torsdag 22 mars 2012

DIF på elitserieplats trots tappade poäng


 (Johan Wiklander satte tre mål -varav två i straffläggningen - mellan benen på Wesslau, här 1-0. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Djurgården vann skotten stort (44-21) men tappade ändå två pinnar, i straffläggningen. Det fanns hur många lägen som helst. Men de satt inte. 

Örebro inledde kvalserien med Frölundalånet Magnus Hellberg i mål. Nu har man valt att åter köra med Niklas Dahlberg som var rena väggen i första delen av allsvenskan.  Och som var rena väggen mot DIF.





(Mario Kempe gör 1-1. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Det är ju inte alltid skotten motsvarar hur många "riktiga" lägen man har haft i en match men visst spelade Djurgården mestadels ut Örebro. Utom på en punkt, målgörandet då.

Och när det blev straffläggning -där Djurgården varit starka under säsongen och där Örebro inte haft en enda fram tills nu missade Mario Kempe två gånger om, Patric Cehlin sköt utanför och Marcus Nilson som haft svårt att få in straffarna satte sin. Upp och nervända världen kändes det som.

Kempe - som gjorde ett av Djurgårdens två mål i spelet - var dessutom nära att få in den första av sina straffar (den som var Djurgårdens första) men kom lite för nära och fick inte upp pucken över Dahlbergs benskydd.


(Mathias Tjärnqvist . FOTO ANDREAS GRANDIN)

Men Timrå ångar på och tog en trea i Ängelholm, BIK Karlskoga fortsätter jävlas med alla lag och snodde en poäng från Leksand. Det innebär att Timrå skapat sig ett litet men dock försprång som etta med 10 pinnar medan Djurgården, Rögle, BIK Karlskoga och Leksand alla står på sex poäng medan Örebro försöker hänga med med sina två pinnar.

Det är bara målskillnad som skiljer sexpoängslagen åt och Djurgården har -till skilllnad mot i elitserien -målskillnaden med sig, än så länge. Men det måste till fler mål. Ett eller två per match är - uppenbarligen - inte tillräckligt.


(Patrick Cehlin letar lägen. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Om Djurgården å andra sidan fortsätter spela aggressivt med högt tempo så borde det någon gång ge utdelning - kan man tycka. Men hockey är en grym sport på så vis. Det är inte alltid det logiska som blir verklighet.

Nu väntar dubbelmöte mot Timrå, ett lag som Djurgården vann mot fyra gånger i serien - och dessutom nollade två gånger. Det spelar ingen roll nu dock. Ska bli intressant att se vilket av dem som klarar kvalseriestressen bäst.

Blev ingen intervju tyvärr. Sorry för det.

Inga kommentarer: