torsdag 20 maj 2010

Överkörda danska smörrebröd

Snart kvartsfinal mellan Sverige och Danmark och nu får såväl sympatiske SSK-forwarden Julian Jakobsen som danske förbundskaptenen Pelle Bäckman och framför allt duktige målvaktstränaren Stefan Ladhe (som går till Tre Kronor efter VM) ursäkta - men nu vill jag se krossade, mosade, överkörda och totalt tillplattade rödvita smörrebröd redan efter period ett.

Det ska vara samma monstertruckuppvisning som i genrepet där Sverige vann med 10-3.

Ja det kanske är att kräva för mycket men for helvide som dansken skulle ha sagt (tror jag). Det finns vissa saker vi bara inte tar stryk i och hockey mot Danmark ska bara vara en skrattmatch. Ska. Bara. Vara.

Och Danmarks målis får gärna känna sig som ett utsmetat danskt wienerbröd - med chokoläääääde på efteråt. Eller varför inte en varm, avslagen Tuborg Hvergang det rasslar till i nätet.

Ja, jo, danskarna har skrällt i kubik i VM och det är ju jättekul men nu är det dags för slutspel, allvar, medaljstrid och då finns det ingen plats för danskt gemyt eller dansk dynamit mer än möjligen en dynamitgubbe i de röda brallorna.

Efter ett par veckor med ett slags grynigt myrornas krigfilter över varje VM-match är problemet löst och jag kan äntligen se Tre Kronor som de ska se ut och till och med se pucken i alla lägen. Känns bra, tack för de - äntligen! Comhem

Bara ut och krossa nu Tre Kronor! Hvergang!

7 kommentarer:

Stefan sa...

Danmark såg trött och sega ut i deras senaste match. Tycker att Sverige har varvat upp nu och spelat bättre för varje match.

Marie Hallman sa...

Stefan: Instämmer! Fast danskarna har börjat piggt även om de spelar fyra-ett. Snacka om att satsa på betongförsvar.

Stefan sa...

Ja fast nu har Sverige tagit över mer och mer. Ett väldigt slitsamt spelsätt som Danskarna har.

Stefan sa...

Och där gjorde Mackan 1-0 på en strålande passning från Mange Johansson.

Marie Hallman sa...

Stefan: Snyggt, och skönt!

Stefan sa...

En dag på jobbet denna match. Inget mer. Kul att Tyskland är i semifinal.

Marie Hallman sa...

Stefan: ja jag älskar ju skrällar så det är kul som fan. otur bara att de inte är på vår spelhalva ;) hade känts lite lättare än Tjeckien.