måndag 17 maj 2010

Pontus Sjögren "Skönt att det är klart"


(Sjögren stannar. På torsdag skriver han på pappren när klubbdirektören & tf sportchefen Stefan Jonsson är tillbaka från semestern. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild.


SSK-målvakten Pontus Sjögren blir kvar i klubben.
Parterna är överens och kontraktet färdigt.
– Vi har en muntlig överenskommelse och ska skriva på pappren på torsdag när Stefan Jonsson är hemma igen efter sin semester, säger agenten Pontus Norén, på mobil nerifrån VM i Mannheim.

Hans klient, SSK-keepern Pontus Sjögren, är hemma i Södertälje och tränade idag med laget för första gången sedan parterna kom överens om en ettårig förlängning av kontraktet.

– Ja, det stämmer. Jag, min agent och SSK är överens. Det är skönt att allt har löst sig nu, så att man vet vad som gäller och så att man kan fokusera fullt ut på träningarna istället.

Du hade några klubbar till att välja mellan, varför stannar du?
– Jo men jag trivs bra i Södertälje och vill spela i elitserien och kände att jag har mer kvar att ge här.

SSK har ett skrivet kontrakt med Riku Helenius som innebär att han spelar i klubben bara Tampa säger ja. Men det är inte klart än så du vet inte vem du ska tampas med än?
– Nej, ha, ha så är det men det spelar inte så stor roll, jag får ta det när det kommer. Jag vill spela så många matcher som möjligt, det är mitt mål och det enda som jag kan fokusera på.

Har tränarna sagt något om din roll?
– Nej inte så värst mycket utan det är bara för mig att visa vad jag går för på träningarna så att jag får spela många matcher.

Du är inte rädd att de kommer sedan och säger att Riku är uttalad förstemålvakt?
– Nej, och jag är inte här för att sitta på bänken heller.

Du får väl köra så hårt på träningarna att de inte kan sätta dig där?
– Ja, precis, he, he, säger en glad Pontus Sjögren med ett skratt.

Han körde som sagt igång träningen med laget idag. Det var några nya ansikten konstaterar SSK-målvakten men han tycker att laget ser bra ut:

– Ja, vi har tappat några bra spelare men har fått in några bra också så det ser bra ut.
Jag har väl ingen jättekoll på hur de finländska spelarna är, men Jocke Eriksson och Mattias Carlsson är ju bra. Patrick Carlsson har jag bara sett två matcher i kvalserien och då är det svårt att få någon vettig uppfattning.

Vad tycker du att ni ska ha för målsättning?
– Vi hade ju slutspel som målsättning förra året så det måste vi ha minst i alla fall. Det gäller att få ihop laget bra bara. Det är ju inte alltid som det mest namnkunniga lagen är bäst. Se på Montreals framfart i Stanley Cupslutspelet. De har inte störst namn men har slagit ut några riktigt bra lag och bara far fram där borta. Allt beror på hur man får ihop laget.
copyright: www.hockeymedmariehallman.se

3 kommentarer:

Steffe sa...

Bjurling rökt då med andra ord? Almtuna nästa?

Anonym sa...

Kul att du är kvar Sjögren!
Finns potential i dig!

Marie Hallman sa...

Steffe: Känns så va? Att han är rökt alltså. Om nu inte Tampa sätter käppar i hjulet för Riku. Vet inte vad det blir av Björne. Ska försöka få tag på honom och se hur läget ser ut.

Anonym: Jo vore ju kul om han fick chansen ordentligt någon säsong också och inte som nu bara några få strömatcher när det dessutom var halva laget borta, klart för kvalserien och så klart för es osv.
Han skulle må bra av att testas lite hårdare, att få det förtroendet och den utmaningen tror jag.