fredag 14 maj 2010

Peter Wallén: "Vi får se var det landar. Det vet vi inte nu"

Nu har jag pratat lite med Jacobs agent Peter Wallén också. (Stor cred även där till att han hörde av sig sen fredagskväll!)

Wallén säger så här om läget:


– Jacob kommer att åka till rookiecampen (börjar i mitten av september) och stanna även över maincampen. Så han missar elitseriestarten. Medan sedan får vi se var det landar. Det vet vi inte nu.


Djurgården hävdar att du och Jacob har gett klubben löfte om att stanna?

– Ja men det var en diskussion som vi hade i vintras, men i takt med möten och diskussioner som vi har haft med New Jersey Devils så har det här beslutet att åka över till rookie och maincampen och pröva hur det går där växt fram, säger Peter Wallén och fortsätter:


– Men jag vill betona att vi inte har sagt nej eller stängt några dörrar till Djurgården. Utan han vill åka över och vara med på rookie och maincampen så får man se sedan (i slutet av september). Och det finns en klausul i kontraktet som gör att han kan åka hem (till Djurgården) om det skulle vara så.


Jag såg någonstans att det här nya NHL-avtalet innebär att spelare som är draftade i förstarundan (som Josefson) inte kan åka hem när man väl åkt över?

– Precis, det stämmer, så är det (i standardavtalet). Och det är precis därför som jag har förhandlat fram en klausul i kontraktet med New Jersey som gör att han kan åka hem om han vill.


Djurgården hävdar att det finns skriftligt på att Jacob ska stanna i vinter?

– Jo men NHL och Svenska Ishockeyförbundet har skrivit ett avtal som gör att (elitserie)kontrakterade spelare kan skriva kontrakt med en NHL-klubb fram till och med den 15 juni och det är de reglerna som vi har följt och därför är vi där vi är nu.


Vad tror du som agent är bäst för Jacob då? Han är trots allt precis fyllda 19 år bara?

– Jag är av den uppfattningen att spelarna ska göra det som känns bäst och då blir det också bäst för dem. Om han känner för att åka över och provflyga vingarna på camperna så ska han göra det också. Och om han tycker att det känns bäst att åka hem efter det så ska han göra det, säger Wallén och fortsätter:


– Sedan är det ju så, att det kryllar inte precis av centrar i New Jerseys organisation. Och de har låtit Jacob förstå att de tycker att han är bra och att det vore bra om han börjar jobba med deras organisation. En del av det innebär att vara med på camperna och ser hur bra det går. Men återigen, jag vill betona att vi inte har stängt några dörrar till Djurgården heller.


Men du kan å andra sidan inte garantera att han verkligen blir kvar?

– Nej. Så är det. Och om New Jersey säger att han kan gå in som tredje center i deras NHL-lag… då är det klart att det krävs mycket av killen för att han ska säga nej till det, säger Peter Wallén.


Han är ju inte bara agent åt Jacob Josefson, han är pappa och agent till William Wallén också och när jag ändå hade honom på tråden… så frågade jag om det stämde att William är klar för Frölunda.

Svaret blev:

– Nej, de är en av klubbarna som har visat intresse men det är inte klart var han ska spela.


Finns det något intresse från Djurgården (som han spelade i innan han åkte till Nordamerika)?

– Nej. Så fort det blev klart att han ville komma hem till Sverige kollade jag med Djurgården om de var intresserade men då hade dem bestämt sig för att jobba vidare med andra spelare istället, avslutar Wallén.

22 kommentarer:

Charlie sa...

Vilket skitsnack man blir så trött.

Allt det här hade varit helt okej, om det inte var så att man faktiskt lovat att han skulle spela för DIF nsäta säsong. Det sa Jacob själv till både difhockey.se och Järnkaminerna så sent som för två veckor sen.

Hade han inte gjort det hade man sluppit allt det här. Så onödigt. Nu kan man inte lita på något dom säger.

Anonym sa...

Så nu "kan han åka hem till Djurgården" istället för löftet att han SKA spela i Djurgården? Så väldigt generöst.

Perfekt läge det här har satt Djurgården i, nu behöver Djurgården bara se till att hålla en centerplats öppen i truppen för Jacob fram till slutet av september då Elitserien redan är i full gång. Och om han inte kommer hem så finns säkert massor med högkvalitativa centrar tillgängliga på marknaden. Det brukar ju krylla av högkvalitativa centrar när 5 omgångar av Elitserien är spelade...

