måndag 19 mars 2012

DIF vs Leksand

Tredje matchen för Djurgården som - inför matchen på en fjärdeplats - börjar bli piskade att ta poäng nu, helst trepoängare om det ska bli förnyat Elitseriekontrakt.

I kväll står tabelltrean Leksand för motståndet, med allsvenskans bäste målvakt i buren. Leksandsfostrade Erik Hanses hade 1,93 i snitt över insläppta mål (eller 92,95 procent) på 52 matcher.


Det blir med andra ord en spännande duell mellan honom och Wesslau som ju hade 2,35 i GAA och 91,68 i räddningsprocent.


Men framför allt blir det kanske en duell mellan Hanses och DIFs skyttar. Det är ju inte så att målen har haglat in direkt från Djurgårdens sida och att leda med uddamålet eller två mål har inte visat sig räcka för Djurgården som - hela elitseriesäsongen- har haft svårt att hålla ledningar matchen ut.

Varför det gått troll i målskyttet är inte helt lätt att svara på, SÅ dåliga är inte DIF-spelarna utan jag tror det sitter i skallarna framför allt. Självförtroendet verkar - trots att spelarna försöker hålla god min utåt, kanske även inför varandra - vara väldigt lågt när det kommer till dels målskytte och dels att behålla kylan och övertaget i en match.

Så fort det går emot börjar det svaja, ett typiskt tecken på pissigt självförtroende. Leksand kommer ner med stor lust att "knäppa Djurgården". Som alla andra. Och de säger sig spela utan press men det där tror jag inte på riktigt. Klart att Leksand har press på sig de också, fråga bara deras fans.

Det är för övrigt en sexpoängsmatch i kväll, Leksand är två pinnar före DIF, Tar DIF en trea går man således om och lyckas Örebro sno en trea av Timrå är DIF uppe på andraplats. Så snabbt svänger det så det är bara släppa loss och köra.

Jag är på Hovet, kommer ett  par grejer i natt om matchen.

7 kommentarer:

Järnkaminen sa...

Marie, det är inte bara målskyttarna det är fel på. Det är framförallt fel på backarna som inte ger den stabilitet som behövs. Det är ju en jättegåta hur Kyle Klubertanz, Erik Gustafsson och Fredrik Claesson kan få snöra på sig skridskorna i match efter match med tanke på att de inte alls håller måttet på den här nivån. De tre måste ha någon sorts hållhake på lagledningen. Något annat kan det inte vara eftersom de får spela. Claesson ser ju jätterädd ut när han står nära sargen och en spelare kommer för att tackla och det är ju så att han duttar iväg pucken till motståndaren bara för att undvika att bli tacklad. Såna FEGISAR hör inte hemma på en hockeyrink. Nej, det vore på sin plats om någon vettig person, kanske du Marie, kunde ställa ansvariga mot väggen och fråga varför spelare som Claesson och Gustafsson får fortsätta spela trots att de gör bort sig gång på gång.
Gustafsson och Claesson har -2 i plus/minus och de båda får spela i första backpar - horribelt. Inte undra på att vi spelar i kvalserien. John Norman har -3. Varför är dessa spelare så fruktansvärt dåliga och varför plockas de inte bara bort??? De har fått chanser så det räcker nu!

Marie Hallman sa...

Järnkaminen: Det här är de spelarna som DIF har. Det är väl det enkla svaret på varför de som spelar gör det. Klubertanz är jag också besviken på, borde kunna spela bättre. Mycket bättre. Claesson coh Gustafsson är juniorer och där är det väl ledningen som varit lite väl optimistiska som tror att de ska bära laget på sina unga axlar. Funkar inte.
De spelade ju bra under serien, när det inte var kritiskt läge, det är det nu och då håller det inte, tyvärr.
Norman tycker jag inte är så dålig som du tycker att han är.

Jag sitter lite i skiten själv nu tyvärr, försöker slå knut på mig själv för att hinna med alla Viasat och Hockeylegends och Expresesn och TT och bloggengrejer.

När det här är slut finns det mer tid, ska försöka få en längre intervju med någon ansvarig då. När man har facit på bordet. De kan ju ändå inte byta spelare nu menar jag.

Daniel sa...

-Marie

Jag håller med om backarna, Claesson och Gustavsson är inga som ska bära laget. Det är ju på grund av att de andra backarna inte sköter sig som dom får spela så pass mycket. Kyle har varit katastrofal mest hela säsongen men han har lyft spelet de senaste 6-7 matcherna.

- I övrigt.

Jävla skönt att vinna idag. Bästa matchen sen brynäs på hovet. Tycker de flesta sköter sig. Mackan och Jimmie gör väl skäl för lönen för kanske tredje matchen på hela säsongen. Andreas Holmqvist är den, i särklass, sämsta ishockeyspelaren i kvalserien. Han är skrattretande usel. Jag rev alla mina biljetter efter röglematchen och jag tänker aldrig gå och titta igen så länge det skämtet till ishockeyspelare finns kvar i truppen.

MVH

Daniel

Anonym sa...

Hallå! Var glad någongång! Hur kan man klanka ner på sitt lag som man hejar på? Spelarna och tränare gör ju allt för att vinna och behöver inte bli kritiserade. Gå ut själv på isen. Ni skulle inte fixa den press som de har nu. Allt de gör granskas fast att de gör bra saker, tar ni alltid fram ett misstag Skärpning! Heja i mot och medgång! Sann djurgårdare!

Anonym sa...

Hade Mackan, Jimmie, Holmqvist, Tjärnkvist gjort ALLT för att vinna hade vi inte spelat i kvalserien. Det här är ytterst välbetalda herrar som alla har gjort ett antal landskamper, som dessutom ledde Djurgårn i ett finalspel för inte ens två år sedan. De borde prestera bättre, de är dom som ska bära laget och det är dom som nästan uteslutande har varit sämst i hela laget. Givetvis blir jag glad om vi vinner, men jag glömmer inte det dom har gjort tidigare den här säsongen på grund av en match i kvalserien.

Daniel

Niklas Persson sa...

Järkaminen: Vilka ska vi slänga in istället för Kyle, Claesson och Gustafsson tycker du då? Ska vi lyfta in Holm och Lennhammar som ska in och spela bättre då?

Eller ska vi spela med tre backar?

Efter att BomBom försvann har vi ju den trupp vi har inte riktigt läge att bänka eller peta spelare då va?

Sen undrar jag lite vad du begär av Claesson och Gustavsson? Dom var ju när säsongen började tänkta som femte och sjätte back på sin höjd, hade dom varit det hade dom gjort det precis så bra man kan begära. Nu har dom tvingats spela tredje och fjärde back ibland ännu mer. Det är inget du kan begära två juniorer ska klara av.

Järnkaminen sa...

Niklas: Tja Bajaren Järlefeldt borde ju ha sett hur uselt det varit och värvat in två-tre nya stabila backar när det började barka utför. Men han står ju bara med händerna i fickorna och myser att söndra och förstöra Dif.