finalen. Så jämna är lagen. Och kul är ju det. Ju jämnare desto mer spännande och roligare blir det.

Inga kommentarer: