tisdag 27 mars 2012

Silly season SSK Sonntag förlänger

SSK fortsätter förlänga med spelare ur senaste truppen, nu är det backen Fredrik Sonntag som förlängt sitt kontrakt med två år.

Sportchefen Per Nygårds säger så här i ett pressmeddelande:


-Han har visat en vägvinnande attityd och är en riktigt härlig krigare som alla gillar att ha med i sitt
lag. Vi hoppas han ska fortsätta utveckla sina starka sidor med närkampsspel och styrka
framför det egna målet samt ta en ännu större ledarroll inom laget.En som inte får förlängt är backen Alexander Ytterell och det tycker jag är lite hål i huvudet på SSK faktiskt. Ytterell har potential att bli en riktigt bra poänggörande back bara han får chansen på rätt sätt.I vintras fick han lite ströchanser här och där, var bänkad på tok för mycket (enligt mig), när han väl fick spela var det sällan i pp där han verkligen skulle kunna komma till sin rätt. I början av säsongen placerades dessutom han och Viktor Lööv tillsammans, det gick sådär.

Det var lite halvpanik över hela lagets spel i vissa matcher och att då förvänta sig att två så unga spelare ska gå in och tillsammans spela lika erfaret som en Strudwick typ kändes inte helt rättvist. Båda hade behövt få spela med varsin erfaren back vid sin sida för att få ut det bästa av sitt kunnande. Kort sagt. Jag tycker inte SSK använde Ytterell som man borde ha gjort. Där slösade man bort en talang.

Ska bli kul att se vem som plockar upp honom dock. Det finns potential där, det gäller bara att använda den på rätt sätt.


3 kommentarer:

V.Vanten sa...

SPETS! SPETS! SPETS! SPETS!!!!
Nygge. Skärp dig. Sluta förläng så inihelvete med spelare och VÄRVA SPETSSPELARE I STÄLLET. Nygge hade som ambition att klara en kvalserieplats men det blev som bekant mycket sämre än så. Och det lär inte bli bättre om SAMMA MEDELMÅTTOR som senaste säsongen får fortsätta. Var är spetsspelarna Nygårds? Spelarna som ska lyfta laget minst tre-fyra snäpp och som gör att man på allvar kan kriga om en direkt kvalserieplats nästa säsong. Nygårds kunde vara först av alla ute spelarmarknaden. Men precis som när vi åkte ur står han bara och rullar tummarna och inte värvar. Nej bort med skiten och in med Stefan Jonsson. På hans tid spelade vi ändå i Elitserien.

Marie Hallman sa...

V Vanten: Stefan Jonssson var under sin tid delaktig i lindans i kvalserien och att klubben åkte ur. Känns inte som en bättre lösning direkt.
Däremot håller jag med om att det måset in mer spets nu. Det här laget räcker inte som det ser ut nu.

Anonym sa...

Spets, ja tack. Sluta förlänga, nej tack.
Anledningen till att Nygge plockade in Strömwall var just för att skapa lite kontunitet och för att jobba långsiktigt. Det är så vi MÅSTE jobba.

Men självklart, någon eller några spelare med spets behövs.