torsdag 6 maj 2010

Målkalas

Det här inlägget kommer lite sent om sider men... Wesslau ringde ju mitt i matchen (det tackar vi för!) och sedan var det lite privat meck efter det som kom lite oplanerat och därför blev det inget skrivet i går om Tre Kronors genrep mot Danmark i Ängelholm fast jag hade tänkt göra det.

10-3 blev det och det är ju alltid kul med målkalas även om stackars Patrick Galbraith (den danske målvakten) såg ut att vilja dunka pannan i isen av frustration efter ett av de sista baklängesmålen.

Härligt att se Kronorna ösa på även om man hade kunnat lägga ner vid femman och sexan, så överlägsna var Sverige.
Nu är ju inte Danmark någon supernation men det var bra för Tre Kronors pr-värde att bjuda på en fin målshow och det var bra för självförtroendet hos ett lag av som få av mediaexpertisen verkar tro på.

Jag tycker det känns lite 50/50 läge. Det är ett ungt , hungrigt lag med kanonmålvakter. Med lite tur på sin sida kan det bli riktigt roligt. Med lite otur tar orutinen ut sin rätt men jag hoppas så klart på det första. Full fart framåt bara.

En lustig detalj från genrepet var ju annars att Niclas Bergfors, som bevisligen var på isen och gjorde mål, inte fanns med på laguppställningen. Jag har kollat på Swehockey och nä, inte med. Sjukt. Men jag hoppas han får åka med till VM Niclas. Skön snubbe, bra hockeyspelare, värd all framgång han kan få.

Mindre kul var ju att Färjestadsbacken Sanny Lindström fick kliva av med befarad knäskada. Jag håller tummarna för att det inte var allvarligt.

Apropå märkliga detaljer så fick ju Magnus Johansson en svensk klubba i fejjan så att blodet rann. Olycka så klart men det visar ju bara på hur lätt sånt kan ske. Kan vara bra att ha i minnet nästa gång något sånt sker men med spelare från två olika lag. Alltid lätt att få det till ett överfall då men det kan ju även vara som här, ren och skär otur.

6 kommentarer:

danme sa...

Angående klubban...

Precis! Man kommer ju osökt att tänka på Andreas Pihl i slutspelet förra säsongen... ;-)

Marie Hallman sa...

danme: den ja... ;)

Steffe sa...

"privat meck efter det som kom lite oplanerat" Hmmm... jaja så det var DET du gjorde. Då vet vi. Tack ;-)

Marie Hallman sa...

Steffe: ha ha var inte så roligt som det lät ;). ett datorprogram som krånglade, skulle fixa och så blev det fel istället. tog tyvärr hela jävla kvällen att få ordning på det.

Steffe sa...

Steffe: Jaha, inte värre... när du skrev sådär fick man ju en känsla av att du höll på med NÅGOT annat tillsammans med en kille just då ;-) Ja du vet nog vad jag syftar på utan att bli för intim och ingående...
Du ser vad lätt det kan bli missförstånd här på nätet. ;-)

Det här med datorer får väl kallas för I-landsproblem. Har ofta funderat på hur man klarade sig förr när inte datorer fanns och vad folk pysslade med på den tiden.

Marie Hallman sa...

Steffe: en kille hade verkligen varit att föredra framför ett segt datorprogram ;). Det värsta var att jag fuckade upp skiten själv när jag "bara" skulle göra en liten grej. Men men så kan det gå.