tisdag 11 maj 2010

VM - Seg match, men dock - seger över Frankrike

Sverige Frankrike 3-2 (1-0, 2-0, 0-2 )

Matchen: MM

Gillar inte att skriva det här men det här var ett riktigt sömnpiller till match. Urseg förstaperiod, lite bättre i andra följt av temposänkning (hur nu det var möjligt) i tredje.


Fransmännen höjde pulsen lite med två reduceringsmål i tredje då Tre Kronor tog det lite väl lugnt. Man plockade även målvakten med 1.23 kvar till full tid i jakt på en kvittering.


Jacob Markström VM-debuterade, var helt okej.


Fransmännen bytte ut Fehri och satte in Lhenry i målet med knappt 12 minuter kvar att spela. Detta då Fehri fått Rickard Wallin över sig på ett mindre bekvämt sätt strax innan.


Bäst i Sverige? Stockholmskedjan med Andersson, Engqvist och Nyllet. Synd att man inte får se dem tillsammans i elitserien.


Kul att Nylander visade Bengt-Åke Gustafsson hur fel han hade som bänkade Nyllet i första matchen. När det väl gällde var åldermannen en av de mest alerta i tanken och på isen.


Ottawabacken Erik Karlsson gjorde en bra match igen, riktigt bra uppspel från 19-åringen.


Nä, nu lägger vi den här matchen till arkivet och ser fram emot matcherna mot de bättre lagen.


MÅLEN:

Första perioden:

1-0 (17.49) Calle Gunnarsson (Linus Omark, Niklas Persson).

Torontobacken fick målet men det var egentligen ett franskt självmål. Linus Omark gick runt målet, drog in ett skott som efter lite studsar runt i gröten runt det franska målet sparkades in av en fransman.


Andra perioden

2-0 (22.34) Jonas Andersson (Michael Nylander)

Nyllet spelade fram Jonas Andersson som gasade på ner mot det franska målet och bara tjoff snärtade upp ett handledskott i farten, rätt upp i nättaket.


3-0 (27.44). Johan Harju (Linus Omark, Christian Bäckman).

Harju och Omark kommer på högerkanten, Omark spelar fram Harju som utan större krusiduller klipper till och skickar pucken stolpe in i mål.


Tredje perioden

3-1 (4.34) Yorick Treille.

Dräll i den svenska försvarszonen gav Treille gott om tid och utrymme att ta ett skott rätt långt ut, fransmannen klippte till och satte pucken mellan benen på VM-debutanten Jacob Markström i det svenska målet. Onödigt vetande: Yorick är bror till elitseriebekantingen Sacha Treille.


3-2 (14.05) Luc Tardiff (Stephan Da Costa, Baptiste Amar)

Sen fransk reducering på ett lurigt skott från sidan som går nästan längs med mållinjen, över Markström och ribba in. Oj. Eller som Calle Johansson sa i Viasat: ”vilken lyckträff, en sån där får han inte till igen om han så får 100 skott”


CITATEN:

”Det är bättre att han sitter på läktaren och tittar”

(Bengt-Åke Gustafsson förklarar varför Detroitbacken Jonte Ericsson, som ville spela, inte fick vara med i den här matchen.)


”Det är för många passagerare”

(Gustafsson var inte nöjd med första perioden.)


”De hade mycket spring i benen redan i första”

(Viasats experert Calle Johansson och Niklas Holmgren diggar duon Nylander och Andersson.)


UTROPSTECKNET:

Stockholmskedjan = Micke Nylander, Jonas Andersson och Andreas Engqvist satt som en smäck. Engqvist tog det defensiva jobbet, Andersson drog upp farten medan Nyllet satte myror i huvudet på fransmännen.


FRÅGETECKNET:

Tjeckien åkte på skrälltorsk mot Norge (2-3), den första förlusten mot Norge på 37 år! Hur tar tjeckerna den torsken? Tokrevansch sugna inför mötet mot Sverige på torsdag månne?

Inga kommentarer: