fredag 14 maj 2010

Silly season SSK o Helenius: " Det finns ett skrivet kontrakt mellan båda parter"


(SSK och Riku Helenius är överens. Det finns det papper på. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Riku Helenius vill spela i SSK.
Han vill det så mycket att det nu finns ett skrivet kontrakt mellan finländaren och klubben.
Ett kontrakt som garanterar spel, bara Tampa säger ja.
– Om Tampa kräver att han kommer över, då åker han dit. Om inte så kommer han att spela för SSK. Det finns det skrivet kontrakt på, säger Helenius agent Jarmo Kork till hockeymedmariehallman.se.

Och att det finns ett skrivet kontrakt bekräftas av SSK:s assisterande tränare Peter Larsson.

– Vi är överens med Riku, ja. Vi har ett skrivet kontrakt mellan båda parter som gäller om Tampa släpper honom. Men Tampa har ju bytt ledning och sparkat sportchefer nu så det finns ingen person som kan ta beslutet riktigt. Men det skulle förvåna mig om han inte spelar här i vinter, säger Larsson.

Som nu bara kan vänta och hoppas på det bästa:
– Han har ju kontrakt med Tampa så vill de behålla honom så kan vi inte göra något (trots det skrivna kontraktet med SSK.) Men de har flera bra målvakter där borta och har han inte fått chansen på de senaste åren så... men visst man vet inte.

Kan Tampa, trots erat kontrakt, använda honom som en del av en trade i sommar?
– Det skulle de mycket väl kunna men som sagt, hur det blir får framtiden utvisa säger Larsson.

Vad Riku Helenius själv vill är glasklart.
– Han trivdes jättebra i Södertälje och vill antingen spela i NHL eller i SSK. Om han tar en plats i NHL så vill han såklart spela där men han vill helst inte spela i AHL mer utan blir det inte spel i NHL så kommer han att spela i SSK. Det finns det kontrakt på, säger finländarens agent Jarmo Kork.

Men det fattas, förutom ett slutgiltigt klartecken från Helenius, ett par pjäser till i SSK:s lagbygge (utöver nu värvade Chabada) säger Larsson till bloggen:

– Ja, vi har en back och en forward till på önskelistan, plus att det löser sig med Riku då. Och det är alltid ett trolleri med pengar för att få den där önskelistan att gå ihop. Men önskemålet är en back och en forward till men sedan hur man fördelar det (pengarna) det får vi se. Om man ska ha den där forwarden så kanske man inte har råd med den där backen eller tvärtom. It´s all about the money ju... så vi får se om det blir en back, en forward eller båda till också.
copyright:www.hockeymedmariehallman.se

8 kommentarer:

Anonym sa...

FAN!!!!! Jacob josefon är klar för NHL enligt expressen. Hade inte han lovat DIF att vara kvar minst 1 säsong till? Nu MÅSTE JANNE VÄRVA LINKAN!!!


/ Lasse

Anonym sa...

Låter oroande att Josefsson verkar dra iväg över pölen. DIF tappar nu spelare i parti och minut och inga vingar om vad som är på väg in. Snälla Marie kan du få fram nått ang Josefsson om han ämnar dra eller bli utlånad till DIF. Om nu Josefsson drar så måste det öppna sig för #23 eller Zigomanis. Usch o fy det blir nervigt att följa silly season inför säsongen 10 - 11

Anonym sa...

Nu har vi tappat Enqvist, Josefson, Ziggi och M Holmqvist. Det är 4 cenntrar! VI BEHÖVER EN CENTER! Nisse Ekman spelar väl ytterforward?

Anonym sa...

http://www.hockeykanalen.se/1.1638723/2010/05/14/djurgarden_om_josefson_till_nhl_han_har_lovat_att_spela_med_ossVAD HÄNDER?!

bigge sa...

Jag har lagt märke till att det finns någon som tolkar det som att du skriver negativt om SSK alternativt skriver mindre om SSK än de andra klubbarna. Därför vill jag bara passa på att säga att jag förstår inte riktigt hur man kan tolka din blogg så och jag som SSK:are tycker att du skriver mycket intressant om både SSK och ishockey i stort. Hoppas att du inte låter dig påverkas av den eller det fåtal som fått allt om bakfoten, vi andra uppskattar det du gör väldigt mycket!

Trevlig helg!

Marie Hallman sa...

Lasse och anonym 1, 2, 3. Ursäkta för sent svar, det här borde ni ha fått igår men jag hade fullt upp med att jaga jacob, järlan coh agenten. Fick tag på två av tre som ni kan se.
Jag tycker att Linkan vore en gyllene lösning här och så flytta in någon annan som center. Ziggy har ju sagt att han vill köra nhltryout först så han blir aktuell först senare.
Men än är väl inte sista ordet sagt här, lär få återkomma i ämnet!

Bigge: Ah, jag har inte hunnit kolla varken det ena eller andra forumet idag pga fotbollsjobb för expressen (måste få in pengar till mat och hyra också då bloggen bara kostar)men är det någon som har klagat igen? Hm. Jag vet inte vad jag ska säga om det där snart. Jag försöker hålla det jämt men ibland slår det ojämnt men det har det å andra gjort åt alla håll. AIK är de som jag har skrivit minst om senaste veckorna då det har hänt så mycket DIF och SSK. Tyvärr, så där har jag mycket att ta igen. Men jag hinner inte med mer än det jag gör, Ibland blir det övervikt på det ena eller andra laget men det är inte av ovilja eller illvilja. Sedan försöker jag skriva om allt möjligt som berör alla tre klubbarna och är verkligen inte ute efter att negga varken den ena eller den andra. Men jag tänker inte blunda för jobbiga saker heller, det vore att svika läsarna som förväntar sig hjälp med info om både roliga coh tråkiga händelser.
Jag gör så gott jag kan, sedan är jag glad för de som läser och uppskattar det. De andra kan jag inte göra något åt, de som tycker allt är skit kommer göra det oavsett vad jag gör.
Så tack Bigge för snälla ord, jag väljer att minnas de och glömma det andra.
Tack för att du och ni andra som läser gör det också! Utan er vore det ju rätt poänglöst att hålla på :)

Svempa sa...

Men vad händer med övriga keepers? De kan väl inte bara ha Helenius. Blir det Ponta eller Björne som får gå?

Marie Hallman sa...

Svempa: Som SSK har sagt innan så kommer BB att få lämna om Helenius skriver på. Så jag antar att Pontus får stanna då, men ... de borde kunna signa upp honom men när jag pratade med honom förra veckan hade de inte ens gett honom kontraktsförslag än. så antingen tar de för givet att han stannar eller så har de annat på gång. Vet inte vilket dock.