PAJASNIVÅ på både spelare och agent!

Stefan sa...

Nynnar på. Money Money Money och tänker på Abba

Robin Fredriksson sa...

Så han... kanske kommer, när serien har börjat? Haha nej. Han ska ersättas om han drar och om han vill komma tillbaka får han finna sig i att han är ersatt och kanske ta en plats vid skador eller i så fall lira med J20.

Edin sa...

Så jävla tråkigt att Josefson ska agera på det här sättet, jag minns ju har han sa till Järnkaminerna att han skulle stanna nästa säsong. Varför kunde han inte knipit käft eller sagt att "framtiden är osäker"?

Nu lämnar han DIF i sticket och ger oss fans (åtminstone mig) en bitter eftersmak i munnen.

Jag trodde mer om Jacob än såhär...

Anonym sa...

Jacob har visat vad han tycker om DIF genom att göra såhär. Inte fan ska det finnas någon plats ledig åt honom i höst.

Marie Hallman sa...

Till alla: som jag skrev under det andra inlägget så vill i alla fall jag vänta med att såga jacob tills jag har hört vad han har att säga.
Om jag förstod agenten rätt så är det nu mot slutet av säsongen och efter som NJ har börjat komma med löften om tredjecenter med mera och frågan är ju vad Jacob visste när han sa det han sa och vad som har hänt efter det.
NHL-lagen har ju en lite annan kalender,kan hända att Jacob fått veta saker efter de där intervjuerna på DIFs hemsida och hos Järnkaminerna.
Sedan är han bara 19. Han har alltid gett mig ett intryck som klok men som sagt. 19 år. Och ett sent erbjudande från NJ dåär det inte lätt.
Det intryck jag har fått hela vintern och även under slutspelet var att han tyckte sig behöva en säsong till här MEN sedan kan det ha hänt någotn här på slutet.
Det är bara Jacob som vet exakt vad NJ har sagt och hur han har uppfattat det. Så jag väljer att invänta och höra vad Jacob säger först.

Anonym sa...

Marie, du snackade ju med Järlefelt efter Wesslau gick till NHL och nu gjorde du det när Jacob gör detsamma. Är det inte märkligt att sportchefen reagerar så annorlunda på två övergångar om båda spelarna har kört med samma öppna kort mot Djurgården?

Jimmie sa...

Jävligt onödigt att kasta skit när man inte vet hur det blir än.. Som Marie säger vänta till han själv säger hur det blir och ingen agent, dem ska man ju inte precis lita på..

Jag hade stuckit över vilken dag som hellst om jag fått chansen.

Jag är STORT fan av Jacob och jag önskar han all lycka om han tar steget över till NHL.

Sluta vara pajasar själva!

Anonym sa...

Man kan se det på olika sätt! Om han nu går till NHL så får DIF iaf 1,5 miljon. Om Jacob INTE hade skrivit på för DIF och gått till NHL så hade DIF fått 0kr.

Nu lite roligare nyheter! MACKAN NILSON har sagt till AB att det blir nog DIF nästa säsong. Med tanke på hans VM så lär det ju inte regna med erbjudanden fårn NHL=)

Charlie sa...

Ja du Jimmie, till skillnad från dig håller vi på Djurgårn. Jag hade gärna önskat Jacob lycka till i NHL, om det inte vore för att han ljög oss rätt upp i ansiktet.

Ingen säger att de inte förstår att han vill spela i NHL och tjäna massor av pengar. Däremot var det karaktärslöst, omoget och rent ut förjävligt sättet han behandlade DIF och oss supportrar på. Tack för inget helt enkelt.

Anonym sa...

Anonym: Du har helt fel. Djurgården hade fått 1.6 miljoner oavsett om Jacob hade skrivit kontrakt med DIF eller inte. Det är det som är grejen med transferavtalet, att klubbarna får betalt för alla NHL-övergångar oavsett om det är kontraktsbunden eller icke-kontraktsbunden spelare som går.

Jimmie: Jacob har redan uttalat sig i intervju på New Jerseys hemsida i enlighet med det Wallén säger, att han ska över på camperna och därmed stänger han dörren till DIF som naturligtvis inte kan stå och vänta 5-6 omgångar in i Elitserien på ett besked om han kommer spela i NHL eller inte.

Hade Jacob sagt till DIF och supportrarna som du säger, dvs att han vilken dag som "hellst" hade stuckit till NHL så hade ingen överhuvudtagit varit upprörd. Istället skrev han på ett kontrakt och påstod så sent som för två veckor sedan att han såg fram emot säsongen i Djurgården, vilket var rent skitsnack.

Tubbe sa...

Pinsamt också att han åker över dit så att han missar elitseriestarten utan att veta om han ens platsar. Det gör en också jävligt irriterad.
Vad hände med klubbhjärtat för Djurgården? Nu är klubben som han fått sitt genombrott i, inget värd längre. Ska han åka dit så ska det vara för att han ska lira och vara säker på att det blir så. Annars kan han stanna kvar hos oss ett par säsonger till och dra när han verkligen är garanterad spel därborta. Nej, den här historien STINKER och Josefson är stor j-vla svikare om han åker dit.

Anonym sa...

DIFs Centerlinje nästa säsong
Ottosson
Kruger
Falken
Norman

Ev. extraspelare
Extraspelare 1: Fimpen
Extrapselare 2: Måns Kruger
Extrespelare 3: Jacob Josefson

Charlie sa...

Anonym:
Nu tycker jag att du är riktigt orättvist. Fredric Weigel går nämligen solklart in före både Lill-Krüger och Josefson...

Stefan sa...

Mackan har ju sagt i ab att det lutar åt DIF nästa säsong. Då ska han användas som center..

Krüger - Ottosson- Ölvestad
Ekman - Mackan - Tjärna

Samt ha falk och Fimpen som centrar i tredje och fjärde.

Marie Hallman sa...

Till allihop: sorry för sent svar, jag har suttit på Grimsta och gjort fotboll för expressen idag. Och har tyvärr inte hunnit varken prata med jacob eller kolla om någon annan har gjort det.
Det som verkligen blivit tokigt - som det känns nu - är det här löftet.
Wesslau var öppen hela tiden med att han skulle dra om han fick ett bud. Enligt DIF har Jacob hela tiden lovat att stanna. Men som sagt, han är nyss fyllda 19 och det är klart att en plats som tredje center lockar även om såna löften oftast är noll värda om läget ändras framöver. Att kompisen Tedenby drar har säkert också spelat in. Jag tror inte det är pengarna, de kommer han få ändå. Tror mer det är äventyret som lockar. Men det är vad jag TROR. Jag ska göra nya försök att få tag på honom. Jag har alltid sett Jacob som en ärlig och rak människa, som en bra människa och hela den här historien är så dum. Hade såklart varit bättre att inte komma med löften men som flera sagt, och även jag, det kan ju vara så att han gav ett löfte och att förutsättningarna ändrades sedan. Återkommer i ämnet senare!

Johnny sa...

Jag säger som Tubbe: Var är klubbhjärtat för Djurgården - den klubb som har gett honom den här chansen? Han borde tänka lite mer på det och inte på sitt eget jävla ego och för att stålarna trillar in på kontot.
Att dra iväg så att han missar elitseriepremiären utan att veta om han platsar är för jävla dåligt skött. Han kan väl åka iväg några veckor innan och visa upp sig om de vill se honom och sedan återvända till premiären om han inte platsar. Jag kan garantera att det är flera supportrar som kommer att ta ett snack med honom om klubbhjärta när han är tillbaka.

Anonym sa...

Marie, har du fått tag på Jacob ännu?

Marie Hallman sa...

Johnny: Det funkar ju inte så, att han kan åka över nu eller före camperna menar jag. Det finns en utvecklingscamp i juli och den kommer han åka på men det är ju först efter rookie och maincampen som NJ ger honom ett slutligt besked om vad han har för chanser, det är först då han kan ta ett vettigt beslut.

Jag har pratat med Jacob nu (kommer en text måndag morgon)... jag tror med tanke på vad han säger där att de flesta hade gjort som Jacob gör nu om vi hade fått chansen.

Marie Hallman sa...

anonym: oj, det där kom samtidigt som jag skrev det andra. Har snackat med Jacob nu och jag måste säga att jag förstår honom.

Texten kommer upp om några timmar, dvs tidigt på måndag morgon.

Marie Hallman sa...

anonym: det var för övrigt han själv som hörde av sig. Jag sökte ju honom i fredags men han har varit på ett läget som agenten ordnar för sina spelare hela helgen och såg mina meddelanden först nu sent i kväll, därav den sena tiden för publiceringen.