lördag 15 maj 2010

Marie möter: Danne Larsson - del två


(Danne i Detroit dressen i höstas under NHL-premiären i Globen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)Nu blev det inte så och när Grand Rapids slog ut var det Daniel Larsson som tillsammans med ett gäng utespelare kallades upp till Detroit under Stanley Cup slutspelet.


Det beslutet innebar först att han fick åka i skytteltrafik mellan Grand Rapid och deras resor och Detroit och deras resor.


När Griffins var utslagna kunde han koncentrera sig enbart på sin roll som standbykeeper i Red Wings:


– De måste ha en tredjemålis uppe under slutspelet, för om något händer så måste man vara på plats och vara fräsch, säger Larsson och fortsätter:


– Vi tränade på vi med men man kommer inte riktigt ini matchtempo när man bara tränar. Vi fick köra efter det riktiga laget på träningarna också. Ibland fick vi vara med när storlaget körde man annars så tränade vi som var uppkallade efteråt.


Vad som händer nästa säsong vet han inte hän.

Just nu är han hemma i Boden över sommaren och väntar på besked från Detroit som har rättigheterna till honom i NHL ett år till.


Någon aning om hur de tänker?

– Nej, ingen aning faktiskt. Det låter på dem som att de skulle vilja skriva nytt men man vet inte. Det där kan gå och ändra sig från dag till dag.


Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Det har gått rykten här om att bland andra AIK och Timrå har jagat dig och jag vet att många Djurgårdare har haft förhoppningar om en comeback där. Hur är det med allt sånt egentligen?

– Jag har inte pratat med någon av dem men jag har hört att några har visat sitt intresse till agenten men det har ju varit slutspel där borta så jag har inte hunnit fundera på det där. Det är för tidigt också. Jag har sagt att prio ett är Detroit, att jag vill vänta och se vad de säger först.


Finns det andra NHL-klubbar som kan bli tänkbara?

– Nej, Detroit har mina rättigheter så jag kan inte göra något annat där borta. Vill inte de skriva (kontrakt) och ger de mig förslag på ett skitkontrakt så kan jag inte göra något åt det mer än tacka nej.


Hur är det med NHL-drömmen då? När mejlade en fråga härom veckan svarade du att du inte har gett upp den?

– Nej fan! Den har jag inte gett upp! Jag vet ju hur bra Howard är och jag vet vad jag kan så nog vet jag att jag kan spela där lika gärna som han gör. Jag var minst lika bra som han var förra året, säger Larsson.


Nu har Detroit kontrakt med Chris Osgood och Jimmy Howard ett år till, så blir det nytt kontrakt med Red Wings blir det mest troligt minst ett år till i Grand Rapids till att börja med. Det är Danne Larsson införstådd med.


– Det är klart att NHL är roligare. Och inte är AHL det roligaste heller, nog kanske det är roligare hemma i Sverige ibland man blir det en sån situation så måste jag gilla läget. Man måste ju gå igenom deras (NHL-lagens) process om man vill få chansen att spela för dem. Howard var fyra år i farmarligan så det är inget konstigt med det. Och det tar man men visst är det kul att veta hur de tänker sig framtiden så man vet att man inte kommer vara kvar där för resten av livet, säger Larsson med ett skratt.


Och hur det än blir, så är Bodenkillen som tog plats i många Djurgårdshjärtan oerhört tacksam för att det finns fans som hoppas se honom i laget igen:


– Ja, det är jätteskoj att de vill ha en tillbaka. Då tycker de att man har gjort något bra, det är bara kul.

3 kommentarer:

Benjamin sa...

Bra intervju!
Daniel verkar vara en riktigt trevligt snubbe, och jag önskar honom all lycka till med NHL drömmen(Även om du gärna får vända hem till DIF nästa år).

Marie Hallman sa...

Benjamin: Tack :D! jo han är bra, verkligen. Skön människa :D

Tubbe sa...

Han är klar för HV71. Har skrivit på ett tvåårskontrakt. Ännu en JÄTTEJUDAS!!! Först Josefson som ljuger för oss och sedan gör Larsson samma sak.
Tråkigt att han pissar på oss difare och nu är han persona non grata här. Räkna med ett jag kommer att bua ut honom coh skrika okvädningsord åt honom när han kommer hit till Hovet. Klubbkänsla... någon?